Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Bolesti podbřišku

Vložil: Hanula / Datum: 2013-05-07
Dobrý den,snažíme se miminko ale poslední dva měsíce mě týden po ovulaci pobolívá podbřišek jako při menstruaci:MS čekám tak za 3 dny.Nevíte prosím čím by to mohlo být?Po skončení menstruace to zmizí a nastává zase až týden po ovulaci.Děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, kontaktujte Vaseho gynekologa, bylo by vhodne gynekologicke vysetreni.

špinění

Vložil: Hana / Datum: 2013-05-05
Dobrý den,snažíme se o miminko,ale trápí mě špinění nebo spíš nějaký sekret nevím.Jsem 28DC cyklus mám 33 až 35 dní luteální fázy mívám do těch 17 dní.Dnes jsem zaznamenala po tlačení na záchodě světle růžové kousky hlenu,ale jen po utření jinak nic.Bylo to opravdu skoro neviditelné,ale občas to mívám.Jinak špiním zřetelně tak dva tři dny před menstruací.Co znamemá ten hlen.Může to souviset nějak s nedařením se o mimi? Děkuji.Krásný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spineni pred menses muze znamenat nedostatecnost zluteho teliska-viz clanek na nasich strankach. Pokud se snazite mene nez rok neni treba zatim nic resit.

Fytoestrogeny v 37 letech???

Vložil: Monika / Datum: 2013-05-03
Dobrý den,jsem maminkou 20ti měsíčního chlapečka, kterého stále kojím.Tento týden jsem byla na prohlídce u gynekologa a ten mi poradil nasadit fytoestrogeny, jelikož mám poslední dobou potíže s návaly horka a s jinými příznaky připomínající klimakterium. Je mi 37 let.Jsou na trhu nějaké tobolky, které by nevadily při kojení? Nebo je nejvyšší čas odstavit malého a potom začít?Děkuji za odpověď a přeji hezký den Monika
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, navaly mohou spise dost dobre souviset s kojenim samotnym, ktere castecne klimakterium imituje, muzete zkusit jist ve vetsim mnozstvi napr.soju a produkty z ni jako prirozeny zdroj fytoestrogenu, nicmene myslim, ze po dobu co kojite, Vam zadne podobne pripravky atd. prilis nepomohou, protoze kojeni vede prave ke snizeni techto hormonu v krvi. Spise je vhodny dostatecny pitny rezim atd., stav se upravi sam po skonceni kojeni do par mesicu i bez leku. Dobu skonceni kojeni si musite urcit sama tak, jak Vam to vyhovuje.

dostinex

Vložil: Katka / Datum: 2013-05-02
Dobrý den, za jak dlouho po nasazení Dostinexu se dostaví menstruace. Zatím jsem vzala jen 1 tabletu. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, z dotazu nevyplyva na co dostinex mate,kazdopadne pokud na zastavu kojeni, kratce po porodu i tak je to pak ruzne a nelze to s urcitosti rici.

Help

Vložil: Anna / Datum: 2013-04-29
Dobrý den, prosím o radu, zajímalo by mne, zda nějak vadí když by došlo k oplodnění během zánětu ( mám žlutavý výtok, mírně svědivý), jestli nemůže být pak nějaký problém ať už v těhotenství nebo s mimi. A zda se můžem snažit o miminko i během provádění výplachů rosalginem, nebo popř. kdy po skončení výplachů. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na to bohuzel nelze tak jednoduse odpovedet, existuji zanety, ktere plod mohou poskodit a pak takove, ktere 'nevadi'. Kazdopadne je vhodne se snazit az bude jakykoliv zanet prelecen, navstivte Vaseho gynekoga.

Trombóza, konizace a antikoncepce

Vložil: Jana / Datum: 2013-04-24
Dobrý den, prosím o radu, je mi 27, 1 porod,a už jsem bohužel prodělala dvě trombózy a konizaci a poté rekonizaci děl.čípku. A nyní můj dotaz. Jakou bych nyní mohla užívat antikoncepci? Děkuji mockrát za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, po trombozach samozrejme neni antikoncepce vhodna, zvazit by slo nehormonalni telisko - ovsem pokud je cipek po operacich dobre pruchodny a nehrozi riziko poraneni pri zavedeni teliska. Jinak pak kondom, pharmatex a dalsi.

srdce

Vložil: Janina / Datum: 2013-04-23
Predem vas zdravim pani doktorko.Mam dve deti,beru antikoncepci Clornetin od prosince.Trapi me bolesti za krkem a na leve strane nad prsem,jakoby ve svalech a i v tom miste se mi stava ze mi obcas preskoci slabe srdce-jakoby slabe natazeni.Delali mi echo srdce,3krat ekg,krev,vse v poradku.Nevim na koho se obratit,ma doktorka tvrdi ze je to od stresu.Minuly rok se mi jednou rozbusilo srdce,pak nic a v lednu mi v noci preskakovalo a pak uz zas nic,od te doby mi behem dne citim pocit preskoceni srdce.Nevim jestli to je od prsnich svalu-rehabil.mi do toho mista pichnul tekutinu a na tyden se to sklidnilo a ted uz to opet zlobi.Vim,ze vas tim otravuji,ale dost jste mi uz pomohla proto ja vam verim.Nevim jak se projevuje aritmie.jak namuzu ten sval pri cviceni nebo kdyz neco krajim-tak vnimam ten pocit neprijemny.Pred rokem jsem mela nehodu a zachytil me pas auta,CTbylo v poradku-pry jsem mohla prodelat sok,nebo natahnout sval.Chtela bych znat vas naroz,vse se mi seslo naraz-antikoncepce,nehoda,pry mam zazadat o holtra,ale pred antik.a nehodou jsem byla dobra i se srdcem-poradte mi prosim,dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud ani Holter nic neprokazal pak by melo byt vse ok, jinak samozrejme mohou byt vsechny zminovane priznaky ovlivneny i stresem, mozna, ze se o sebe vice bojite po zminovane nehode(?)

dotaz

Vložil: radka / Datum: 2013-04-19
dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem v 10tt a uz asi 14 dní mi není špatně a zdá se mi že nepřibírám ale hubnu je tedy vše v pořádku?? děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den; pokud jsou jinak kontroly ok a jinak se citite ok, problem by byt nemel.

kvasinková infekce

Vložil: Markéta / Datum: 2013-04-18
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, zda je možné použít na kvasinkovou infekci Clotrimazol(krém), když zároveň kojím? Můj gynekolog ordinuje až v pondělí a můj problém je dost nepříjemný. Děkuji Markéta
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete.

endometrioza

Vložil: Lucie / Datum: 2013-04-12
Dobrý den paní doktorko, jsem zhruba měsíc po laparoskopii kde mi byly odstraněny četné molekuly a zjištěna endometrioza. Jako léčbu mám antikoncepci Dienille, užívám ji již desátým dnem. S přítelem bychom miminko chtěli a tak mě zajímá, zda je možné nějak otěhotnět i přes antikoncepci? Např. Když před ovulací dva dny vynechám tabletky a poté zase začnu užívat, nebo jestli je tu i jiná možnost? Budu ráda za Váš názor. S přáním pěkného dne Lucie
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je nutne dodat, ze pokud si prejete otehotnet pak neni antikoncepce vhodna. Jinak pri chybe v uzivani otehotneni mozne je. Idealni by bylo, znovu kontaktovat lekare, kteri Vas operovali a promuvit s nimi o Vasem prani otehotneni atd.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 20
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby