Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

infekce od kocoura

Vložil: Šárka / Datum: 2014-03-28
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Z krve mi bylo zjištěno, že jsem v minulosti již toxoplasmosu prodělala. Někdy se mi ale stane, že náš kocour mě pokouše a poškrábe. Ihned si ránu desinfikuji. Dnes mě kousl, škrábl zase, ale nedávno byl napadený sám jiným kocourem. Ránu jsem vyčistila, ale mohu se obávat nějaké jiné infekce? Zatím není očkovaný, chystáme se to napravit. Moc Vám děkuji za informaci, Šárka.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste toxoplasmosu prodelala, pak z teto strany nic nehrozi, dobre je si jeste pohlidat ockovani proti tetanu.

hnis v dutinách

Vložil: Iveta / Datum: 2014-03-27
Dobrý den, již delší dobu mě trápí v ústech nahoře na patře blízko zubů malý hrbolek, které je plný nažloutlé tekutiny a neustále se plní po prasknutí. Také mě trápí trvale ucpaný nos, opakující záněty nosohltanu, vřera jem začala smrkat krev. Pobolívá mě hlava i oči. Jsem ve 4 měsíci těhotenství, myslíte si, že je to vážné, jedná se mi i o možnou nákaza dítěte. Iveta
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejspise se jedna o lokalni zanet, v tomto pripade je vhodna navsteva zubniho lekare ci ORL specialisty a nejspise dle nalezu i preleceni antibiotiky.

kašel

Vložil: Žaneta / Datum: 2014-03-26
Dobrý den, mám dotaz ohledně kašle, zda může způsobit potrat, když se namáhají svaly v oblasti břicha a dělohy. Jsem ve 14tt. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne :)

hypertenze již před otěhotněním

Vložil: Michaela / Datum: 2014-03-25
Dobrý den Vážená paní doktorko, chci se Vás zeptat na těhotenství a vysoký krevní tlak. Již v 15ti letech mi byl naměřen vysoký tlak, vždy jsem měla nadváhu. Oba rodiče mají vysoký tlak a to i jejich rodiče, takže se dá říci, že je zde i genetická dispozice. Rok užívám egilok 25 mg 2x denně a tonarsu 1x denně. I přesto nemám vždy TK v normě. Subjektivně žádné příznaky na sobě nepozoruji, jako jsou závratě, bolesti hlavy atd. S přítelem bychom do budoucna chtěli miminko a mám strach, aby těhotenství probíhalo v pořádku. TK mívám také vyšší při návštěvě lékaře. Vždy na sobě i cítím v čekárně zvýšený tep. Byla jsem na EKG a tam byla přítomna tachykardie, kterou jsem tedy na sobě i cítila, ale běžně ji nemám. Také na EKG byla částečná blokáda pravého tawarova raménka. Předem Vám velice děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud budete planovat tehotenstvi, je dobre se o tom poradit s Vasim kardiologem a jiz pred tehotenstvi prejit na leky, ktere jsou v tehotenstvi vhodne, jinak nevidim dalsi problem.

vetsi hlavicka 32tt

Vložil: jana / Datum: 2014-03-24
Dobrý den, dnes jsem byla na ultz 32 tt. Podle paní doktorky mala odpovídá 33+4 a ma prý větší hlavičku obvod 31, 9 váha 2030g docela me to vyděsilo prý bude veliká, ale nejvíc me znepokojila ta hlavička. Porad na to myslím. Je to hodně? Díky za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto pripade by bylo vhodne provest jeste jeden ultrazvuk cca za 2 tydny pro zjisteni jak hlava (ne)roste resp. jak vypadaji ostatni parametry.

15+5tt

Vložil: Ivana / Datum: 2014-03-21
Dobrý den p.doktorko, jsem v 15+5tt, poslední týden mám ale pocity že s miminkem není něco v pořádku, myslíte že to je jen můj pocit způsobený hormony? Navíc mi kamarádka řekla že mám bříško nízko. Na ko. jdu 3.4. poslední ultrazvuk jsem měla ve 13tt. Dá se poznat že je miminko v pořádku? Nebo se dá jen čekat na další ultrazvuk u mého gynekologa? Předem děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, takoveto strachy a obavy jsou v tehotenstvi normalni. Pokud nekrvacite atd. pak vyckejte dalsi kontroly a reknete o svych obavach Vasemu lekari.

14tt.

Vložil: Renata / Datum: 2014-03-21
dobry den.sem 14tyden tehotensvi,doktor mi predepsal vaginalni tablety Entizol. cetla sem letacek ze se v tehotenstvi pouziva jen kdyz je to nezbytne nutne. nemuze to miminku ublizit? jednou uz sem o detatko prisla ve20tydnu,kvuli infekci a nechci aby se to opakovalo. bojim se uz vseho. vytoky mam uz od zacatku tehu,tak nevim jestli je to v poradku nebo ne? dekuji za odpoved je to pro me dulezite.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejspise Vam lekar predepsal dany lek z duvodu infekce tj. je podani nutne. Pokud se infekce nepreleci muze hrozit potrat/predcasny porod.

opar

Vložil: Jana / Datum: 2014-03-20
Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda by byl nebezpečný virus HSV1 kolem 12. tt? Já jsem si nyní při odběrech na konci 2. trimestru nechala pro jistotu nabrat protilátky,protože syn v průběhu mého těhotenství (asi před 3 měsíci) měl na pusince opar. Já nevím o tom, že bych ho někdy měla. IgM protilátky mi vyšly negativní, ale IgG hraniční hodnota. Lze z této hodnoty (asi tedy velice nízké IgG) alespoň naprosto přibližně odhadnout, zda jsem se s infekcí setkala už před lety nebo teprve před těmi několika měsíci (i když se u mne nic neprojevilo)? Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dle vysledku jste se nejspise setkala s infekci jiz drive, v podstate existuje nejvetsi riziko ohledne herpes infekce predevsim pred porodem. Cili si nemusite delat starosti.

děloha

Vložil: Pavla / Datum: 2014-03-18
Dobrý den, dnes jsem 23+4tt. Mám dotaz. Když jsi lehnu, dělohu mám těsně pod pupkem. Neměla by být v tomto týdnu víš? Když jsi stoupnu tak břicho mám rozdělené na dvě části , u pupku a nad pupkem, není celé kulaté. Je to v pořádku? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse je ok :)

Plodová voda

Vložil: Kamila / Datum: 2014-03-17
Dobrý den. Včera jsme jeli na pohoto0uost pro slabý odtok plodove vody, na porodnické vlozce po roztoku zmodralo, ale po vysetreni a steru z cipku se odtok neprokazal. Dle utz taky vody dost. Na vlozkach ktere davam pri kazde vymene PA take nic Jsem 31+5 a uz pred 14ti dny jsem byla hospytalizovana take pro podezreni uniku PV ktere se neprokazalo
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zmineny roztok reaguje nespecificky, tj. muze se zbarvit i v jinych pripadech, ster z cipku by odtok plodove vody prokazal. V tehotenstvi maji nektere zeny vytok z pochvy, ktery lze nekdy za odtok pl.vody zamenit, nicmene pri jakychkoliv pochybach je vhodne opet navstivit lekare ci nemocnici.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 22

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby