Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Otěhotnění mimo plodné dny

Vložil: Martina / Datum: 2013-04-01
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné otěhotnět mimo plodné dny. Rozhodli jsme se s přítelem, že nebudeme používat žádnou ochranu a spolehneme se na plodné a neplodné dny. Dočetla jsem se totiž, že se mimo plodné dny otěhotnět nedá. Ale moc se mi to nezdá. Takto to praktikujeme poslední měsíc, před tím jsme používali kondom. HA neužívám již několik let. A zároveň je možné zjistit těhotenství dřív, než když se nedostaví menstruace? Děkuji za odpověď, Martina
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zacnu od konce: nektere testy jsou opravdu citlive, cili mohou zjistit tehotenstvi jeste pred ocekavanymi menses, nicmene je lepsi ( a to i financne :) ) pockat zda se menses dostavi ci ne a test delat az potom - cim vyssi by byla hladina tehotenskeho hormonu v krvi tim nizsi je riziko, ze by byl test falesne negativni. Plodne dny - bohuzel, vypocet plodnych a neplodnych dnu je jen orientacni, tj. nelze se na nej zcela spolehat, tj. je to jako ochrana poceti zcela nevhodne a hlavne nespolehlive.

silná menzes a těhotenství??

Vložil: veronika / Datum: 2013-03-30
dobry den,1.3 jsem vysadila antikoncepci menstruaci jsem dostala normalně 5.3hned po skončení jsem měla zánět asi tyden 10.3 jsem šla na gynekol.s bolestmi v podbříšku na sonu nic nebylo vzal mi pro jistotu krev ale výsledky ukazaly že nejsem těhotná..v en samý večer jsme měly s partnerem styk ale nakonec se ,neudělal´´menzes jsem dostala 28.3 tudíž dříve al to je pry normalní když vysadim antikoncepci.první dva dn jsem to měla hrozně silne,dnes už je to lepší,ale je mi hrozně špatně,celý den mám pocit na zvracení,unavy,řidší stolici..a pobolíva mě hlava a co chvilka se mi točí..akonečky prstu jsou trochu brnící..můžu byt těhotná???
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to velice malo pravdepodobne,ale muzete si zkusit udelat test.

Macmiror v 7.tt

Vložil: Katka8 / Datum: 2013-03-26
Dobry den, Jsem aktualne v 7.tt a muj prakticky lekar mi v ustech diagnostikoval Beta hemolytický streptokok skupiny C. A memu priteli diagnostikovali taky jineho streptokoka. Moje gynekolozka mi predepsala Macmiror 500, ale ja jsem si prave v pribalovem letaku precetla, ze se nedoporucuje uzivat v prvnich 3 mesicich tehotenstvi... Bojim se ted o sve miminko, jestli ta lecba neprinese nasledky pro mimi? Na internetu jsem cetla ze se leci az tesne pred porodem? Dekuji moc za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, u porodu se leci streptokok skup. B, prelecit streptokoka v pochve je vhodne jen pokud tam byl i prokazan resp. mate problemy co se tyce vytoku atd.

menstruace

Vložil: Andrea / Datum: 2013-03-23
Dobrý den paní doktorko, mám problém. Při menstruaci, když mám zavedený tampon, mi občas trochu krve vytéká i z močové trubice. Opravdu se nepletu, je to tak. Nemám žádné zdrav.problémy, nejsem nastydlá. Moč je podle testů v pořádku. Krev je opravdu jen při menstruaci. Co to může znamenat? Děkuji. A.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mohlo by se jednat o endometriosu v mocovem mechyri; v takovem pripade je vhodne kontaktovat urologa a provest v prubehu menses cystoskopii tj. vysetreni mocoveho mechyre, v pripade, ze by se naslo krvacive lozisko lze jej pozdeji odstranit, nebo kontaktujte Vaseho gynekologa s danym problemem, ten by Vas pak mel poslat do ambulance, ktera se na lecbu endometriosy specializuje.

Dotaz

Vložil: Veronika Kovacova / Datum: 2013-03-22
Dobry den chtela jsem se zeptat jestli je normalni abych potratila kdyz sem byla ve 4mesici tehotenstvi.Miminko bylo bodle me dochtorky v poradku.Pak sem zacala trochu krvacet prijela sem do nemocnice pichali mi naky injekce a po treti injekci sem mnela velke bolesti sestricky me nechali 8hodin trpet a rano mi dochtor rekl ze jsem potratila
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel se i takove veci stavaji, obvykle byva na vine infekce, ktera se nemusela na kontrolach projevit.

mlezivo

Vložil: Kamila / Datum: 2013-03-22
Dobrý den,mám dotaz dnes je to 19 dní od ovulace,snad oplodnění a všimla jsem se,ze mi po zmáčknutí vytejká mlezivo,tak jsem se chtěla zeptat jestli to může být příznak tehotenství.Včera jsem si dělala těhotenský test ale byl negativni.Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spise ne, muze to spise byt priznak nadbytku hormonu prolaktinu, nebo napr.mastopatie, sdelte problem vasemu lekari.

potíže

Vložil: petra / Datum: 2013-03-21
Dobrý den,už rok a půl má zavedeno nitroděložní tělísko gynefix.Letos od ledna mám potíže,bolesti v podbřišku,bodava náhle se objevujíci a zase mizící bolest na pravé straně podbřišku,menstruační krvácení 3 dny,teď poslední (18.3.)se objevili chuchvalce sražené krve.gynekolog udělal krevní obraz i kultivaci a vše ok,tak už začínám uvažovat,že si nechám tělísko vyndat.Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to,ze potize s teliskem souvisi nelze vyloucit.

dítě

Vložil: jitka / Datum: 2013-03-20
dobrý den,prosím chtěla bych dítě ale mám po sterilizaci,je možné vrátit to zpět,zkoušela jsem umělé oplodnění,stálo to hodně pěněz a mimčo taky nebylo...prosím o radu díky
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, existuje moznost umeleho oplodneni.

prosim vas

Vložil: katerina / Datum: 2013-03-20
Dobry den prosim vás jsem v šestém týdnu těhotenství a doktor mi predepsal Untrogestan a na vytok Globulus Cum Natrio nevadí když si to obojí zavadim?neohrozí to nejak plod?děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nevadi.

negativni test

Vložil: Michaela / Datum: 2013-03-18
Dobry den,chtěla jsem se zeptat jestli je možne že bych mohla byt těhotna.11.11.2012 jsem přestala brat Antikocepci,menc.normalni,až do 21.1.2013 kdy byla posledni,od te doby jsem ji nedostala a testy jsou stale negativni.Přiznaky mam jen pobolivani podbřišku a tokovi tlak,občas pichnuti až k pupiku a už 14dni bolest praveho třisla.k doktorce jsem obednana až 28.3.Tak pořad nevim jestli bych mohla byt těhotna.Děkuji za opověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud byly testy negativni je to velice nepravdepodobne.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 22
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby