Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

planovani tehotenstvi

Vložil: Hana / Datum: 2014-10-06
Dobry den. Lekar mi predepsal na 3 tydny tetracyklinova Atb kvuli mozne borelioze. Zatim neprobehla serologie.. Muzeme se po dobrani ATB snazit o miminko nebo je nutna pauza? A co v pripade pozitivnich vysledku borelii? Dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tetracyklinova antibiotika jsou v tehotenstvi zakazana. Po tydnu po dobrani by nemel byt problem.

Umělý potrat

Vložil: malucka / Datum: 2014-10-04
Dobrý den paní doktorko, před 4 dny jsem byla na potratu. Bylo mně řečeno, že po potratu budu krvácet asi jako při normální menstruaci a že to může trvat klidně i 14 dní. Já jsem naopak krvácela jen velmi slabě v den umělého potratu a teď už vůbec. Je to normální? Děkuju moc za odpověď...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spis je normalnejsi to, co popisujete, cili nemejte zadne obavy, spineni muze pretravavat ale opravdu i par tydnu.

Můžu být těhotná?

Vložil: Lucie / Datum: 2014-10-03
Dobrý den, je mi 31 let, poslední sex.styk jsem měla v polovině července, beru antikoncepci (den před stykem jsem zapomněla a vzala cca 14 hodin po běžné době braní), menstruace již třikrát proběhla (poslední byla trochu slabší než obvykle, ale trvala běžně dlouho), před 14 dny mě začala bolet prsa (nyní už nebolí), mám návaly horka, občas mě bolí v podbříšku, mám pocit, že se mi trochu zvětšilo břicho - 2 těhotenské testy jsou negativní. Je i přesto možné, že bych byla těhotná, může jít o hormonální poruchu nebo nějakou nemoc?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud berete(dale jiz pravidelne)antikoncepci a mate 2x test negativni, pak je tehotenstvi prakticky vylouceno. Nevim, jak dlouho antikoncepci celkem berete, ale muze se jednat jednoduse o vedlejsi ucinky antikoncepce.

otěhotnění

Vložil: Gabriela / Datum: 2014-10-03
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli je možné otěhotnět z prvního vystřiku spermatu. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, samozrejme je to mozne.

bolesti v kříži a pichani v podbříšku

Vložil: veronika / Datum: 2014-10-02
Dobrý den asi sedmý den po ovulaci mám pocit jak když mám dostat menstruaci. ( bolest v kříži) k tomu mě sem tam píchne v podbřišku.( nejni to nějak extrémní, jen tak lehce.) Dnes už je to 11 den po ovulaci a pořád je to stejné. Bílí vytok už nemám od včerejška. Tedy měla jsem ho. Do10 dne po ovulaci. Snažíme se o miminko. Myslíte že bych mohla být těhotná?? Předem moc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to mozne, vyckejte menses a pokud neprijdou, pak si provedte tehotensky test.

tehu

Vložil: Zuzana / Datum: 2014-09-30
Dobrý den, poslední menses jsem mela 14 zarí. chci se zeptat jestli si muzu uz ted udelat tehotensky test. pokud jsem tehotna ukaze se to uz?,dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, test si provedte nejdrive za 10, lepe po 14 dnech po danem styku.

dotaz

Vložil: Zuzana / Datum: 2014-09-30
Dobrý den, mam jeste jeden dotaz ohledne tehu.Zacala jsem brat prasky clostilbegyt.posledni menses 14.9. muzu si uz provest tehotensky test? ukaze se mi uz neco, nebo je to jeste brzo.Jsem nedockava :-)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je jeste brzo.

HCG vysvětlení

Vložil: Petra / Datum: 2014-09-30
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jde z hodnot hcg určit přibližné datum početí. Byla jsem na na krevních testech, kdy mi byla dne 25.9. naměřena hodnota 455,2 I/UL a dne 29.9. už byla hodnota 3497 I/UL. První den poslední menstruace byl cca 24.8. Děkuji moc za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel zjistit datum poceti z hodnot hCG nelze.

Jak zvýšit úspěch IUI

Vložil: Monika / Datum: 2014-09-30
Dobrý den, v zajímavostech uvádíte že pokud žena po inseminaci leží zhruba čtvrt hodiny v poloze na zádech má pravděpodobně vyšší šance na otěhotnění. Já mám obrácenou dělohu a chci se zeptat zda mám po inseminaci ležet na zádech nebo na břichu tak jako se doporučuje po pohlavním styku? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, take za zadech.

léky

Vložil: Pavlína / Datum: 2014-09-29
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli může uškodit, když jsem více jak měsíc před otěhotněním v zoufalé situace a z vlastní blbosti užila léky (gabapentin a neurol v toxické hladině,sulpirol a torecen) poté jsem už nic nebrala a normálně dostala menstruci.Otěhotněla jsem více jak 30 dní po užití těchto léků. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, nevadi to.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 11

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby