Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

těhotentvy

Vložil: Jitule / Datum: 2013-11-06
Dobry den, chtela bych se zdali test ukaze tehotenstvy i po tydnu zpozdeni menstruace. Ja si ho delala a visel negatyvní, ale nevim jestli to nebylo brzy si ho delat
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, test je vhodne si provest 10 - 14 dni po danem nechranenem styku, cili po tydnu zpozdeni uz by to melo byt ok. Pokud menses stale neprichazi zkuste si provest test jeste jednou po dalsim tydnu, pokud bude test negativni a menses stale nikde je vhodna kontrola u Vaseho gynekologa.

vytok v tehotenstvi

Vložil: Marie / Datum: 2013-11-05
dobry den jsem 38+2 a rano sem nasla na kalhotkách hnedy vytok co to znamena a lekar mi řekl ze mam hlavicku uz dost dole ze v tydnu porodim ze sem uvolnena a pripravena
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejspise se jedna o hlenovou zatku, pokud by se jednalo o krvaceni jasnou krvi je vhodne navstivit lekare ci nemocnici.

HCG roste ale krvácím

Vložil: Lucka / Datum: 2013-11-04
Dobrý den.Chci se jen zeptat co se děje,když dost krvácím(jako při menstruaci)ale hodnoty hcg rostou tak jak mají.Jsem teprve 3 týden po et.Beru utrogestan.naa kontrolu a ultrazvuk jdu zase v pátek.Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nekdy provazi krvaceni uhnizdovani vajicka, pokud hodnoty hCG zatim rostou, zda se, ze nema krvaceni na tehoenstvi jako takove aktualne vliv, nicmene vse se ukaze (bohuzel) az postupem doby.

nechtěné těhotenství po itp

Vložil: Kateřina / Datum: 2013-11-03
Dobrý den, prosím vás o radu, jsem zoufalá. Mám 4 týdny po ITP a před 14 dny jsem měla styk smužem, který měl nulový spermiograf a nemůže mít prý přirozenou cestou děti. Jenže já mám příznaky stejné jako před 4 týdny, napětí v prsou a špiním. Chvilkama je to krev, chvilkama hnědý výtok, určitě to není klasická mestruace. Můžu být těhotná s člověkem, který má dvě děti, ale musel podstoupit operaci varlat? A může být menstruace první po ITP jen slabé špinnění, slabé krvácení? Případně že bych byla těhotná, je šance, že by mi udělali ITP znovu, nemůžu si dovolit dítě. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, za normalnich okolnosti lze dle zakona provest interupci jednou za 6 mesicu. Co se tyce plodnosti muze se kterym jste mela pohlavni styk na to Vam nejsem schopna odpovedet - tezko rict co prodelal za operaci atd., ale osobne musim rici, ze se mi to ponekud "nezda". Prvni menses po interupci mohou opravdu probihat jinak nez obvykle. Je nutne dodat, ze pohlavni styk do menses po interupci neni vhodny z duvodu infekce, a pokud jste prave prodelala interupci, pravdepodobne si deti neprejete, cili je vhodne se chranit, ale to nejspise vite sama. Ve Vasi aktualni situaci je vhodne si provest tehotensky test po 10 - 14 dnech od daneho styku a na zaklade vysledku pak jednat dale.

Nepravidelná menstruace

Vložil: nikyslava / Datum: 2013-11-01
Dobrý den,jsem po porodu 11měsíci a první menstruaci jsem měla 13-17.5 a další 16-20.6 17-21.7 19-28.8 3-7.9 a ted ještě nic . Tak jestli je normalní když je po porodu tak nepravidelná? Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, muze byt nepravidelna, zvlaste pokud jeste kojite nebo byla nepravidelna i pred tehotenstvim.

hcg

Vložil: eva / Datum: 2013-10-29
Dobrý den, paní doktorko, děkuji Vám za tyto úžasné stránky, od srpna máme doma Honzíka (3700g a 53cm), je to zlatíčko :-). Ale teď k dotazu. Poslední menstruaci jsem měla 15.-20.10. 22.10. byl pohlavní styk, kdy došlo k protržení ochrany. Postinor jsem neměla, byla by náhoda kdybych otěhotněla tak rychle znovu, druhé mimi sice chceme, ale bylo by to trochu rychlejší. Jenže u nás tyto náhody fungují zákonitě. Doktorka říkala, že k oplodnění mohlo klidně dojít. Problém ale je, že 11.listopadu mám jít na operaci s dermoidní cystou v oblasti kostrče. Teď v pátek 1.listopadu mám jít na předoperační vyšetření na krev. Bylo by v této době hcg už pozitivní z krve? Pokud ano, bylo by lepší operaci odložit?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, gratulace k miminku :)HCG by jiz bylo pozitivni, nicmene neni beznou soucasti vysetreni, cili je nutne primo o vysetreni pozadat, operaci v pripade tehotenstvi rozhodne vhodne odlozit je. Resp. pokud by byla operace opravdu nutna, bylo by vhodne o ni uvazovat v 2.trimestru napriklad pod epiduralni anestesii (pokud je to v takovem pripade mozne - coz si myslim, ze je).

Krvaví vytok po sexu

Vložil: Daniela / Datum: 2013-10-28
Dobrý den měla bych prosbu, mam deset dnni po menstruaci a po sexu s pritelem rano mam ružový výtok už druhý den, ale pak celý den jsem v pohode ani stopa po vytoku, je mozné že jsem těhotná? Nebo je to něco jiného? děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na to nelze odpovedet, pokud byl styk nechraneny lze provest tehotensky test 10-14 dni pote.

antikoncepce

Vložil: Ilona / Datum: 2013-10-20
Dobrý den paní doktorko, chci se zeptat, beru antikoncepci Microgynon. Jsem chráněná i v 7denní pauze? nikde nemohu tuto informaci najit, dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, pokud berete antikoncepci pravidelne, jste chranena i v 7 denni pauze.

Antikoncepce Lamya

Vložil: Martina / Datum: 2013-10-15
Dobrý den, po šetinedělí mi moje doktorka předepsala antikoncepci Lamya. Ze začátku bylo vše v pořádku. V posledních dvou měsících ale velmi často špiním nebo i více krvácím. Stále kojím 9měsíčního syna. Čím by to mohlo být? Beru Letrox na štítnou žlázu, jinak nekouřím, nepiji alkohol. Poslední měsíc už je to tak, že týden špiním nebo krvácím, pak to na 2 dny přestane a pak znovu. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v takovem pripade je vhodne navstivit lekare znovu pro zmenu natikoncepce, zda se, ze Vam aktualni antikoncepce "nesedla".

bakteriální vaginoza

Vložil: Andrea / Datum: 2013-10-06
Dobrý den, byla mi diagnostikována bakteriální vaginoza, předepsány tablety polykací i zaváděcí, obojí Entizol. Tablety na polykání jsem měla brát 10 dní, bohužel jsem poslední 3 tablety někam \"zašantročila\", takže jsem léčbu zkrátila o den a půl. Zaváděcí tablety jsem dobrala. Nyní se mi zdá, že výtok mám stále, je možné, že jsem se nedoléčila? Koupila jsem si přípravek Vitagyn C, po dvou aplikacích jsem moc zlepšení nezaregistrovala. Ke gynekoložce jdu až za 2 měsíce, můžete mi doporučit ještě jinou volně dostupnou léčbu? Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete zkusit dale uzivat Vitagyn C, lecba by mela trvat nejmene tyden, antibiotika se sice maji uzivat predepsanou dobu, ale protoze jste tablety i zavadela, nemelo by zkraceni o den a pul vadit. Pokud by nezabral Vitagyn C v prubehu rekneme zmineneho tydne nebo 14 dni muzete zkusit nektery pripravek s obsahem laktobacilu na zavadeni do pochvy. Pokud by nepomohlo ani toto, budete muset opet navsivit Vaseho lekare.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 13
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby