Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

špinění

Vložil: Adéla / Datum: 2013-02-18
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jsem 4-5.týden těhotná. A dnes jsem začala špinit,nemám výrazné křeče,ale cítím mírný tlak v oblasti vaječníků. Menstruaci jsem měla pravidelnou přesné po 30 dnech. a dostávala jí 1.den v měsíci. Děkuji za odpověd. Adéla
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tyto potize jsou v tehotenstvi normalni.

Dotaz

Vložil: Petra / Datum: 2013-02-18
Dobry den, chtela bych se zeptat... minulou stredu mi delali laparosskopii, odstranili mi vajecnik s vejcovodem, protoze na nem nasli cistu a porad me boli v miste, kde to odstranili. je to normalni? dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bolesti mohou pretrvavat jeste i mesic a dele. Pokud nemate teplotu, nebo se bolesti jeste dale nezhorsuji je to normalni.

Dotaz

Vložil: Lenka / Datum: 2013-02-12
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.9.2.jsem musela užít postinor.Teď čekám na menstruaci která se měla dostavit už 11.2. a zatím nic.Chtěla bych se zeptat kdy se menstruace dostaví?a jestli můžu 15.2. začít brát opět normální antikoncepci.Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, provedte si pred zacatkem antikloncepce tehotensky test. Postinor muze zpusobit posun menses je vsak vhodne vyloucit tehotenstvi.

častá mykosa

Vložil: Lenka / Datum: 2013-02-11
Dobrý den pani doktorko,od doby kdy jsem přestala kojit cca třičtvrtě roku mě trápí časté mykosi, už nevím co mám udělat abych byla v pořádku. Byla jsem u svého lékaře dostala jsem ATB a mastičku,ale to zabere na chvilu a pak se to vrátí..paní doktorka mi říkala,že se to ustálí, že porod a kojení byl zásah pro tělo a trvá než se vše vrátí do normálu..tak nevím zda mám ještě vydržet, je to nepřijemné a hlavně asi tak za půl roku by jsme se s manželem chtěli pokoušet o druhé dítě a asi by to mohl být problém otěhotnět :( můžete mi prosím poradit, předem moc děkuji za Váš čas a přeji pěkný den
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mykozy nepredstavuji problem s otehotnenim, spise jsou neprijemne. O mykozach mame na nasich strankach clanek v sekci gynekologie. Pokud se stale vraci bylo by vhodne pred dalsi lecbou provest ster a lecit podle vysledku.

Zamlklý potrat

Vložil: Tereza / Datum: 2013-02-10
Dobrý večer, prosím o radu. Je mi 21 let a s přítelem (25let) toužíme po miminku. Před nedávnem se nám to povedlo. Že jsem těhotná, jsem zjistila těhotenským testem, následně potvrzením u gynekoložky. Dle poslední menstruace jsem byla v 6 týdnu. Příští návštěvu (za 14 dní) nás bohužel čekala nemilá zpráva. Dle ultrazvuku se miminko nevyvíjelo tak jak by mělo - zůstalo ve stejné velikosti (7,8 mm). Srdíčko netlouklo, takže jsem byla nucena podstoupit kyretáž. Nyní jsem v šestinedělí a chci se zeptat, kdy je po tomto zákroku nejvhodnější otěhotnět znovu? Je zamlklý potrat u žen v mém věku častý?Jak mohu šanci znovu otěhotnět zvýšit? Slyšela jsem o kyselině listové..moc děkuji za rady.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, otehotneni ve vhodne cca za 3 mesice po kyretazi. Zmlkle tehotenstvi nebo ruzne jine druhy potratu cini az 30 procent tehotenstvi; a to i ve Vasem veku. Kyselina listova je vhodna k uzivani jiz 3 mesice pred planovanym otehotnenim.

tehotna?

Vložil: tereza / Datum: 2013-02-05
Dobrý den,bojím se jestli nejsem těhotná.Před dvema tydny jsem byla nemocna,mela jsem antibiotika Cezfil,a uzivam antikoncepci Maitalon,docetla jsem se na internetu ze se to muze snizit ucinek antikoncepce.Před čyřma dnama mě svědilo dva dny,dneska mam nacervenaly vytok:/ test jsem si delala ale docetla jsem se ze po 10 dnech je jeste brzo,hrozne se bojím co to je:(
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, antibiotika mohou snizit ucinek antikoncepce, coz se muze projevit prave nepravidelnym krvacenim. Pokud jste mela styk je tedy vhodne provest si tehotensky test, je vhodne vyckat minimalne 10, lepe vsak 14 dni.

Cysta

Vložil: Nina / Datum: 2013-02-03
Paní doktorko, prosím o konzultaci: Jsem rok po porodu CS, před otěhotnětním jsem brala 15 let antikoncepci pro nepravidelné a časté krvácení. Po porodu jsem půl roku kojila, poté se mi menses obnovil, opět nepravidelně, ale cyklus cca 25-35 dní mi nedělá větší obtíže. Kvůli bolestem i v průběhu měsíce jsem šla k lékaři, který mi na UZ našel 2 cm cystu na vaječníku. Prý se s tím nic nedělá a nijak se to neléčí. Je to pravda? Dr. mi pouze doporučil znovu brát antikoncepci, aby si vaječníky "odpočinuly". Beru však léky na vysoký tlak, a také proto se mi do HA znovu nechce. Prosím, jaký je Váš názor na postup ohledně cysty, a na kombinaci HA a léků na tlak? Moc děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je to pravda, resp. cysta 2 cm ani nemusi byt cysta ale jednoduse folikul, ktery se tvori kazdy mesic a pak sam praskne. Jine by to bylo, kdyby tato cysta vypadala *podezrele* pak by byla nutna operace, ale to neni evidentne Vas pripad. Jen z duvodu popsane cysty neni HA nutna.

dotaz

Vložil: Marcela / Datum: 2013-01-29
Dobrý den, minulý týden 23.1.2013 jsem byla na vyšetření u gynekologa z důvodu, že mám 3 týdny zpoždění menstruace udělal mi vyšetření a zjistil, že těhotenství to není, Dal mi injekci na vyvolání menstuace je to týden a stále nic. dále mi dal nějaké prášky prý antibiotika, že prý za dělohou mám nějakou tekutinu. nevíte co to může být? Bolí mě prsa a podbříško. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se nejednalo o tehotenstvi, nejspise se jednalo o prasklou cystu pripadne o zanet, na ktery Vam gynekolog predepsal antibiotika, nicmene vse je vice mene hypoteticke, bylo by lepe se zeptat na tyto informace primo gynekologa, ktery Vas vysetril.

Selhání HA?

Vložil: Petra / Datum: 2013-01-29
Dobrý den paní doktorko, beru HA (Lunafem) několik let a menstruaci mám pravidelně - poslední přišla 5.1. Po sedmidenní pauze 9.1. jsem začala brát další plato HA a ten samý večer měla styk s přítelem. Problém je, že po několika dnech (4,5) po styku mě začala pnout a bolet prsa a mírně se zvětšila(i dvorce) což trvá až doted\' s tím, že mě v nich jen občas \"bodne\". Nejsem si vědoma žádné chyby při užívání HA, ale dost se děsím možného těhotenství. Poslední dva týdny jsem permanentně ve stresu a opravdu se modlím, aby mi přišla menstruace. Žádné jiné příznaky nepociťuji a test 26.1. vyšel negativně. Je možné, že by příčina daného problému byla jiná než těhotenství? Nikdy se mi to totiž při braní HA nestalo, prsa mě občas zabolí, ale pouze před menstruací a ne po ní. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud HA berete pravidelne a nebrala jste mezitim napr. antibiotika, nemela prujem apod. nemelo by se o tehotenstvi jednat.

antikoncepce

Vložil: Jana / Datum: 2013-01-25
Dobry den,chtela bych znat vas nazor,Do rijna jsem kojila a mela jsem sayannu bez prestavky,co se maly narodil,v prosinci mi koncila sayanny ucinnost a doktorka mi dala antikoncepci Clornetin i kdyz jsem to nedostala,tento tyden mam pauzu a cekam jestli se menzes nedostavi,zatim opet nic.je to normalni?Mam jit ne ultrazvuk delohy-co mam ocekavat,jake vysetreni,cim to muze byt zpusobeno?Po porodu mi delali revizi delohy-kvuli kousku placenty.dekuji za vas cas
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, po sayane muze pretrvavat porucha cyklu, resp; pri uzivani antikoncepce nemusi prijit menses vzdy, presto by vsak bylo vhodne si udelat tehotensky test.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 24
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby