Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Těhotenství - kdy jít k lékaři

Vložil: Radka / Datum: 2014-02-26
Dobrý den, jsem po třetí těhotná (předchozí 2 těhotenství zamlklá). Kdy mám jít k lékaři? Jsem cca ve 4 týdnu (menstruace měla být 22.2.2014. Problémy žádné nemám, jenom mě někdy trochu bolí podbřišek a v zádech, jako bych měla dostat menstruaci. Děkuji Radka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, staci cca v 6.-8.tydnu pokud jinak nebudete mit dalsi problemy.

Ciplox 500

Vložil: Veronika / Datum: 2014-02-26
Dobrý den, dostala jsem zánět močových cest doktorka mi předepsala Ciplox 500. S přítelem se snažíme o dítě a plodné dny mi vyšli přesně na období kdy beru ant. Myslíte že by mohly poškodit plod popřípadě snížit plodnost? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, poskodit plodnost ne, ale tento typ antibiotik neni v tehotenstvi vhodny, proto je lepe vse prelecit a snazit se az pote.

růst miminka

Vložil: Lenka / Datum: 2014-02-25
Dobrý den pani doktorko, včera jsem byla na kontrolním UTZ miminka. Od začátku těhotenství bylo miminko tak o 4 dny menší než od poslední menstruace(vím, že jsem měla ovulaci asi o 2-3 dny posunutou-dělala jsem si tenkrát ovulační testy). Při kontrolním UTZ v 15. týdnu miminko zase odpovídalo přesně na den od poslední menstruace. Na kontrole jsem byla přesně 14+5 a UTZ ukazoval také 14+5. Na včerejší kontrole 18+5-posled. menstruace, ale miminko prý odpovídá 18. týdnu těhotenství(na UTZ jsem viděla 17+4 nebo 17+3) dle UTZ. Chtěla jsem se zeptat, zda je to v pořádku nebo se pozastavuje růst. Vím, že se to zda roste pozná na další kontrole, to jdu za měsíc, ale jen by mě zajímalo, zda se může stát, že miminko je jednou o 4 dny menší, pak odpovídá přesně dle posled. mensturace, a pak je zase třeba třeba o 8 dnů menší? Může na další kontrole být zase větší? Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse je ok, vse je zpusobeno jistou chybou ultrazvuku, resp. pokud vysetruje pokazde nekdo jiny pak i chybou vysetrovatele.

Mohu otěhotnět????

Vložil: Lenka / Datum: 2014-02-25
Dobrý den paní doktorko,je mi 36 let a zhruba za rok plánujeme s partnerem další dítě. Doma máme již dvě děti (15 a 13let). Vždy k otěhotnění došlo ihned a vše bylo bez komplikací. Před půl rokem na preventivní prohlídce jsem byla na základě UZ nálezu na laparoskopii, při které mi byl odebrán levý vejcovod (saktosalping). Dále mi byly odstraněny srůsty - nález těžkých pozánětlivých změn. Pravý vejcovod mi ponechali, ale je prý mírně ztluštělý. Mám ještě šanci spontálně otěhotnět? Nebo už je vše i vzhledem k mému ztracené a mám další snažení vzdát?Poradila byste mi,co by mi ještě mohlo pomoci k otěhotnění nebo se mám smířit s umělým oplodněním? Velice děkuji za odpovědˇ.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jake jsou presne procentualne sance ve Vasem pripade je obtizne rici, kazdopadne sance na otehotneni snizuje jednak vek a jednak komplikace s odstranenim vejcovodu a pritomnosti srustu. Pokud jeste planujete tehotenstvi pak bych neradila vyckavat pri podobne konstelaci jeste dalsi rok ale snazit se hned a pri neuspechu napr. 3 mesice kontaktovat centrum pro umele oplodneni jelikoz sance na otehotneni mohou pomerne rapidne klesat.

těhotná

Vložil: Any / Datum: 2014-02-24
Dobrý den,prosím váš chtěla jsem se zeptat jelikož všude piší něco jiného. Jsem v 9tt, myslite ,že by mimču mohlo solárko ubližit? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, solarium neni v tehotenstvi vhodne, ani ne tak z duvodu poskozeni plodu, spise se jedna o Vas - kuze je citlivejsi, dale pak mohu zustat trvale pigmentove skvrny.

zpoždění menstruace

Vložil: Dana / Datum: 2014-02-24
Dobrý den.Kamarádka je po císaři interrupcí a na děloze ji paní doktorka našla miom.Dva týdny pila čaj z hodně citronem a tet má opožděnou menstruaci.Jaká pravděpodobnost je že by mohla být těhotná.Je asmaticka tak by byla nerada těhotná
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mela nechraneny pohlavni styk neni to vylouceno, je vhodne provedeni tehotenskeho testu.

otěhotnění

Vložil: Iva / Datum: 2014-02-22
Dobrý den paní doktorko,je mi 42 let,půl roku jsem užívala Clostilbegyt a neotěhotněla jsem po něm.Před třemi lety se to úspěšně podařilo už druhý cyklus.Mám ještě šanci,že se to povede,nebo už je vše ztracené a mám další snažení vzdát?Poradila byste mi,co by mi ještě mohlo pomoci k otěhotnění?Děkuji za odpovědˇ.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, z dotazu jsem nepochopila zda jste uzivala clostilbegyt nyni nebo jen pred lety. V kazdem pripade, pokud byste planovala tehotenstvi nyni, bylo by vhodne navstivit centrum pro lecbu neplodnosti, jelikoz jsou sance na otehotneni v tomto veku relativne male a pri kombinaci vice faktoru to muze byt prakticky i nemozne. Tj. jsou vhodna vysetreni vcetne FSH a napr. AMH - viz clanek na nasich strankach pro zjisteni zda jeste Vase vajecniky produkuji vajicka atd. S touto konzultaci neni radno dlouho vyckavat jelikoz sance prakticky s kazdym dalsim mesicem dale klesaji.

Strach o miminka

Vložil: Veronika / Datum: 2014-02-21
Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat na bolest v pravém podbřišku když jsem se zvedala z lehu strašně mě to zabolelo. Jsem vyděšená protože jsem prodělala zamlklé těhotenství a teď jsem těhotná znova s dvojčátkama(dvojvaječné) jsem 20tt a dnes jsem vůbec necítila pohyby cítím je tedy zatím slabě.A ještě mám RH- .26.2jdeme na velký utz mám počkat až tam nebo jít k doktoru co nejdříve.Předem děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je mozne, ze se proste pri vstavani natahly delozni vazy, pokud jste jiz nyni bez potizi neni nutna navsteva drive. Pokud potize pretrvavaji pak je vhodna drivejsi navsteva. Jinak co se tyce pohybu, je mozne, ze je necitite jeste prilis silne, pri pochybach je rovnez navsteva gynekologa ci nemocnice vhodna.

štítná žláza

Vložil: Tereza / Datum: 2014-02-20
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - plánujeme miminko, ale já mám sníženou funkci ŠŽ, beru Euthyrox 50mg 1tbl denně. Myslíte, že se můžeme snažit nebo musím informovat endokrinoložku a gynekoložku..? Bude miminko během těhotenství hodně ohroženo? Dají se tyto vady zjistit během kontrol? Navíc jsem našla dva protichůdné názory na braní vitamínů s a bez jódu v těhotenství. Který je správný? Moc děkuji za odpovědi. T
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pred planovanim tehotenstvi by bylo vhodne zjistit, zda je davka leku dostatecna, pokud ano, pak je mozne se bez problemu snazit, obvykle je pak pozdeji nutno davky dale upravit. Zda mate ci nemate brat jod v tehotenstvi by mela rozhodnout Vase endokrinolozka, pri snizene funkci stitne zlazy by ale jod nemel vadit.

Dotaz

Vložil: Dáška / Datum: 2014-02-17
P.doktorko chtěla jsem se zeptat.Poslední menstruaci jsem měla 29.1.ale 11.2-13.2 jsem jen špinila a od té doby nic.Jsem na nemocenské a žádné léky zatím neberu. Prosím zkuste mi poradit čím to může být. Děkuji moc
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste mela nechraneny pohlavni styk bylo by vhodne provedeni tehotenskeho testu.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 25

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby