Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

kultivace na konci těhu

Vložil: Dana / Datum: 2014-04-11
Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat,zda nemohou být nějak zkresleny výsledky kultivace na konci těhotenství (36.tt) tím,že jsme s manželem měli posledních 5 měsíců zakázaný pohlavní styk (rizikové těhotenství) a tento zákaz byl zrušen až těsně před těmito stěry (asi 10 dní před nimi). Jde mi o to,zda pokud bych díky obnovenému sexuálnímu životu "znovu získala" nějaké bakterie,bylo by to z kultivace patrné i s takto malým časovým odstupem nebo by ještě nemusely být zachyceny?Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký víkend.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dotaz je polozen na ponekud obecne rovine, kazda bakterie ma ruznou kultivacni dobu, 10 dni je ale doba pomerne dostatecna na rust vetsiny z nich.

těhotenství

Vložil: Jana Bradnová / Datum: 2014-04-10
Dobrý den.Poslední menstruaci jsem měla konec k 28 února,v březnu jsem menstruaci nedostala tak sem si udála těho.test a vyšlo mi že jsem těhotná.Chodím tet tak 2x za týden na gynekologii a na ultrazvuku je vidět váček ale bohužek zatím je prázdný.Doktorka mě vyděsila že když to tet v pátek 11.4 nebude dobrý budu muset jít na čištění.Zdá se mi to divný a i brzy takhle vše soudit.mám hrozný strach prosím porád tě mi,mě se zdá že jsem na uplným začátku a tak se to teprve vše bude ukazovat,bylo by to mé druhé dítě.Všichni mi říkají že je ještě brzy aby tam bylo vidět víc a at počkám ale nmám strach a zítra se uvidí co dál.Takže doufám a přeji si že vše bude v pořádku.Děkuji za odpověd Jana.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v pripade pochybnosti lze stanovit jeste hladinu tehotenskeho hormonu v krvi, pokud bude klesat jedna sepak o jasny prukaz toho, ze se tehotenstvi nevyviji spravne.

NT+ pozitivni vysledek

Vložil: Hanka / Datum: 2014-04-09
Dobrý den, byla jsem dnes na NT+ vyšetření, ultrazvuk vypadal skvěle, ale nakonec je výsledek i tak pozitivní. HOdnotám krve moc nerozumím, paní doktorka se se mnou moc nebavila a objednala mě až za tři týdny na genetiku. Prosím o jakékoliv info vzhledem k výsledkům popsaným níže, abych alespoň trochu pochopila, co můžu očekávat, co hodnoty určené z krve indikují. Děkuji, Hanka PAPP-A: 0,42 MoM FßHCG: 4,6 MoM Dle biometrie (CRL) odp.g.h: 62mm 12+6 Morfologické anomálie: nenalezeny Linea nucheae: 1mm 0,63 MoM Nosní kost: přítomna Riziko Down odpovidajici veku matky: 1/165 Kombinovane riziko z vysledku: 1/110 Vek: 35, 1.těhotenství, 1 dítě
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jedna se o zvysene riziko Downova syndromu jak uvedeno v zaveru. Tj. bude proveden znovu ultrazvuk a navic Vam bude s nejvyssi pravdepodobnosti doporucen odber plodove vody.

Antibiotika u muže před otěhotněním

Vložil: Jana / Datum: 2014-04-09
Dobrý den, dnes mi vyšel slabounce pozitivní těhotenský test. Mám menší obavu, aby zárodek nebyl poškozen, protože manžel bral od 14.03. Augmentin 1g (dostal dvě tablety, jednu si vzal v noci a druhou ráno po osmi hodinách)a od 15.03. bral Duomox 1000 (3 krát denně) a ACC long (1 krát denně). Antibiotika dobral cca 22.03. a já měla ovulaci 29.03. (snažili jsme se). Vůbec jsem si neuvědomila, že manžel bral antibiotika, až později. Sice jsem četla, že u mužů antibiotika nevadí, ale nejsem si jistá jestli to tak opravdu je. Zajímalo by mě, zda tyto antibiotika a lék na kašel mohly ovlivnit spermie v jejich kvalitě či nastávající těhotenství? Bojím se, aby miminko nemohlo být postižené. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vsechna uvedena antibiotika a ACC by nevadila ani u Vas, tj. u manzela nevadi.

doppler vyšetření

Vložil: jana / Datum: 2014-04-04
dobrý den, jsem 36+2 a dnes mi zjistili, že malý je o 14 dní menší, odpovídá 34+3, přitom v 33+1 odpovídal 33+3, kdy jsem byla v porodnici kvůli podezření na odtok plodové vody, který se v porodnici nepotvrdil. Chtěla bych se zeptat, jaké je riziko poškození miminka, kdyby fakt od toho 33+1 do 36+2, kdy mi zjistili jeho menší velikost, byl špatně vyživován. Děkuji za rychlou odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vhodne by bylo zhruba za tyden cely ultrazvuk zopakovat aby se zjistilo jak miminko pribyva a vaze, pokud jsou prutoky pupecnikem a i ostatni ok, pak lze vyckavat minimalne ukonceni 37. tydne, pak by bylo na zvazeni ukoncit tehotenstvi (pokud jsou opravdu vysledky spatne) vyvolanim ci cisarskym rezem v souvislosti s nalezem na cipku atd. Veskera odpoved je spise hypoteticka, jelikoz nemam k dispozici souvislosti, je nutna dalsi kontrola atd.

Radioterapie

Vložil: Jana / Datum: 2014-04-02
Dobrý den, manžel prodělal po rakovině varlete ozáření. Nyní po roce podle spermiogramu asi 2 mil. živých, ale špatně se pohybujících spermií. Je možné přirozené oplodnění, máme se nějak chránit, je větší riziko postižení u dítěte, po jaké době dochází ke zlepšení. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v teto oblasti zatim neexistuji jasna doporuceni. Vhodne by bylo se obratit na onkologa, ktery se o Vaseho muze stara. Nekteri onkologove doporucuji vyckat po radioterapii 1-2 roky, nekteri 6 mesicu. Vse samozrejme zavisi taktez na Vasem veku. Dle nekterych studii je v prvnich 9 mesicich po radioterapii zvysene riziko postizeni ditete, z cehoz plyne doporuceni viz vyse.

těhotenství

Vložil: Pavlínka / Datum: 2014-04-01
Dobrý den udělala jsem si test a vyšel mi asi pozitivní v testovací zoně jsem měla slabší proužek jsem nebo nejsem těhotná? děkuji za odpověd,mám časté močení,chut k jídlu,svědí mě prsa o pobolívají bradavky,měla jsem zvíšenou teplotu a měla jsem bolesti v podbřišku.....
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vhodne by bylo test zopakovat za tyden nebo navstivit lekare (ci oboji).Nejspise tehotna jste.

chceme miminko

Vložil: Petra / Datum: 2014-03-31
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat již 3x jsem byla těhotná a vždy mezi 6-8 t je konec. Genetické vyšetření mě dělali, vyšla mě akorád mutace na špatnou srážlivost krve. Doktoři mě neustále tvrdí, že je to o přírodě. 3x jsem byla na revizi a nechci jít a ji po 4. Prosím o radu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ohledne spatne srazlivosti krve to o prirode neni. V momente zjisteni tehotenstvi byste mela uzivat injekce na redeni krve, timto se zvysuje pravdepodobnost, ze tehotenstvi donosite. Krome toho by bylo vhodne provest pred nasledujicim tehotenstvim tzv. hysteroskopii - malou operaci, pri ktere se vysetri dutina delozni - zda ma spravny tvar atd., dale je take vhodne geneticke vysetreni partnera. V zavislosti na veku by byla vhodna nasledne konzultace v centru pro umele oplodneni (tak cca po 30).

retinol v tehotenstvi

Vložil: Darina / Datum: 2014-03-30
Dobry den,moc Vas prosim o nazor.Jsem na pocatku tehotenstvi,do vcerejska jsem uzivala nocni serum s retinolem(asi po dobu dvou tydnu),dneska jsem s hruzou zjistila,ze retinol muze poskodit plod.Prosim Vas,jaka je pravdepodobnost?jsem z tohocela spatna... Dekuji moc za odpoved. Darina
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jelikoz se jedna o lokalni uziti, je pravdepodobnost mala az zadna, nicmene je samozrejme vhodne serum jiz neuzivat.

píchání v podbříšku

Vložil: petra / Datum: 2014-03-29
Dobrý den, obracím se na vás z dotazem.Občas mívám bolestivé pohyby miminka,někdy miminko cítím hodně dole jako by u stydke kosti a když si tam rejdí tak mě píchá jako by úplně v pochvě,je to dosti nepříjemné a bolestivé.Nyní jsem 29+3.Jinak pohyby cítím pravidelně.děkuji za váš čas
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to se muze stat, pokud byste mela pochyby je lepe navstivit vaseho gynekologa, jedna se ale jinak o bezny "problem" :)

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 21

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby