Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Pohyby miminka

Vložil: Štěpánka Hemmerová / Datum: 2014-07-25
Dobrý den,chtěla jsem Vas poprosit o odpoved na mou otazku..Jsem v 17tt a pohyby jsem citila už v 15 a 16tt a ted nic,docela se bojim..Na kontrole jsem byla pred dvěma dny a vse je v pořádku..Na dalsí jdu až za tri týdny..Tak jsem se chtěla zeptat,jestli nemam zajit k doktorovi..Nechápu že jsem ty pohyby cítila tak moc a ted nic,jen občas a to malinko. Předem moc děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud pohyby citite jinak nez obvykle je kontrola vhodna.

Herpes

Vložil: Dáša / Datum: 2014-07-25
Dobrý den, jsem v 14 týdnu těhotenství a dnes mi paní doktorka předpsala 200 mg Herpesingu 5x denně v tabletách a lokálně herpesing krém. Mám opar v bederní oblasti. Po užití mě bolela hlava, nemůže mít lék negativní vliv na dítě? Opary mám každý měsíc a užívala jsem jen Herpesing krém. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, uvedene lze v tehotenstvi uzivat.

komplikace?

Vložil: Magda / Datum: 2014-07-20
Dobrý den, sice těhotenství zatím neplánuji, ale mé obavy mne trápí. Je mi 23, od 6 do 16 jsem byla léčena se štítnou žlázou (Androcur, Jodid), po ukončení léčby skokový nárůst váhy. O pár let později zjištěna krevní skupina 0 rh -, gynekologické obtíže zatím žádné. Co mohu v budoucnu od těhotenství čekat? Je v těchto dřívějších problémech zakořeněno cosi do budoucna pro těhu? Děkuji a hezký den
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dobre by bylo zredukovat vahu pokud trpite nadvahou, jinak v uvedenem zadny problem neni.

počítání tt

Vložil: Tereza / Datum: 2014-07-18
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je normální, že podle IVF jsem 7+4, ale podle CRL jen 6+6. Srdíčko bije, všechno jinak normální.. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je to normalni.

Dotaz

Vložil: Hana / Datum: 2014-07-18
Dobry den,mam na Vas dotaz zda je mozne otehotnet par dni pred menstruaci?Cyklus mam 25-28 dni.Uz mam dve deti a prijde,ze mam priznaky jake jsem mela u nich.Delala sem si tehotensky test a vypada nebo me to tak prijde,ze druha carka je slabe videt.Moc dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pravdepodobnost je sice mala, ale i to mozne je. Zkuste udelat test znovu za tyden.

Rtg v tehotenstvi

Vložil: Helena / Datum: 2014-07-16
Dobry den, rada bych se zeptsla na par dotazu. Dne 12.6 mi zacala posledni menstruace, 4.7 jsem byla na rtg zubu(2 snimky), 12.7 jsem u zubare podstoupila zakrok se 3 injekcemi na lokalni umrtveni. Pote ten sami den vecer jsem absolvovala vecirek s kde jsem pozila spoustu alloholu ( okolo 2 lahvi vina). Den na to 13.7 jsem zjistila ze jsem tehotna. Mam velike obavy ze moje nezodpovedne chovani mohlo poskodit toto tehotenstvi. Dekuji za vas nazor.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lokalni umrtveni a rentgen zubu nevadi, jaky presny vliv bude mit pozity alkohol na tehotenstvi Vam bohuzel nikdo nerekne jelikoz je neznama hladina alkoholu, ktera jiz ma negativni vliv.

Nejistota

Vložil: Majula / Datum: 2014-07-14
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda-li je možné že jsem těhotná. S přítelem jsme neměli přímo pohlavní styk ale ejakulát se nedotkl pochvy přímo. nevniknul do mě. Jen se to dotklo pochvy co s tím? Test vyšel před týdnem negativní.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, poku normalne dostatene menses a test je po 14 dnech negativni zrejme tehotna nejste.

ovulační den

Vložil: Lucie / Datum: 2014-07-13
Dobrý den, měla jsem 10dní opožděnou menstrulaci a az dnes jsem to dostala. Snażíme se o miminko uz 3 měsíce ale pokaždý mam menstrulaci rozházenou. Dáse vypočítat ovulační den a jak? Zkoušela jsem různé kalkulaçky na plodne dny a ovulační dny a pořád nic.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri pravidelnem cyklu zhruba 11-16 den, zhruba lze na den ovulace pouzit ovulacni testy, zpetne se nic vypocitat neda...

špinění

Vložil: Jana / Datum: 2014-07-09
Dobrý den, paní doktorko.. 3.6. jsem měla poslední menstruaci, podle testu jsem těhotná. Dnes ráno jsem začala růžově špinit. Bolesti nemám, jenom lehké tlaky v podbřišku. Návštěvu gynekologa plánuji po dovolené, to je v týdnu 20.7. . Je růžové špinění normální nebo se mám obávat a navštívit gynekologa dříve? Děkuji, Jana
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud spinite je cestovani nevhodne, tudiz by bylo lepsi navstivit gynekologa pred dovolenou.

Antibiotika

Vložil: Markéta / Datum: 2014-07-08
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se musí čekat s početím dítěte po dobrání antibiotik Klacid 250? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, hned po dobrani se muzete snazit.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 14

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby