Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

poradna

Vložil: marta / Datum: 2014-05-20
Dobrý den jsem těhotná už 16+3 týdnu ale mám neustále žluté výroky dostavám léky ale vůbec to nezabírá.děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, predne by bylo vhodne provest ster z pochvy a lecbu ridit dle vysledku. Jinak je take mozne, ze se jedna o "bezny vytok" ktery se v tehotenstvi vyskytuje.

38.týden montrolní monitory

Vložil: Martina / Datum: 2014-05-20
Dobrý den paní doktorko, v pondělí jsem byla 37+3. Byla jsem v poradnici v poradně, kde mi dělali monitor. Miminko se podle mě hezky hýbalo i sestřičky říkaly, že se monitor bude paní doktorce líbit. Paní doktorka ovšem přišla se závěrem, že miminko mezi pohyby spí a že mě tedy dnes pustí domů. A mám přijít obden na kontrolní monitory. Co prosím znamená, že miminko mezi pohyby spí? Děje se něco? Další věc co mi paní doktorka zjistila, že mám trochu víc plodové vody než má mít a dále pozitivního streptokoda GBS. Může toto vše nějak se sebou souviset? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pravdepodobne nedochazelo k pravidelnemu zvyseni srdecni frekvence plodu, to nemusi samo o sobe nic znamenat, ale je vhodne vse zkontrolovat. Ohledne plodove vody lze zjistit presne index norma je 8-22 kolik tomu je u Vas bohuzel nemohu rici. Streptokok s uvedenym urcite nesouvisi.

potrat

Vložil: Zuzana / Datum: 2014-05-19
Dobrý den, před 3 měsící jsem potratila, a za měsíc a půl jsem zjistila že jsem těhotná znovu. Na gynekologii jsem ještě nebyla ale měla bych být asi ve 2 měsící, ale začala jsem opět krvácet jako při prvním těhotensvý. Proto jsem poprvé potratila. Chtěla bych se zeptpat jestli se to může stát i podruhé děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel se podobna vec muze i opakovat, je vhodne navstivit lekare ci nemocnici.

Tehotenství

Vložil: Martina Smetanová / Datum: 2014-05-18
Dobrý den, před 4 lety jsem prodelala akutní toxoplasmosu.Nyní plánuji tehotenství. Prosím o Váš názor, zda je nejaké riziko pro plod. Zasílám hodnoty z posledního vyšetření: KFR: 1:64, IGG 6,3, IGM 2,17 ,IGA 0,41 Děkuji, Smetanová M.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste jiz toxoplasmosu mela pak neni riziko ze byste ji dostala znovu.

boleni briska

Vložil: petra / Datum: 2014-05-18
dobry den chtela jsem se zeptat jsem ve 35tt a strasne me picha v podbrisku a jde to i do boku az dolu obcas to mam po deseti minutach mohla by jste mi pomoct co by to mohlo byt nechci jet do porodnice a strasit se dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, lepe je do porodnice jet, muze se jednat o poslicky ale take o problem s ledvinami.

Vyrážka v těhotenství

Vložil: Jana / Datum: 2014-05-17
Dobrý den, jsem ve 26 tt. ráno jsem poprvé užila Tardyferon a po obědě se mi objevila svědivá vyrážka na celé horní polovině těla, manžel mě odvezl na pohotovost kde mi aplikovali Hydrocortison 100mg.i.v a večer si mám vzít Dithiaden tbl. Mohlo se jednat o alergickou reakci na železo?Nemůžou léky nebo ta vyrážka ublížit miminku? Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vypada to, ze jste na dany preparat opravdu reagovala alergicky, uvedene leky miminku nevadi, vyrazka jako takova take ne.

Těhotenství

Vložil: Marketa / Datum: 2014-05-16
Dobrý den paní doktorko. 10.dubna měla nastat menstruace. Stále se nedostavila. Koupila jsem si dva těhotenské testy. Oba vyšly pozitivní. U doktora mají volný termín až 5.června. Jsem opravdu gravidní? Můžeme se radovat?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mate dva testy pozitivni pak to opravdu vypada na tehotenstvi :)

narkoza v tehotenstvi

Vložil: terka / Datum: 2014-05-14
Dobrý den,chci se zeptat dne 11.4 jsem byla pod narkózou a dneska jsem se dozvěděla ze jsem tehotna a jsem v 8 tydnu ,,menstruaci jsem mela naposled 17.3-21.3..tak se chci zeptat zda muze miminko byt nak postizene nebo muze mit nake vady dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, narkoza v prvnim trimestru zvysuje o neco riziko napriklad potratu. Rizika co se tyce vrozenych vyvojovych vad nejsou znama.

den poceti

Vložil: anonym / Datum: 2014-05-12
Dobry den, dala by se z uvedenych udaju urcit pravdepodobna doba poceti? PM 13.9.2013 dale dle utz 24.10.2013 5+1 (gestacni vacek 8 mm+zloutkovy vacek), 6.11.2013 7+2, 27.11.2013 9+6, 27.12. 2013 15+0,4.2.2014 20+4 a 8.4.2014 30+5. Lze vyloucit datumy 9.8.2013 a 12.10.2013? Moc vam dekuji!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, datum poceti bohuzel urcit ani zcela vyloucit nelze.

AD

Vložil: Iveta / Datum: 2014-05-11
Dobrý den paní doktorko,od 16tt beru 25 mg Zoloftu na úzkosti, které se mi objevily v těhotenství.Nyní 6 týdnů před porodem začínám lék vysazovat. Prosím o Vaše vyjádření, zda je tato doba pro vysazení dostatečná a zda minimální dávka doposud užívaná nemůže miminku přivodit poporodní komplikace? Dále bych se zeptala na Váš názor zda v případě návratu potíží mohu s tímto lékem kojit? Velice děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nekdy dochazi k tomu, ze je potreba miminko po porodu sledovat vzhledem k vyssi drazdivosti. Vetsinou ale vse prejde do maximalne 1-2 tydnu. Pri kojeni je mozno lek uzivat.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 18

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby