Poradna - Šestinedělí

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2014-08-04
Dobrý den, paní doktorko, děkuji za Vaši odpověď ze 13.7. ohledně nedostatečného šití po porodu. Znovu bych měla několik otázek, proč je vhodné nechat si provést speciální vyšetření pánevního dna urogynekologem? O takové možnosti vyšetření se můj gynekolog vůbec nezmínil...co se vyšetřuje? Jestli se šití "kůžičky" provádí ambulantně nebo je nutná hospitalizace - kojím, a v čem spočívá vnitřní plastika, co se operuje? znovu se nějak vytvaruje pochva? nebo se zasahuje až do dělohy? Omlouvám se za toliko otázek, ale pořád na to musím myslet, na jednu stranu bych chtěla abych zas byla jako dřív, mám zábrany i při milování, vytvořila jsem si v hlavě blok přes který se nedokážu přenést. Myslíte že by mi pak mohla hrozit třeba inkontinence kdybych s tím nic nedělala? Děkuji za Vaši trpělivost a odpovědi...Pěkný den:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v prubehu vysetreni se zjistuje stav svalu panve. V postate pokud je problem ve svalech panevniho dna ci se jedna o sestup sliznice pochvy pak je mozne pochvu znova sesit tak; aby znovu byla *jako drive*. Do delohy se nezasahuje. Na dotaz o ikontinenci nejsem schopna odpovedet, jelikoz neni jasne o jaky problem se presne jedna, coz si vybavuji z Vasich prvnich dotazu.

mirena

Vložil: Lenka / Datum: 2014-07-14
Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych se zeptat minulý týden jsem byla na kontrolu u lékaře po šestinedělí, druhý den mi bylo zavedeno tělísko Mirena, ten den jsem malinko krvácela a pak jen špinila. Včera jsem začala opět malinko během dne krvácet a dnes to pokračuje.Chci se zeptat je to normální, nebo mám navštívit lékaře?předem moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lepe je provest gynekologickou kontrolu zda telisko "sedi" dobre.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2014-07-13
Dobrý den, jsem po porodu dvou dětí, před 4 lety syn s nástřihem hráze, 4440g a 56 cm a teď dcera bez nástřihu, 4440g a 52 cm. Potrhala mě až ke konečníku. Skončilo mi šestinedělí a dr. mi řekla, že jsem málo zašitá směrem k pochvě, že jsem tam měla ještě dva stehy mít, ale že pokud mě to nebude bolet při styku, už by do toho nezasahovala. Trápí mě to a mám pocit, že jsem dole víc "rozvalená" a nejsem to já. Chtěla jsem se zeptat jak probíhá taková reoperace, kdy je vhodná doba a kdo ji provádí, jde jen o sešití té kůžičky, mohla bych prý mít i vnitřní plastiku, ale nechce se mi už na žádnou velkou operaci. Jsem ráda, že je to za mnou, že je vše zahojeno a zapomenuto...můžete mi prosím poradit a říct svůj názor?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se jedna jen o "kuzi" pak se v podstate jen okraje nariznou, aby vznikla plocha, ktera muze opet srust. Pokud byly obe deti takto velke bylo dle meho nazoru vhodne posouzeni celkove panevniho dna - a event. nutnosti plastiky. Maly zakrok na sesiti "kuze" je mozno provest kdykoliv, muzete pripadne pockat jeste 2-3 mesice, zda se problem nevyresi sam. Pripadna plastika se provadi minimalne rok a vice po porodu. Specialni vysetreni panevniho dna provadi tzv. urogynekologicka ambulance (kazde vetsi mesto). Jinak jednodussi zakroky se provadeji kdekoliv. Myslim ale, ze ve Vasem pripade by byla vhodna uvedena urogynekologicka ambulance vzhledem k pomerne rozsahlemu poraneni.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2014-06-29
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat...jsem měsíc po porodu, kojím a trápí mě alergická rýma, kterou mám v letních měsících zcela běžně. U prvního dítěte jsem po celou dobu kojení neměla žádné problémy s alergiemi. Jsou nějaké léky volně dostupné v lékárně, které mohu použít? V létě v sezóně jsem zvyklá užívat např. zyrtec, claritin nebo zodac, všude v příbalových letácích však píší "pouze po poradě s lékařem". Mohu tím něco pokazit i když si vezmu jen jeden prášek za den nebo obden? Děkuji a pěkný den:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Zyrtec muzete prilezitostne uzit, resp. jeden denne nebo obden nevadi.

otěhotnění bez menstruace

Vložil: Jana / Datum: 2014-06-08
Dobrý den, jsem 4 měsíce po porodu a plně kojím. Mohu otěhotnět, když zatím stále nemenstruuji? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, i takto je otehotneni mozne, kojeni pred otehotnenim nechrani.

bolestivá boulička

Vložil: Zuzana / Datum: 2014-06-06
Vážená paní doktorko, jsem 4 dny po spontánním porodu, kdy jsem byla lehce nastřižena. Dnes, od doby, co jsem si došla na velkou, pociťuji trochu větší bolest a mírné pálení. Ve sprše jsem si asi přímo u análního otvoru nahmatala bolestivou bouličku. Chtěla bych se zeptat, zda mám počítat s tím, že se vše zase zklidní nebo je možné si takto porušit třeba stehy nebo by mohlo jít o nějaký zánět, který by bylo potřeba řešit?? Předem moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pole toho co popisujete je lepe vyhledat lekare a nechat se vysetrit. Je mozne, ze se jedna o hemoroidy? Je take mozne, ze se v oblasti nastrihu vytvoril zanetlivy nebo nezanetlivy uzlik atd.

dotaz

Vložil: ema / Datum: 2014-05-27
Dobrý den je možné po miniinterupci přijít opět do jiného stavu v době šestinedělí mému přítely nevydržel kondom takže se ptám kdy nejdříve zjistím že jsem těhotná děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, otehotneni je mozne. Tehotensky test vse ukaze cca po 14 dnech po styku.

dotaz

Vložil: Ema / Datum: 2014-05-19
Dobrý den jsem po 3 týdnech po nechtěné miniinterupci a chtěla bych opět co nejdříve otěhotnět,vubec jsem nekrvácela neměla jsem žádné zdravotní problémy.Na intymní styk už mé tělo bylo připravené je možné opět otěhotnět v tak krátké čase. moc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne pockat 3 mesice.

lékyna bolest při kojení

Vložil: Petr / Datum: 2014-05-15
Dobrý den, moje přítelkyně má po porodu hrozné bolesti stehů po nástřihu. A já bych se chtěl zeptat zda si může vzít a po případě jaký lék na bolest? Miminko je necelý týden na světě a je normálně kojené. Tak se chci zeptat jestli tomu nějaký lék neublíží? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud ma hrozne bolesti je vhodne lekarske vysetreni, jinak muze brat Paralen v doporucenem dennim davkovani, pripadne ibuprofen.

dotaz

Vložil: Tereza / Datum: 2014-04-29
Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem 3 týdny po porodu a mám ještě stehy zda je to normální? A dost mě trápí dojít si na velkou i když netlačím pokaždé je to pro mě bolestivé a natrhnu se tudíž je to i s krví dá se toho nějak zbavit?? Bojím se chodit na velkou děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, nekdy se to muze stat, pokud mate ale podobne problemy, je vhodne vyhledat lekare aby tyto stehy odstranil - navstvivte Vaseho gynekologa. Ohledne stolice muzete zkusit v mezicase glycerinove cipky.

Počet dotazů: 72
Počet stránek: 8
Aktuální strana: 2
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby