Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Postinor

Vložil: Martina / Datum: 2013-10-06
Dobrý den paní doktorko prosím o radu..už jsem Vám psala..začínám brát HA(po užití Postinoru)a ta jako snad většina se začíná brát první den mences, ale v tom je ten háček..tři dny jsem špinila a čtvrtý den jsem začla krvácet, tak jsem začala s užíváním HA, ale další den zase nekrvácím..vzala jsem HA špatný den? budu po sedmi dnech chráněna?předem děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, HA uzivejte normalne dal a chrante se jeste v prvnim cyklu i dalsi metodou pokud chcete mit skoro 100% jistotu.

Těhotenství

Vložil: Zorka / Datum: 2013-09-30
Dobrý večer. Měla jsem pohlavní styk 4 den menstruace i když tentokrát trvala jen 3 dny. Ha neberu mohu v té době otěhotnět i když sex byl bez vyvrcholení partnera do pochvy. Mohu otěhotnět i po zanesení sperma prstem? Je mi 16 let. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, po zaneseni spermatu prstem samozrejme otehotnet muzete, stejne tak otehotneni na zacatku cyklu je sice nepravdepodobne, ale neni vyloucene, pokud neprijdou dalsi menses provedte si tehotensky test.

Průchodnost vaječníků

Vložil: Danka / Datum: 2013-09-30
Dobrý den,snažíme se o miminko přes rok a zatím neúspěšně. Moje gynekoložka mě posla na LSK,HSK a chromertubace. Chtěla jsem se zeptat co mě čeká,na internetu je toho spousta ale nějak se v tom nevyznám.Děkuji za odpoveď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, operace cca 30min, celk.narkoza, operace se provadi pomoci malych vpichu v pupku (kamera) a v podbrisku, konkretni zkouska pruchodnosti vejcovodu se provadi tak, ze se zespoda vstrikne do delohy barvivo a kamerou shora je mozno videt, zda se barvivo dostane do dutiny brisni.

tehotenstvi

Vložil: Eva / Datum: 2013-09-26
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat plánujeme druhé dítě ale mužů otěhotnět když mam par kil nahoře ještě mě zůstalo po prvním dítěti. Slyšela jsem když je pár kil víc tak to jde těžko otěhotnět. Děkuju
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, v pripade obezity to muze byt problem v dusledku nerovnovahy hormonu.

Anti

Vložil: Jana / Datum: 2013-09-25
Dobrý den, mám dotaz ohledně braní antikoncepce. Beru ji poprvé, menstruace přišla o týden dřív nejspíše díky postinoru který jsem tento měsíc užila. První den se nelišil než jindy, tak jsem si pilulku vzala ale druhý den byla slabá než jindy a třetí spíš jen špinění dnes je to 4 den a menstruace skončila jindy mi trvá 5 dní. Může to být reakce těla na antikoncepci? bojím se že jsem začala pilulky brát špatně. Mám v braní pokračovat? Je to velký problém jednalo by se o pouhé špinění?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v prubehu prvniho cyklu se muze jednat o podobne nepravidelne krvaceni, tablety berte dale jako normalne.

asi v tom

Vložil: luci / Datum: 2013-09-21
Dobry den,chtela jsem se zeptat jak je velka pravdebodobnost otehotneni.kdyz sem se vyspala s pritelem bez ochrany a on mi to udelal na bricho.a ruhy den jsem dostala menstruaci a po tydnu jsme to zopakovali bohuzel stejne.cetla jsem ze tesne pred a po menstruaci jsou neplodne dny je to pravda? A kolika procentni sance je ze v tom budu ? A nemam si radsi koupit postinor.ale bojim se ze mi to rozhazi cyklus a ja nebudu vedet jestli to je z toho ze sem v tom nebo z prasku
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, prerusovana souloz neni vhodnou antikoncepci, jsou zeny, ktere otehotni i v prubehu menses. Postinor lze uzit do 72h maximalne, tudiz bude minimalne pro prvni styk tato antikoncepce jiz neucinna. Z Vaseho dotazu nevyplyva, kdy byl dalsi styk v poradi. Pokud je tomu dele, je vhodne vyckat menses, a predevsim uzivat spolehlivou antikoncepci pokud si neprejete otehotnet (kondom, hormonalni antikoncepci atd.).

Postinor

Vložil: Martina / Datum: 2013-09-21
Dobrý den mám dotaz,užila jsem postinor a teď čekám na první den menstruace,abych mohla začít brát HA-mercilon..Jenže nevím jestli ten první den poznám,plno holek píše,že nejdřív krváceli a za 14 dní dostaly tu pravou menstruaci.Tak teď nevím,kdy můžu začít brát HA.Děkuji za radu
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete ji zacit brat kdyz zacnete krvacet, je ale mozne, ze budete pozdeji v prvnim cyklu krvacet jeste jednou, ale i tak je vhodne dobrat prvni plato jako normalne.

Vynechání pilulky

Vložil: Tereza / Datum: 2013-09-19
Dobrý den, zapomněla jsem si vzít 6. pilulku z platíčka, tak jsem si jí vzala společně se 7., chtěla bych se zeptat, jak je to s účinností? Mockrát děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je snizena, tudiz je vhodne se po zbytek cyklu chranit i jinak.

Dotaz

Vložil: Míša / Datum: 2013-09-15
Mám dotaz od rána do večera jsem neměla menstruaci myslela jsem si že mi skončila, tak sem se večer šla vykoupat bez tamponu, když sem vylezla z vody, tak asi hodinu po tom sem zase krvácela. Chtěla bych se zeptat jestli budu v pořádku když sem se předtím vykoupala? Děkuju za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, jinak je samozrejme vhodne se v prubehu menses nekoupat.

Tlak v podbřišku

Vložil: Kamila / Datum: 2013-09-15
Dobrý den,jsem v 18+2 tt a citím už druhý den takový zvláštní tlak v podbřišku a občas píchnutí,je to v pořádku nebo mám jít k lékaři. Děkuji moc
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v podstate se nejedna obvykle o nic zavazneho, nicmene pres internet nelze stav posoudit, proto je vhodna kontrola u lekare.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 14
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby