Poradna - Šestinedělí

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

antikoncepce

Vložil: jana / Datum: 2014-04-01
Dobrý den,jsem 5 týdnů po porodu a chtěla bych se zeptat,jestli existují antikoncepční tablety se stejnou látkou jako je v nitrodělož.tělísku Mirena. Ráda bych je vyzkoušela,protože zatím po všech antikonc. jsem měla nechuť k sexu a bojím se abych si nepořídila na 5 let tělísko a byla s ním nespokojená.Děkiuji Jana K.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, tento postup se dokonce doporucuje - tj. pred zavedenim teliska napred brat hormonalni antikoncepci s obsahem stejnych hormonu pro zjisteni snasenlivosti. Jedna se napriklad o preparat Cerazette.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2014-03-29
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat zda je vhodné používat po porodu a v době kojení pleťové krémy a mléka na zpevnění a zeštíhlení břicha a celulitidu...? Děkuji a hezký den:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, s pouzitim by nemel byt problem :)

presiti delohy po sekci

Vložil: lucie / Datum: 2014-03-18
dobry den, 12.2 jsem rodila cisarskym rezem, ted prisli na to ze se deloha nezhojila, tam dira ovelkosti 5cm, chcteji mi to presit,znovu na sal, je to mozne laparoskopicky???dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejsem si jista, zda nemate namysli spise zhojeni jednotlivych vrstev brisni steny ? pokud by byla jizva na deloze 5 cm znamenalo by to, ze je prakticky cela jizva na deloze otevrena, a v takovem pripade by jste to jiste nevydrzela mesic a dele protoze by doslo v vykrvaceni nebo zivotunebezpecne infekci atd. :)mozna se jedna o 5mm ? Celkove teda na Vas dotaz mohu odpovedet jen vice mene teoreticky. Co se tyce operaci primo na deloze, je mozne je provest i laparoskopicky, musi se ale jednat o opravdu zdatneho operatera. Co se tyce jednotlivych vrstev brisni steny v takovem pripade je nutne znovu vse "otevrit" v miste jizvy po cisarskem rezu.

Otehotneni 4tydny po kyretazi?

Vložil: andrea / Datum: 2014-02-02
Dobry den pani doktorko moc vas prosim o radu.Je mozne otehotnet 4.tyden po kyretazi?Mela jsem zamlkly potrat v 5tt. A doktor rekl ze muzem mit s pritelem sex uz po 14.ti dnech.Pritel je na kondom alergicky tudiz jsme meli nechraneny sex a ejakuloval do mne.Uz 5.den mam zvetsene zornicky a 30.1jsem byla na gynekologii kde mi p.doktorka rekla ze uz bych tomela dostat,je zde nejaka moznost ze bych mohla byt tehotna? A kdy je mozne udelat si test kdyz byl sex 24.1 a 26.1 ? Mockrat vam predem dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mozne to je pokud jste mela nechraneny pohlavni styk. Test je vhodne si provest 10-14 dni po styku.

těhotenství

Vložil: Monika / Datum: 2013-11-17
Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že otehotnim, když se do me přítel udělal. Jemu je 27 a mě 23. Děkuji za vaši odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, asi 25 %.

Sex a otěhotnění

Vložil: Michaela / Datum: 2013-11-15
Dobrý den, je vhodné mít sex ihned po šestinedělí? Jsem po sekci a bylo mi řečeno, že nemám mít sex 8 týdnu, dále nezvedat nic těžkého, atd., abych nemusela na reoperaci. Chtěli bychom mít děti 2 roky od sebe. Kdy můžu znovu otěhotnět?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne vydrzet danych 8 tydnu. Neni vhodne otehotnet minimalne rok.

Tehotensvi po miniinterupci

Vložil: Petra / Datum: 2013-11-07
Dobrý den, chtela sem se zeptat je možné otěhotnět 3 týden po miniinterupci.Ještě sem nemela ani menstruaci.Kdy bych mohla možné těhotenství zjistit?A jak dlouho se může ukazovat těhotenství na testu po miniinterupci?děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je mozne otehotnet, tehotenstvi zjistite tehotenskym teste provedenem minimalne 10 nebo lepe 14 dni po danem styku, s prukazem tehotenskeho hormonu mate pravdu, i kdyz obyvkle hodnota hormonu rychle klesa, vyjimecne lze prokazat tehotensky hormon jeste i po mesici. Pokud jste ale mela nechraneny pohlavni styk, vyckejte menses, ktere obvykle prijdou za 4 - 6 tydnu + je vhodny postup viz vyse a pri pozit. testu navstivte Vaseho lekare ktery dalsim vysetrenim tehotenstvi potvrdi/vyvrati.

vermox

Vložil: Eva / Datum: 2013-10-31
Dobrý den, trápí mě roupy, můžu užít Vermox při kojení? děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nemel by byt problem.

Třezalka při kojení

Vložil: Mila / Datum: 2013-10-30
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,proč by se neměl pít čaj z třezalky při kojení? Vážně by byl 1 šálek denně problém? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, uklidnujici ucinky mohou mit krome vlivu na Vas mozek vliv i na mozek Vaseho miminka, coz je duvod, proc to neni vhodne.

stehy

Vložil: Ema / Datum: 2013-10-29
Dobrý den, mám 11 dní od porodu a nástřihu hráze a ještě mi nevypadnul ani jeden steh. Je to normální? díky za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je to normalni, mohou vypadnout i pozdeji, pokud stehy tahnou, nebo mate jine problemy navstivte Vaseho lekare.

Počet dotazů: 72
Počet stránek: 8
Aktuální strana: 3
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby