Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: lucie / Datum: 2014-04-28
Dobry den,uz tyden pocituji intezivni buseni srdce a je to dost neprijemne jsem v 16.tt na zadech nelezim vubec jen na boku..ale i v sede kdyz jsem v klidu tak je to intezivni co to muze znamenat? děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nekdy se objevi v ramci tehotenstvi poruchy srdecniho rytmu a krome toho je vhodne vyloucit anemii (nedostatek krevniho zeleza), vyhledejte s problemem Vaseho praktickeho lekare.

Těhotenství po potratu v 19.týdnu

Vložil: Jana / Datum: 2014-04-21
Dobrý den, jsem téměř půl roku po potratu jednovaječných dvojčat v 19. týdnu, z důvodu smrti dvojčat v důsledku vady a TTS. Vše problěhlo bez komplikací. MS mám již pravidelmou zhruba 4 měsíce. Máme již dvě zdravé děti 20 měsíců a 3,5 roku. Rádi bychom již 3. miminko. Chci se zeptat, zda z výše uvedeného plynou nějaká rizika pro další těhotenství, když to vlastně byla jednovaječná dvojčátka?Mám přirozeně strach, aby vše proběhlo v pořádku. Je mi 28 let manželovi 29let. A ještě jeden dotaz v průběhu tohoto nezdařeného těhotesntví jsem měla velmi sníženou fci štítné žlázy, bylo mi řečeno, že se to zatím řešit nemusí, že se to v těhotenství stává.Po potratu jsem byla na kontrloních odběrech a dr. říkala, že se hodnoty téměř normalizovaly a jsou snížené jen lehce. Tudíž není třeba nic brát. Mám však potíže zhubnout, spíše jsem přibrala a i když denně sportuji, tak nehubnu. Mám si raději nechat před dalším těhu vyšetřit potřebné hormony? Děkuji moc.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vhodne je predevsim pred tehotenstvim lecit pripadne problemy se stitnou zlazou, v tehotenstvi pak pripadne lecbu upravit, pokud stitna zlaza v tehotenstvi nefunguje jak ma neni mozne to odbyt podobnymi vyroky jako tomu bylo u Vas. Jinak je po potratu vhodne pockat 6, lepe 12mesicu.

Píchání v podbřišku

Vložil: Anna / Datum: 2014-04-19
Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat jsem v 35týdnu těhotenstvi a začalo me popichavat v podbrisku když stojim nebo chodim, co to muze znamenat???a ještě jednu otázku když jsem otevřená na 4 prsty mužeme mit s manzelem pohlavní styk??? děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste opravdu otevrena na 4prsty pak styk neni vhodny. Pichani v pobrisku lze pricitat poslickum.

Dobry den

Vložil: amazlinek / Datum: 2014-04-19
Dobry den mam dotaz..Delala sem tehotensky test a vysel pozitivne druha carka byla tenka,ale jasna.Druhy test stejnne znacky taky pozittivni.Pro klid sem udelala dalsi jine znacjy a uz byl negativni tak nevim.Setkala ste se nekdy s timhle?dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, v podobnych pripadech je vhodne gynekologicke vysetreni.

gyntima probiotica

Vložil: Tereza / Datum: 2014-04-18
Dobrý den, jsem ve 28 tt a i po přeléčení antibiotiky v nemocnici ve 22 tt mám stále v moči E.coli, lékařka mi předepsala na 5 dní Augmentin 625 mg po 12 hod., vzhledem k tomu, že po antibiotikách trpím na mykózy a už teď mám lehké svědění, tak jsem si k nim pořídila v lékárně čípky Gyntima probiotica, které mi doporučili, na příbalovém letáku o těhotenství není zmínka, ale obsahují mimo jiné i šalvěj a tak bych se chtěla poradit, zda čípky mohu používat ... Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, V tehotenstvi neni samolecba vhodna, pokud se i u gynekologa potvrdi podezreni na kvasinky bude Vam doporucena prislusna lecba.

???

Vložil: Jana / Datum: 2014-04-18
Dobry den, chtela jsem se zeptat. Jsme po IVF a ted momentalne 30tt. Prvni mesice jsem krvacela kvuli hematomu a ted mam strach, ze se zacnu brzy otevirat. Chlapecka citim az u stydke kosti a v trislech, tedy je polozeny hodne nizko s hlavickou dolu. Pani doktorka napsala CS 1 a cervikometrie 35mm. Je riziko predcasneho porodu a muze se zmenit cervikometrie behem nekolika hodin, dnu ci tydnu? Na kontrolu jdu az pristi tyden a mam takovy divny pocit. Dekuji moc za odpoved!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nalez na porodnich cestach semuze meni pomerne rychle i kdyz je to pri Vasem nalezu spise nepravdepodobne. Pri pochybnostech navstivte lekare ci nemocnici.

mozaika

Vložil: eva / Datum: 2014-04-18
Dobrý den,z genetického vyšetření mám prokázanou monosomii ch.X v 5% jader,manžel má normální karyotyp.Jak velkou šanci máme na zdravé miminko? Nedávno jsem musela v 8 tý na přerušení,protože na UV nebyla srdeční akce. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jaky je presne procentualni pomer Vam bohuzel nenapisi, to by Vam nejspise sdelili na genetice.

neštovice

Vložil: Veronika Nováková / Datum: 2014-04-17
Dobrý den,jsem ve třináctém týdnu těhotenství a syn mé kamarádky prodělává neštovice, já sama jsem je neměla, samozřejmě se s nimi nyní nestýkám,ale v minulých dnech jsme v kontaktu byli. Může se něco stát? Děkuji V.N.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne zjistit hladinu protilatek (mozna jste je prece jen mela) pripadne v prvnich 72h po kontaktu podat imunoglobulin.

utrogestan

Vložil: lída / Datum: 2014-04-15
Dobrý den, mám dotaz ohledně dlouhodobého užívání utrogestanu. V 19 tt jsem měla jednorázové krvácení a byl mi nasazen utrogestan. Nyní jsem v 29 tt a stále ho užívám (vaginálně 1 x denně na noc) a můj gynekolog mi ještě na 1 měsíc balení napsal. Chci se proto zeptat, zda tak dlouhodobé používání nemůže mít negativní vliv na vývoj dítěte, neboť v příbalovém letáku jsem se dočetla, že příprvek se uživá jen v prvním trimestru. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v ramci prevence predcasneho porodu je dle studii vhodne uzivat Utrogestan ci jemu podobne preparaty az do cca 37. tydne. Zadne vedlejsi ucinky na plod zatim nebyly zjisteny, nicmene se jedna o tzv. "off label use" tj. Utrogestan zatim neni k temto ucelum primo predurcen, je ale z techto duvodu v dnesni dobe pomerne casto uzivan.

dotaz

Vložil: Jana / Datum: 2014-04-14
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jak by se projevilo případné odloučení placenty nebo zda může proběhnout i bez příznaků? Jsem v 33.tt. Včera jsem se nedopatřením uhodila do břicha (středně silně, místo trochu pobolívá, ale vyloženě velký úder to nebyl). Když nekrvácím a pohyby normálně cítím,mohu být v klidu, že je vše v pořádku? Předem moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ve vetsine pripadu se projevi bolestmi bricha a/nebo krvacenim. Pri poraneni bricha je ale vhodne sledovani 24h v nemocnici.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 20

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby