Poradna - Porod

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

druhy porod

Vložil: Lenka / Datum: 2015-01-13
Dobry den, chtela bych se zeptat ohledne porodu, nyni zacinam 29.tyden a pred 6.lety jsme meli akutni cisarsky rez - pozde zjistena poloha konec panevni a po vyvolavani porodu to male nedelalo dobre, rozhodil se ji tep...chci se zeptat, zda uz jeden cisar znamena ted opet cisar a nebo se nase druha dcera muzu narodit normalni cestou? Mam strach, jestli se neco nemuze stat s jizvou na deloze. A moje obvodni lekarka mi nyni zjistila vysoky tep, dnes dokonce 129 tepu za minutu a rikala, ze by to take mohla byt prekazka prirozeneho porodu a ze nam hrozi cisar....je to pravda? Moc dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, co se tyce Vaseho tepu ve hodne EKG a pripadne leky na jeho snizeni. Toto neni duvod k opakovanemu cisarskemu rezu. Pokud byl minuly porod pro konec panevni a spatne ozvy taktez se nejedna o automaticky duvod k cisarskemu rezu, pokud nejsou pritomny dalsi duvody. Naopak pokud si prirozeny porod neprejete, pak by Vam melo byt vyhoveno. Riziko prasknuti jizvy na deloze je cca 2%.

susp. IUGR

Vložil: Lenka / Datum: 2014-11-18
Dobrý den, dnes mě obvodní gynekolog po uzt vyšetření odeslal do rizikové poradny (termín za 11 dní). Jsem těhotná podle UZT ve 12 tt 32+0, dle PM 31+1. Jedná se o druhé těhotenství (dcera 3180g/49cm). V podstatě mi nic nevysvětlil, pouze mi řekl, že miminko je malé, průtoky placentou hraniční a mám už dále docházet tam. Teď jsem z toho všeho zcela v šoku a nevím co dál dělat, jestli urychlit termín v rizik. poradně nebo čekat. Ve zprávě mám toto : Euhydramnion, placenta na ZS, retroplac bnp, BPD 28+3, HC 29+4, AC 27+6, RI 0,79 a PI 1,62. Je nález vážný, jaké jsou rizika pro miminko? Jaký je možný další postup? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel aktualne neni jasne, co tento opozdeny rust miminka zpusobuje. Je vhodne provest specialni ultrazvuk na pripadne vyvojove vady, dale vysetreni na infekce (toxoplasmosa atd.), dale sledovat rust plodu cca jednou za 10-14 dni a prutoky pupecnikem/v mozku plodu/cevy zasobujici delohu. Dle meho nazoru je v podobnem pripade vhodny take prijem k hospitalizaci a sledovani KTG cca 2-3x denne+zakladni laboratorni vysetreni plus priprava plodu podanim kortikoidu na zrychleni vyvoje plic. V pripade zhorseni parametru by v danem tydnu bylo nutne ukoncit tehotenstvi cisarskym rezem.

Třetí císařský řez?

Vložil: Martina / Datum: 2014-09-29
Dobrý den, paní doktorko. Je mi 30 let a mám dvě děti. Oba porody byly vyvolávané a skončily akutním císařem, první pro nepostupující porod a druhý kvůli špatným ozvám miminka. Děti jsou v pořádku. Po prvním porodu (10/2010) se mi jizva trochu hůř hojila, zanítila se. Po druhém porodu (1/2013) bylo vše naprosto v pořádku. Chci se tedy zeptat, zda je možné mít ještě jedno dítě? Děkuji za odpověď. Hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, urcite je mozne mit jeste jedno dite, nicmene je vhodne vyckat minimalne rok od posledniho cisarskeho rezu. Na druhe strane existuje vyssi riziko prasknuti delohy v miste jizvy na deloze (ne na kuzi). Nasledujici porod je nutne vest opet cisarskym rezem, nejlepe planovane jiz okolo 38. ukonceneho tydne. Na zvazeni by byla sterilizace, kterou je mozno provest v ramci cisarskeho rezu, pokud jiz dalsi deti neplanujete.

poloha příčná

Vložil: Andrea / Datum: 2014-09-19
Dobrý den,jsem v 37.týdnu a stále se mi plod pohybuje,buď je hlavou dolů nebo v poloze příčné.Dokotr mi říkal,ať se rozhodnu,jestli císař nebo normál.Nevím jak se rozhodnout vzhledem k tomu,že během dne mám dítě cca 5krát v poloze příčné...Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vhodne by bylo naplanovat jeden den, kdy se rozhodne, pokud by aktualne bylo dite v poloze podelne hlavou, lze porod vyvolat, jinak je nutne provest cisarsky rez, spise by ale byl doporucen cisarsky rez, jelikoz lze vychazet z toho, ze existuje urcity dalsi duvod (deformace delohy atd.), proc dite nesestupuje hlavou dolu.

5.8.2014

Vložil: petra / Datum: 2014-08-05
Dobryden chci se optat muze zens odpodvazu podvouch letech itehotnet
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to malo pravdepodobne ale ne nemozne.

miminko

Vložil: Lidka / Datum: 2014-08-04
Dobrý den, mám k Vám dotaz. Za celé těhotenství jsem přibrala pouze 2kg, je to v pořádku? Doktor říká, že je to v pořádku. Také by mě zajímalo, jak bude asi velké mimi, když jsem vlastně nic moc nepřibrala. Jsem ve 36.tt Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, obecne pokud se jedna o normalni plod pak by nemel byt problem, jakou presne bude mit Vahu se na zaklade Vasi vahy neda urcit. Nizsi vahove prirustky jsou castejsi u zen s nadvahou/obeznich.

porod

Vložil: Renata / Datum: 2014-07-30
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co znamená zbytek porce pro špičku prstu jsem 39. týden těh. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den; v podstate to, ze se cipek pomalu zacina chystat :)

Císař nebo vaginální p?

Vložil: Zuzka / Datum: 2014-06-15
Dobrý den, můj první porod byl před 2 lety císařským řezem v 36.t.t.(KP,asymetrická hypotrofie plodu, chronická placentární insuficience). Nyní jsem v 39.t.t., opět mám těhotenskou cukrovku, dítě má cca 3,2 kg. Vše by mělo být nyní o.k. Zajímalo by mě, jak se postupuje, když spontánně neporodím do 40.t.t. Je možné, aby mi byl vaginální porod díky cukrovce vyvolán? Nebo se přistupuje k císařskému řezu kvůli hrozícímu prasknutí předchozí jizvy? Děkuji Zuzka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, porod je mozne a vhodne vyvolat nejlepe jeste pred terminem, urcite se nedoporucuje vyckavat pres termin jednak vzhledem ke stavu po cisarskem rezu a jednak kvuli cukrovce jako takove.

Streptokok

Vložil: Lenka / Datum: 2014-05-27
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: první těhotenství císařský řez - koncem pánevním a bez streptokoka, druhé těhotenství s pozitivním streptokokem, ale miminko je otočené správně a tak bych měla rodit normálně : mohu žádat císařský řez kvůli obavám o miminko. moc Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den. Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mate obavy jen ze streptokoka, pak opravdu obavy mit nemusite, pokud se obavate porodu jako takoveho je cisarsky rez mozny, situace se ale v ruznych porodnicich lisi, tudiz je vhodne danou porodnici konzultovat.

je panev dost siroka pro klasicky porod

Vložil: Katka / Datum: 2014-04-11
Dobry den, v 21.tt mi namerili panev 24+26-30-19. Je to v poradku nebo je treba uvazovat o cisari? Dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jedna se o normalni rozmery panve. Nicmene v 21. tydnu je brzo vse hodnotit, rozmery panve jsou sice normalni, ale pokud ude mit plod v terminu napriklad vahovy odhad 4500g byl by Vam cisarsky rez stejne doporucen.

Počet dotazů: 64
Počet stránek: 7
Aktuální strana: 2
Strany: 1 2 3 4 5 6 7

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby