Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: michaladolejsova@seznam.cz / Datum: 2013-03-18
Dobrý den,chci se zeptat,je možné zkusit pracovat na miminku,tak že sperma injekční stříkačkou vpravíme co nejdále do pochvy???Myslíte,že je třeba alespon 40% šance úspěchu? Díky za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete to zkusit,nicmene je nutne upozornit na riziko napr.poraneni cipku,infekce a vpraveni vzduchu.

těhotenství

Vložil: LUCIE / Datum: 2013-03-16
dobrý den chtěla by jsem se zeptat,snažíme se o třetí miminko a byla jsem přesvědčená že jsem těhotná protože mě boleli prsa tak jako při prvním a druhém těhotenství,měla jsem i ranní nevolnost tochu špatně od žaludku.dokonce i ten devátý den kdy by mělo dojít k usazování jsem špinila a bolelo mně v podbříšku.ale menstruaci jsem nakonec dostala přesně v termínu a je velice silná,bolestivá a hodně sražené krve v červenohnědé barvě.tak mě zajímá,jestli můžu být těhotná nebo jestli jsem třeba nemohla samovolně potratit?děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den,spise to na tehotenstvi nevypada ale muzete sizkusit udelat tehotensky test,ten by prokazal i stav po potratu apod.

menstruace

Vložil: Miriam / Datum: 2013-03-16
Dobrý den paní doktorka..Jsem již 10 měsíců po porodu..do desátého měsíce věku své holčičky jsem menstruaci vůbec neměla. nyní jsem dostala dva dny menstruaci..dva dny jsem krvácela, třetí den již nic ani špinění. nyní po měsíci jsem zase menstruaci nedostala..ráda bych se Vás zeptala zdali je to možné a normální? Stále ještě kojím dvakrát denně (někdy třikrát) a v noci také třikrát. Těhotenský test jsem si dělala, vyšel negativně. Děkuji za odpověď M.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano,pokud kojite je to mozne a normalni.

interupce

Vložil: radka / Datum: 2013-03-15
Dobry den chci se jen zeptat jsem 4 tydny po interupci a jeste jsem nedostala menstruaci.je to normalni? Sestinedeli jsem s pritelem nevydrzela...mame nechraneny sex ale pry si dava pozor je mozne i v tak kratkou dobu otehotnet??Dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je mozne otehotnet znovu, *davat si pozor* rozhodne neni spolehliva antikoncepce zvlaste po interupci kdy navic pri styku hrozi infekce delohy, tudiz pokud menses nedostanete do 6 tydnu navstivte znovu lekare resp. je vhodne vyloucit nove tehotenstvi.

dobry den

Vložil: jana / Datum: 2013-03-10
dobry vecer chtela by sem se jen zeptat v sobotu sem mela pohlavni styk a chcu si udelat tehotensky test tak pokolik ti dnesch si to muzu udelat Dekuji za odpovet
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, po 10, lepe 14.

Kvasinky

Vložil: Katka / Datum: 2013-03-04
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli neškodí když užívám ted v těhotenství ve 22+3 týdnu Globulus tetra mám hlenovitý výtok a posledně mi doktor řekl že jediné co mi může předepsat je právě globulus tetra tak jsem si to koupila v lékarně a chci se zepta jak dlouho t o přibližně mám brát jeslti 6 dnů nebo těch deset dnu.Na záněty trpím skoro celé těhotenství i před těhotenství nejvíc mě štve že mi doktor nedělá stěry nevím proč děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ster s presnejsi kultivaci by byl vhodny, v 23.tydnu je mozne predepsat i jine leky; staci 6 dni a dale by bylo vhodne zavadet 2x tydne pripravek s laktobacilem.

Pozitivní streptokok v pochvě

Vložil: Jindřiška / Datum: 2013-02-26
Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole - jsem v 37tt. Doktorka mi řekla, že před porodem dostanu antibiotika abych neohrozila mimčo a to je vše. S manželem máme o malé strach. Můžu nějak miminko ohrozit? V rodině máme to, že mamce a ani mojí sestře nepraskla plodová voda. Kdy mám vyrazit do nemocnice, abychom náhodou něco nezanedbali? A nemám to třeba jít už teď do porodnice nahlásit? Až do konce těhu budu chodit k doktorce na gyndu. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, o streptokokovi mame clanek v sekci komplikace tehotenstvi - infekce v tehotenstvi. Streptokok miminko neohrozi tak jak Vam rekl Vas lekar.Nyni to nahlasovat nemusite, personal nemocnice vse sleduje tj. sleduje i teh.prukazku, kde to je poznacene. Do nemocnice vyrazte pri prav.kontrakcich nebo odtoku pl.vody ci krvaceni.

výplach

Vložil: Jana / Datum: 2013-02-22
Dobrý den, paní doktorko...potřebovala bych radu. Trpím na kvasinky, proto mi pan doktor doporučil výplachy roztokem hypermanganu. Jenomže jsem se zapomněla zeptat na poměr - kolik vody na kolik hypermanganu? Můj lékař má dovolenou, takže se ptám vás. Ještě mám jednu otázku-jsem 6 měsíců po porodu, nekojím, a mám dlouhou a poměrně silnou MS, která se mi střídá s kvasinkovou infekcí. Teď jsem měla MS 28 dní. Doktor mi na to řekl jenom to, že budu muset začít brát železo, to je všechno. Dělohu mám prý čistou. Je to normální? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, osobne nejsem pritelem vyplachu, pokud chcete vyplach delat, pak si pripravte jen opravdu slabounce ruzovy roztok (jinak hrozi popaleni sliznic). Vhodnejsi by bylo zkusit zavadet preparaty s laktobacily apod. napr fermalac....krvaceni 28 dni neni normalni, pokud nebyl zadny nalez pak by bylo na zvazeni provest hormonalni rozbor a/nebo uprava menses hormonalni antikoncepci.

dotaz a rada

Vložil: Alena / Datum: 2013-02-19
dobrý den chtěla bych se zeptat a poprosit o radu 16.11 2012 jsem byla na revizi nebylo srdíčko 8.týden.18.2 2013 jsem byla těhotna podle menstruace 5+0týden ale začla jsem krvácet tak jsem jela na ulatrzvuk a tam mě řekli že už těhotná nejsem že mám jen 17hcg.tak jsem to obrečela hrozně si přejem miminko.Mohlibyste mi poradit kdy se můžem zase snažit o další a v čem mohla být chyba?mám doma dvě děti 9 a 6 let a těhotenství bylo v pořádku.děkuji Alena
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, chyba neni nikde podobna situace nastane az u 30 procent zen, navic je u Vas sance na dalsi normalni tehotenstvi vysoka, protoze uz mate 2 deti. Vhodne je pockat minimalne 3 mesice.

Menstruace po vysazení HAK

Vložil: Katka / Datum: 2013-02-18
Dobrý den, v září 2012 jsem vysadila HAK a s manželem jsme se chtěli od ledna snažit o miminko, ale bohužel se to zkomplikovalo. Po vysazení HAK se mi nedostavuje menstruace, 3x mi byl píchnut agolutin, po kterém se menses dostavil, ale vždy velice slabý. Z krve vychází, že hormony mám v normě, edometrium v listopadu bylo narostlé na 0,5mm. Teď čekám již druhý měsíc, ale stále nic. Začínám z toho být nešťatná, mám pocit, že agolutin nic neřeší a já jsem uvízla na mrtvém bodě. Chtěla bych Vás, paní doktorko, poprosit o Váš názor. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto pripade by bylo vhodne na zaklade rozboru hormonu atd. zacit s hormonalni lecbou, byla by vhodna poradna pro lecbu neplodnosti.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 23
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby