Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Mozne tehotenstvi....

Vložil: Monika / Datum: 2013-09-14
Dobry den, Posledni menstruaci jsem mela 19.8.2013 a dle vypoctu jsme meli v obdobi ovulace styk a chceme druhe dite,ale dalsi menstruaci jsem dostala dne 13.9.2013. Citim v tele zmeny a neni mi dobre,vim,ze je mozna menstruace i v tehotenstvi a neni to nic divneho,u prvniho tehotenstvi jsem menstruaci nedostala,ale je mi jasne,ze neni vzdy stejne. Jen by mne zajimalo ,kdy je mozne udelat si tehotensky test,za jak dlouho od menstruace,aby to bylo presnejsi.Dle pana doktra jsem zdrava a beru uz rok kyselinu listovou.Dekuji za pripadnou odpoved a radu.Lukasova
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tehotensky test je vhodne se provest po 10-14 dnech od daneho styku resp. kdyz se nedostavi menses.

špinění

Vložil: Pavlína / Datum: 2013-09-03
Dobrý den paní doktorko. V pátek a neděli jsme se s manželem tulili. Byl to 11 a 13 den cyklu. V pondělí dopoledne jsem měla jednorázový hnědý výtok. Následující dva dny opět dopoledne jednorázový výtok, tentokrát hnědočervený. Další dny už nic. Myslíte, že je právě tohle známka oplodnění? Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na to Vam bohuzel nedokazi odpovedet, pokud nedostanete menses zkuste si udelat tehotensky test.

Menstruace 2x za měsíc - odpověď

Vložil: Jana / Datum: 2013-09-02
Omlouvám se, doplňuji - mám 24 let. Vždycky jsem si MS posunovala způsobem, který popisujete, ale nyní to prostě nejde. I přes prášky mám MS 2x do měsíce (poslední týden dokonce každé ráno "špiním" a jdou ze mě krvavé hleny, ale odpoledne už vůbec nic), když jsem si chtěla MS posunout, tak žádná reakce, přišla úplně normálně, jenom slabší.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto pripade by byla opravdu vhodna znovu zmena antikoncepce na antikoncepci s vyssim obsahem hormonu.

cysty

Vložil: Anna / Datum: 2013-09-02
Dobry den, prosim o radu. Pred 5 mesici mi praskla na levem vajecniku cysta, po trech dnech bolesti a trapeni se me konecne rozhodli doktori vzit na sal a tekutinu s krvi odsat. Pozdeji mi vzali i malou cast tohoto leveho vajecniku. Bohuzel mi na pravem vajecniku nasli nador a cely pravy vajecnik odebrali. Myslela jsem ze je jiz veskere trapeneni jako jsou bolesti a me nasledne psychycke stavy, ktere me donutili dochazet k psychologovi- je mi 20 a vzdy jsem po detech touzila.. nyni mi rekli ze mam minimalni sanci na otehotneni.. problem je v tom ze nyni jsem pri pohlavnim styku s pritelem ucitila silenou bolest ktera ustala, ale pozdeji jsem uz citila jen tlak.. podobny jsme naposledy citila pred tim, nez mi cysta praskla.. ted mam ale sileny strach zajit k doktorovi, jestli se mi cysty zase nevratily.. mohou se mi cysty opravdu vratit i kdyz mi bylo receno ze by nemely?? Dekuji za odpoved..
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, cysty na vajecniku se mohou opakovat, nektere zeny maji podobne problemy casteji nez jine. Navsteva lekare je urcite vhodna.

Infarkty placenty

Vložil: Horackova Kateřina / Datum: 2013-08-31
Dobrý den moje sestra je ve 38 tydnu těhotenství byla na kontrole a tam ji pověděli že malej dostává infarkty.Udajně má poškozené srdíčko nikdo ji nic nevysvětlil prý je vše v pořádku děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejspise se jedna o nespravne pochopeny problem - infarkt placenty neznamena, ze miminko dostava infarkt. Infarkt placenty je misto na placente, ktere neni dostatecne prokrvene a proto se zde uklada vapnik. Tento stav je castejsi napriklad u kuracek, nebo u zen s vysokym krevnim tlakem v tehotenstvi. Muze dojit k tomu, ze placenta napriklad za porodu nefunguje spravne a pak existuje vyssi pravdepodobnost ukonceni porodu cisarskym rezem. Jinak se samozrejme muze jednat o dalsi problem jako je napriklad vrozena srdecni vada atd. - tj. by bylo vhodne, aby Vase sestra jeste jednou kontaktovala dane lekare a nechala si problem jeste jednou vysvetlit.

antibiotika

Vložil: ewa / Datum: 2013-08-28
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Užívám antikoncepci softinelle.Od minuleho tydne mam antibiotika jmenem klacid mam je na 14 dni.vcera jsem s zapila prvni prasek softinelle a chtěla bych se zeptat jak dlouho nema antikoncepce ucinek,kdyz doberu posledni dva prasky zitra.dekuji ewa
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vhodne je pocitat se snizenim spolehlivosti po cely zbyly cyklus a chranit se jeste dalsi metodou.

Menstruace 2x za měsíc

Vložil: Jana / Datum: 2013-08-26
Dobrý den, paní doktorko. Prosím Vás o radu. Po porodu (před rokem) mi začala MS velmi silná a dlouhá, trvala 3 týdny, týden jsem měla pauzu a znovu. Začala jsem brát Mirelle, ale beze změny. Přešla jsem k jinému lékaři, ten zjistil, že potřebuji antikoncepci s vyšším obsahem nějaké látky, dostala jsem Sylvianne. První 2 měsíce se to zklidnilo, ale teď už mám zase MS 2x do měsíce, i když podstatně kratší. Je to normální? Mámm si jít k lékaři pro ještě silnější prášky? A co antikoncepce formou injekce?? Ještě bych měla jeden dotaz...-když již menstruace začala (i když přes prášky, takže naprosto nečekaně), dá se nějak urychlit či zastavit??Jedeme totiž na dovolenou..:( děkuji a přeji krásný den, Jana
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, menses lze posunout prasky, ktere je ale nutno zacit brat idealne cca 10 dni pred ocekavanymi menses, resp. v pripade jednofazove antikoncepce lze proste brat prasky dale. Co se tyce 2x krvaceni, to normalni neni, je vhodne navstivit lekare opet pro zmenu antikoncepce. Vyber antikoncepce take zavisi na veku, ktery bohuzel neudavate.

dotazzz

Vložil: Jitka Nováčková / Datum: 2013-08-26
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,poslední dva měsíce se mi stalo,že mám dostat men.po 31 dnech,ale asi 6dní před když mám pohlavní styk,tak proběhne špinění,i krev a pak druhý den je skoro vše ok...jen zanedbatelné špinění...čím to může být? pak dostanu normálně menst...(ha neberu a gyne prohlídka byla v pořádku)...normálně jsem měla vždy třeba dva dny malé přinění a pak hned menst....děkuju za odověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud byla gynekologicka prohlidka jinak ok, zrejme se nejedna o nic zavazneho.

dotaz

Vložil: Leuša / Datum: 2013-08-22
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,asi pred dvema tydny jsem mela styk,a uz 3 den je mi rano po snidani špatně,nekdy i odpoledne...a tak me napadlo tehotenstvi,ale prijde mi to blbost po take kratke chvili..test jsem si jeste nedelala. dekuji za radu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, i po 2 tydnech jiz muzete mit podobne priznaky, provedte si tehotensky test.

postinor

Vložil: Lenka / Datum: 2013-08-21
Dobrý den, chtěla bych se zeptat s přítelem nám praskl kondom bylo to den po menstruaci ale pro jistotu jsem si zakoupila Postinor a nasledně po požití prášku jsem 4 dny špinila...při další styku sme praktikovali přerušovanou soulož a přítel se do mě lidově řečeno neudělal, bylo to 4 dny před začátkem menstruace...menstruace má 3 dny spoždění a místo ni mám spíše bílý výtok s malými hrudkami..může to být díky postinoru? nebo je nějaká pravděpodobnost na těhotenství nebo nějaký zánět? ke gynekolovi jsem volala ale do 5 září neordinuje. Moc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vytok s bilymi hrudkami a svedenim je nejspise kvasinkovy zanet. Pokud jste po prerusovane soulozi postinor nepouzila, nelze tehotenstvi zcela vyloucit, i kdyz styk nastal par dni pred menses. Tj. v aktualni situaci nelze nic jineho nez vyckat cca 10-14 dni po styku a provest tehotensky test. Co se tyce vytoku, Vas gynekolog ma jiste zastup, tj. muzete navstivit tohoto lekare.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 15
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby