Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Tetanovka a otěhotnění

Vložil: Monika / Datum: 2014-02-13
Dobrý den, byla jsem na přeočkování tetanu, ale akorát se chceme s přítelem snažit o miminko. Jak dlouhá doba by měla být po přeočkování, než se začneme snažit? Děkuji Monika
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ciste teoreticky lze tetanus ockovat i v tehotenstvi. Jinak je samozrejme lepsi vse vyresit jiz pred tehotenstvim, pak pockejte cca 4 tydny.

bolest

Vložil: Radka / Datum: 2014-02-12
Dobrý den, chtela bych se zeptat jsem ve 29 tydnu tehotenství, a docela me zacalo bolet bricho na spodu, treba kdyz sedim a zvednu se tak nemuzu pomali ani jit jak me to bolí a k tomu celí spodek. nevíte prosim co to muze byt? A je možné že ted cítím male skoro porad? predem moc dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na toto bohuzel nelze odpovedete pres internet, je vhodna navsteva lekare ci nemocnice.

vysoké hcg

Vložil: Alice / Datum: 2014-02-12
Dobrý den ,chci se zeptat měla bych být tak v pátém týdnu těhotenství maximálně v šestém a při odběru krve na hcg mi naměřili 12763 neni to moc?Docela mám strach.Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je to pomerne vysoka hodnota. Proc tomu tak je je tezko rici, vse se musi hodnotit zaroven s ultrazvukem, muze se jednat o dvojcetne nebo vicecetne tehotenstvi, muze se jednat take o poruchu vyvoje tehotenstvi jako takoveho.

koutek

Vložil: maruška / Datum: 2014-02-11
Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych Vás poprosit o radu, co pomůže na zbavení se neustále praskajícího nevzhledného koutku, který vypadá jakoby to byl opar. Jsem v 18. plus 3. tt a koutek mě trápí od 4. týdne těhotenství. Protože jsem měla opary, používala jsem mastičku Zovirax i na koutek, rozhodně nepomohlo. Paní dr. mi doporučila zvýšit příjem vytamínu B, takže kromě Calibrum mama a listovky jsem brala i B - komplex. Opět se s koutekem nic nestalo a nezmizel ! Už mě dost otravuje, praská, je na něm taková vrstva kůže, která se po lupíncích loupe. Už mě to točí ! Byla jsem u známě a jedla jsem obložený chlebíček a ona mi říká, ty, máš v koutku kousek vajíčka...Bohužel, žádné vajíčko, prostě odporný koutek !Moc děkuji za radu, co by už konečně pomohlo ! :-)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze se jednat o kvasinky, zkuste navstivit zubniho lekare.

brufen

Vložil: Mirka / Datum: 2014-02-11
Dobry den pani doktorko mohla bych 2brufeny kdyz mi rostou 2moudraky jeto strasne silena bolest jsem tehotna 31tt tak nevime z mamcou zda muzu nebo ne na paralen jsem alergicka od malicka a panadol je to same nesmim tak se vas ptam zda muzu brufen nebo ne dekuji odepiste mi na email mirurunka@seznam.cz
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ibuprofen neni ve tretim trimestru vhodny, ve Vasem pripade je vhodne uzit napriklad kodein- ten je vsak na predpis.

spozdeni MS

Vložil: Michaela / Datum: 2014-02-10
Dobrý den. Mam otázku. Poslední MS jsem mela 30.12 a 9.1. Jsem podstupovala plastickou operaci při níž jsem dost krvacela. A zatím jsem další MS nedostala. Je možné spozdeni díky operaci nebo určitě ne?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, operace znamena jisty stres, tudiz je to mozne, je ale vhodne si provest tehotensky test zvlaste pokud jste mela nechraneny pohlavni styk.

doplneni plodove vody

Vložil: jana / Datum: 2014-02-10
Dobry den jsem tehotna 20+2 a minuly tyden pan doktor zjistil ze mam mene plodove vody. dnes jsem byla na kontrole a stale stejna situace. rikal ze se bude stav hlidat a nedoplni-li se jde doplnit v nemocnici. chtela bych se zeptat jak dlouho muze trvat prirozene doplneni plodove vody. dale budeli se muset dopnit v nemocnici jak to probiha a jsou-li rizika.moc dekuji!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, doplneni probiha v podstate jako normalni infuze kdy se do bricha zavede hadicka pres sisi jehlu, nicmene tento zakrok je provaden jen na vysoce specializovanych klinikach a i tak jsou vysledky sporne. Doplneni plodove vody muze trvat ruzne dlouho minimalne lze vsak casove pocitat minimalne s tydny.

Bederní pás v těhotenství

Vložil: Adel / Datum: 2014-02-10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu na začátku těhotenství (7tt) zapínat bederní pás u velkého batohu, nebo bych měla raději chodit bez něj. Děkuji. Přeji pěkný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spise je otazkou kolik kg chcete "tahat" v batohu. Bederni pas neni problem.

Vasocardin

Vložil: Pavli / Datum: 2014-02-10
Dobrý den, moc Vás prosím o odpověď ohledně užívání Vasocardinu v těhotenství, zda je možné jej užívat i v prvním trimestru. Obvodní lékař tvrdí že nikoliv, gynekolog že lze, internista že nikoliv. Nechci miminku ublížit. Užívám jej z důvodu vyššího tlaku i tepové frekvence. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v pripade tlaku jej lze vymenit za jiny preparat, v pripade frekvence je vhodne jej uzivat dale, pokud jej mate z duvodu tlaku + frekvence je bez problemu jej v tehotenstvi uzivat. Vhodnejsi varianta pro tehotenstvi mi neni znama.

vysoký krevní tlak

Vložil: eva / Datum: 2014-02-10
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli v těhotenství jsem v 16 týdnu můžu brát prášky ka vysoký tlak měla jsem 140/80.Pan doktor mi řekl že si mám týden měřit v určitou dobu tlak a za týden přijít na kontrolu.Je to pro mé miminko nebezpečné? Děkuji za odpověd. Eva
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jde o to jake prasky, nektere skupiny lze brat v tehotenstvi bez problemu, jine ne. Vysoky krevni tlak byt nebezpecny muze - viz sekce s clanky o komplikacich v tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby