Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Menopauza

Vložil: Eva / Datum: 2015-11-24
Dobrý den,je mi 43 let,před rokem jsem porodila čtvrté dítě.Kojila jsem,hormonální antikoncepci jsem neužívala.Půl roku po porodu jsem začala mít problémy s menses.Začínala týdenním šiněním,pokračovala silným a bolestivým krvácením.Celé to trvalo tak 14 dní.A další asi 4 měsíce to samé.Týden špinění,pak krvácení.Zašla jsem ke gynekoložce,abych věděla,zda nemám cystu,nádor,myom.Ta mě vyšetřila,nic nenašla a diagnostikovala počínající menopauzu.Odběr krve na hladinu hormonů neprovedla.Předepsala mi Orgametril na dva měsíce,aby se menses upravila.Po prvním užití dávky Orgametrilu jsem 28 den cyklu začala špinit,to trvalo 3 dny,pak pauza 5 dní a od té doby už 14 dní jen špiním.Menses s normálním krvácením se vůbec nedostavila.Nevím co dál dělat,jestli zas běžet na gynekologii,je ještě jiný lék,který by pomohl,nebo je lepší nechat vše na přírodě a smířit se s tím,že ještě několik let budu takto nepravidelně menstruovat a špinit,než se definitivně dostaví menopauza.Děkuji za odpověď.Jana
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, hormonalni leky na upravu cyklu je možno užívat trvale, nektere (jiné) lze užívat jen naprikladv druhé pulce cyklu, ciz se eliminuje minimalne spineni, další moznosti je hormonalni antikoncepce s obsahem jen progesteronu, pripadne nitrodelozni telisko s obsahem hormonu, při kterem rada zen nemá krvaceni vůbec zadne.

Clotrimazol

Vložil: Mirka / Datum: 2015-11-16
Dobrý den, ještě mám jednu otázku. Když bych použila clotrimazol 200 po MS, tj. asi 9 až 11 den cyklu, můžeme se s partnerem pokusit o mimi, když by měla za pár dní přijít ovulace? Nebo to máme zkusit až příští měsíc. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lepsi je byt v době poceti zdrava tj. počkat se stykem az po preleceni.

postinor

Vložil: marky / Datum: 2015-11-05
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. užívám HA logest již 1 rok. Další balení jsem nezačala užívat včas(až 2 den po 7 denní pauze), měla jsem nechráněný styk tak jsem si vzala postinor. Jak mám dále pokračovat s HA? mám začít nové balení 1. den menstruace nebo až po skončení menstruace? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lze normalne pokracovat s HA.

jsem predporodem

Vložil: linda / Datum: 2015-10-08
Dobrý den jak velký mám problém když jsem zkoro před porodem ASI a nebyla jsem ani jednou u lékaře . Mám panicky strach z lékařů a ted navíc ze socialky a nastávajících problémů . Co mám dělat? Vim ze v zájmu detatka bych mela ihned takovou pomoc vyhledat ale ted rozhodne trpím převážně myšlenkou ze az porodim tak mi ho kuli tomu vezmou CO MAM DELAT?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, proste bezte k lekari at si každý mysli, co chce. Zdravi miminka je prednejsi.

polycystické vaječníky

Vložil: Verča / Datum: 2015-09-16
Dobrý den pan doktorko. Byla bych ráda za ještě jiný názor. Byly diagnostikovány polycystické vaječníky. Jaké léky je vhodné užívat, zatím užívám gynex a inofolik. Měsíčky stále chodí jak nemají. Gynex by je měl srovnat, ale nějak se jim nechce :-) Chtěli bychom s manželem miminko. Hormonální a operativní zákrok bych moc nechtěla podstupovat. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, podstatna je redukce telesne hmotnosti potažmo "diabeticka" dieta. Pripadne lze podstoupit tzv. skarifikaci "propichani" vajecniku, od cehoz se ale dnes spise odstupuje. Pokud nic nepomuze pak nezbyva nez kontaktovat pracoviste pro umele oplodneni.

těhotenství

Vložil: Zdenka Balogová / Datum: 2015-07-31
Dobrý den chtěla jsem se zeptat měla jsem v roce 2007 císařský řez mám holčíčku který je ted 8 let a čekáme s přítelem druhe dítě ale ted jak sem 20-týdnu tak mě bolí jizva když za kašlu nebo se za směju nebo když se večír otačím na jakou koliv stranu mám strach se vůbec pohnout prosím poradte mi děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel se jedna o casty problem pri stavu po cisarskem rezu, pokud by byly potize horsi, je nutne navstivit lekare z duvodu hroziciho prasknuti delohy v miste jizvy, jinak Vas potize nejspise budou provazet cele tehotenstvi.

Srůsty

Vložil: Nikola / Datum: 2015-07-22
Dobrý den, letos v dubnu jsem měla spontální porod bez komplikací (poute nástřih a "hupsnutí na břicho"). Na konci šestinedělí se zjistilo, že mám 2cm placenty na děloze. Šla jsem na kyretáž a po dalším šestinedělí opět na kontrolu pod narkozu zda nemám v děloze srůsty. Bohužel jsem tam měla malé-ty mi odstranili, ale zůstal tam jeden velký srůst přední a zadní stěny, který podle zprávy obliteruje dutinu z cca 1/3 objemu. Jinak vše v pořádku. Mám jít na další odstranění za dva týdny a bude zaveden Hyalobarrier gel. Stále kojím. Což je prý problém, kvůli hojení dělohy. Bylo mi doporučeno max.do 5měs.kojit. Proto se Vás chci zeptat zda je to opravdu nutné a co by mi hrozilo, kdybych kojila(pokud to půjde) do jednoho roka dítěte. A zda máte svoji zkušenost s podobným případem. Zákrok byl prováděn v menším městě. Byl mi doporučen zákrok u Apolináře, ale nakonec se rozhodli, že mi to provedou sami ve zdejší nemocnici. Nemám z toho moc dobrý pocit. Moc Vám předem děkuji za odpověď a omlouvám se za rozepsání.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel zkusenosti s uvedenym gelem pri zavedeni do delohy nemam zadne. Ani jsem o podobnych pripadech zatim neslysela. Podobne gely jsou k dispozici napriklad jako prevence srustu primo v dutine brisni, nicmene vyrobci uvadeji 50% ucinnost, navic si v zemi, kde pracuji tento gel pacientka musi hradit sama, a pravdepodobnost ucinnosti je dle meho nazoru stejna jako kdyz si hodite kostkou...ukoncit kojeni Vam bylo z duvodu hormonalniho, jelikoz pri kojeni dochazi k utlumeni produkce hormonu, ktere podporuji rust delozni sliznice, a ve Vasem pripade by bylo vhodnejsi aby sliznice rostla a znovu se neslepila. Bohuzel nepisete, jake mate potize (zda vubec nejake, nejspise chybejici menses? coz ale u kojeni nelze prilis hodnotit). Pokud potize nemate, v takovem pripade bych doporucila kojit tak jak chcete a operativni zakrok az v dobe, kdy se budete snazit znovu o otehotneni. Navic je mozne, ze otehotnite/dostanete menses zcela normalne a pak ani zadny operacni zakrok potrebovat nebudete....

problem mentruace

Vložil: veronika / Datum: 2015-05-08
Dobry den mam problem v jednom mesici jsem to mela dvakrat poprve jsem silne krvacela 12 dni a pak za tyden jsem krvacela zase ale jen 5 dni a slabe.Poboliva me podbriskem boli me prsa.A roste mi brisko jak holkam kdyz jsou tehotne.Delala jsem si test a nevysel mi tak nevim co si mam myslet .Dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, slabe krvaceni se nekdy muze vyskytnout v obdobi ovulace, pokud neprijdou menses tak jak maji udelejte si test znovu.

Dobry den

Vložil: Markéta / Datum: 2015-04-06
Dobry den, prosim o radu. 6. unora jsem dobrala posledni tabletu Ha stodette a chceme se pokusit o dite, prvni ms prisla 12. unora a dalsi 9. brezna. Asi 13. den po prvni ms se objevil tmave hnedy vytok, to same po druhe ms a trval asi 4 dny. Nyni ms uz 4 dny marne ocekavam ale zatim ani naznak. Tehotenstvi vyloucil tehotensky test. Je to po vysazeni ha normalni? Dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
dobry den, ano, podobne nepravidelnosti mohou pretrvavat i pul roku az rok.

Těhotenství

Vložil: mirka / Datum: 2015-04-03
Dobrý den,chtěla bych se zeptat 27.3sme byly s přítelem na oslavě trochu pod napilím stavem sme spolu měli styk,užívám antikoncepci minervu ten den sem naní zapoměla a vzala sem si ji přesně v pulnoci,od te doby sem hodně unavená pobolívame trochu takové tlaky pod bříškem ,chtěla sem se zeptat jeslti to muže být začínajici těhotenství?Děkuji za předem odpověděnou otázku Mirka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tezko rici, pro jistotu si muzete udelat test po 14 dnech po danem styku.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 2
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby