Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Analni sex po revizi

Vložil: Adela / Datum: 2013-05-27
Dobry den 24.5. jsem byla na revizi delohy v 9 tydnu miminko nemelo srdecni akci a neodpovidalo tydnum asi o 5dni .pohlavni styk nesmim mit tyden,chtela jsem se zeptat jestli nebud vadit analni sex ,a za jak dlouho se budeme moct snazit o miminko dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tyden je ponekd malo, dle meho nazoru je vhodne vynechat az minimalne do dalsich menses, coz se tyka i analniho sexu.

dotaz

Vložil: Martina Dlouhá / Datum: 2013-05-27
Dobrý den:) chci se zptat,neberu ha,menzes mám pravidelný,na roční kontrole v říjnu vše ok...ale mám problém,který se občas opakuje....teď mám dostat po 30 dnech v pátek mens.ale měla jsem pohlavní styk v sobotu...a od neděle mám špinění...a budu ho mít asi až do čt,než dostanu regulérní mens. Jak je to možné,že se nějak narušila sliznice nebo proč to tak může být?? Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to Vam aktualne nemohu vysvetlit, bcas se neco podobnehopodobneho jednorazove stane, aniz by se nasla pricina, pokud by se vse opakovalo, je vhodne gynekologicke vysetreni, pripadne lze vazovat o nerovnovaze hormonu.

Azalia

Vložil: Martina / Datum: 2013-05-26
dobrý den jsem po šestinedělí beru 5den antik. Azalia,s manželem jsme se ještě chránili kondomem,ale ten mám boužel praskl,můžu otěhotnět? děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste neberete tablety od zacatku menses, pak by bylo vhodne uzit jeste dalsi antikoncepci resp. ve Vasem pripade jeste *pilulku pote*

Duphaston

Vložil: Veronika / Datum: 2013-05-16
Poprosila bych vás o radu...začala jsem špinit týden před menstruací...dle ultrazvuke je vše v pořádku. Lékař mi předepsal Duphaston ...brát od 11 dne cyklu....snažíme se o miminko a ráda bych se zeptala zda nemůže braní duphastonu před ovulací ( mám ji 11-14 DC) zamezit ovulaci... Děkuji!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Obvykle se duphaston dava od 16 do 27 dne cyklu, pokud Vam jej lekar predepsal od 11 dne jiste mel k tomu duvod, vadit by to nemelo:

podekovat

Vložil: Janina / Datum: 2013-05-14
predem vas zdravim a chci vam podekovat!Za co?Ze si delate cas a dokazete poradit uklidnit,rict pravdu a toho si u vas vazim.Ohledne antikoncepce,jsem se zozhodla,po dlouhem zvazovani,jak jsem vam psala.Mela jsem sayanu a pak klormetin,a jsem pres dva roky bez menzes.Ta druha antik.mi nesedla,nejak jsem se necitila v pohode-nalady,uzkost,tlak a obcasne preskakovani-buseni srdce.Pro zati jsem se rozhodla pro Pharmalex,snad uzivani teto antikoncepce nejsou vaginalni problemy a az se napravi menzes tak bud bych zustala u teto antik.nebo telisko-ale na to nejsou ohlasy.Prala bych si jeste vas naroz,jestli me rozhodnuti bylo spravne,byl mi delan ultrazvuk del.sliznici mam jen 6mm,proto chci nechat telo odpocinout od hormonu.Ps-vite co me mrzi?Jak muzi berou jako samozrejmost ze mi berem leky,aby oni byli v klidu,ja ted dala prednost svemu telu,protoze si myslim,ze na to mam pravo.Pani doktorko-DEKUJU
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Pokud jste dlouhodobeji brala antikoncepci, je nizka delozni sliznice normalni. Pharmatex ci telisko muzete zkusit,uvidite sama jak Vam tento typ antikoncepce bude vyhovovat :)

antikoncepce

Vložil: Janina / Datum: 2013-05-11
Psala jsem vam,ze nemam menstruaci pres dva roky diky antikoncepci sayane.Pak jsem presla na Clormetin,ale necitim se v pohode.Radila jste mi zmenu.Jaky naroz mate na krouzky?jaky je rozdil v tabletach a krouzcich?Jestli je nizko hormonalni,nebo jake pilulky.Snad se menzes nekdy vrati.Nechci nechtene otehotnet,deti jsou darem a ja mam doma dve srdicka,dalsi nemuzu,proto nejaka ochrana.Dekuji za radu a prijemny vecer.A jestli jeste nevite,jaky krouzky jsou ted na trhu pa
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mate zrejme namysli Nuvaring, ktery se zavadi do pochvy, Nuvaring ma rozdilne slozeni nez Vami udavana antikoncepce a o neco nizsi davkovani hormonu, protoze se hormony vstrebavaji v primo sliznici pochvy, udava se i o neco nizsi riziko vedlejsich ucinku, a soucasne vyssi ucinnost tim, ze neni nutne premyslet o uziti tablety. Jaka antikoncepce je primo pro Vas vhodna Vam nemohu pres internet rici, to by mel rozhodnout Vas lekar, pokud ale nic nemluvi proti, mohla byste Nuvaring zkusit.

dotaz

Vložil: Lucka / Datum: 2013-05-10
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak spočítám v kolikátem týdnu těhotenství jsem když mám nepravidelnou menstruaci?Poslední měsíčky jsem měla 24.3. Předem děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v takovem pripade to bohuzel sama nespocitate :-) spocita to ultrazvuk u lekare.

menzes

Vložil: Janina / Datum: 2013-05-10
predem vas zdravim,od prosince beru antikoncepci Clornetin misto sayany,nekojim od rijna,klukovi jsou uz 2roky a 2mesice a ja do ted nedostala menzes,pry za to muze sayana brala jsem ji po dobu kojeni,od prosince mam tu jinou.Chci se zeptat,je to normalni ze neni menzes tak dlouho?Co se deje s telem kdyz to nemam?Myslim hormony,krevni tlak,stres-muze to mit na to vliv?Muze gynek.udelat krevni rozbory na hormony?Neni nejaka injekce nebo tablety na obnoveni menzes?Nemenstruluju uz 2roky2mesice.Doktorka to neresi,delala mi vnitrni ultrazvuk,tam mam vse v poradku,jen mi nerostla delozni sliznice,pry po sayane- nevim jak mam pokracovat,jakou antikoncepci,aby se vse upravilo,dekuji za vas cas
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, delat rozbory na hormony nema smysl pokud berete aktualne antikoncepci-to samozrejme vysledek zkresluje. Zmeny po antikoncepci typu Sayana atd. mohou trvat az rok, za predpokladu, ze neni v navaznosti podana dalsi antikoncepce jak je tomu u Vas. Jinak se muze stat to, co popisujete. To, ze je sliznice v deloze nizka je pri uzivani antikoncepce ale i tak bezne, u nekterych zen se stane to, popisujete, tj. ze je tak nizka *ze to ani nestaci na menses*. To, ze nemate menses jako takove nevadi, pokud to ale vadi Vam, je mozne zkusit uzivat antikoncepci s nizsim mnozstvim hormunu resp. jinym slozenim. Muzete take uzivat jinou, nehormonalni formu antikoncepce, po vysazeni se stav obvykle upravi zhruba do pul roku.

sestinedeli

Vložil: vlasta / Datum: 2013-05-10
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co mi hrozí když jsem po malé interupci teprve týden a měla jsem nechráněný sex s přítelem? Můžu otěhotnět? a jak zjistím že mám ifekci děkuji za odpověď Vlasta
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, otehotneni znovu je mozne, infekce se muze projevit ruzne od vytoku pres bolesti v podbrisku az po vysoke horecky.

Můžu být těhotná?

Vložil: Jana / Datum: 2013-05-09
Dobrý den.Mám dotaz.S přítelem jsme měli styk a mezi tím jsem dostala menstruaci.Už to je necelý měsíc a já si myslím že jsem těhotná i když test mi vyšel negativně.Občas mám malé tlaky nebo bolesti v podbříšku.Myslíte že bych mohla být těhotná?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, styk byl pravdep. tedy jiz pred zhruba mesicem, pokud mate pochybnosti, muzete provest znovu, v teto dobe by jiz byl pozitivni.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 19
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby