Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

barva moci

Vložil: mirka / Datum: 2014-02-08
Dobry den, chtela bych se vas zeptat ,jsem ve 30. tydnu tehotenstvi a moje moc je tmava az do hneda, nepali ani nezapacha myslim. Chtela bych se zeptat jestly to neco znamena. Nebo mam jen vic pit .Mam jit k doktoru driv ,jsem oblednana az za 10 dni. Muze to znamenat ze se neco deje s miminkem. Dekuji mnohokrat za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, navstivte budto Vaseho gynekologa nebo praktickeho lekare urcite drive, mohlo by se jednat o problem s jatry, coz je v tehotenstvi nebezpecne.

hcg

Vložil: Jana / Datum: 2014-02-07
Dobrý den paní doktorka, jsem 16.den po ET(2.IVF). 9.den bylo HCG v krvi 53,13.den 361(šla jsem jako samoplátce) a 14.den 560. Jsem strašně nervozní, zda je vše v pořádku, jelikož nemám žádné příznaky.Možná jen večer únava.Na UTZ jdu 19.2.Kdybych si došla třeba za týden na krev,poznám, zda těhotenství jde jak má nebo se to z hladiny hcg nepozná?Mám strach, aby na UTZ bylo vše v pořádku. Četla jsem o zamlklém těhu a mimoděložním. Jsou u toho nějaké příznaky? Moc mi na tom záleží.Děkuji za Váš čas
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, hodnoty hCG vypadaji dobre. Krevni odber je mozny, hladina hCG se zdvojnasobuje. Prakticky vsak nema smysl chodit neustale na krevni odbery, pokud nemate problemy - tj. zadne krvaceni ci bolesti bricha. Pri zminenych priznacich by bylo vhodne navstivit lekare, ktery pak rozhodne, zda je nutne krev odebrat. Co se tyce priznaku missed abortion nebo mimodelozniho tehotenstvi mame specialni clanky na nasich strankach.

tehotna zacatec

Vložil: Karolína / Datum: 2014-02-07
Dobry den, zjistila jsem ze jsem tehotna dle pozitivniho testu cca 6 tyden a chystam se navstivit gynekologa zda mi to potvrdi, akorat nevim co me ceka pri takove navsteve vzdy jsem chodila jen na prevenci. Jde mi o to jestli kdyz tam jdu rano tak zda musim byt na lacno...jsem zvykla brzo po probuzeni se nasnidat aby mi nebylo spatne a zda mam s sebou vzit rovnou i ranni moc? Dekuji vam za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, o prni navsteve mame na nasich strankach clanek v sekci tehotenstvi - vysetreni v tehotenstvi. Nalacno byt nemusite. Moc se obvykle odevzdava primo o u lekare, cili ji s sebou brat nemusite, pokud Vas lekar vyzaduje prinest moc z domu pak to takto muzete provest pri dalsi navsteve.

Koncert v těhotenství

Vložil: sally / Datum: 2014-02-06
Dobrý den, byla jsem s partnerem na rockovém koncertě. Jsem ve 21tt. Až zpětně jsem se dozvěděla, že by hlasitá hudba mohla dítěti uškodit. Je opravdu možné 2hodinovým koncertem poškodit dítěti sluch? Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, neni, dite je chraneno plodovou vodu, cili je zvuk timto tlumen.

CMV

Vložil: papricka / Datum: 2014-02-06
Dobrý den, mám pozitivní IgG proti CMV. Slyšela jsem, že během kojení se může reaktivovat. Je vůbec bezpečné kojit?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, IgG je probehla infekce, tudiz to znamena, ze jste CMV nekdy jiz mela. Kojit muzete normalne.

Chřipka či nachlazení

Vložil: Martina / Datum: 2014-02-06
Dobrý den, jsem v 8 týdnu, chci se zeptat, jak je to v tomto období s chřipkou či nachlazením? Teplotu nemám, léčím se asi 4. den přírodně (horký čaj a postel), nechci raději brát léky. Je to pro dítě velká zátěž? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri teplote cca nad 38-38,5 je vhodne "srazit" teplotu Paralenem v doporucenem dennim davkovani. Nachlazeni je v tehotenstvi trochu castejsi a probiha dele, jinak se ale neni ceho bat.

energi drink

Vložil: simona / Datum: 2014-02-05
Dobry den,chtela bych se zeptat zda se nejak poskodi moje MiMinko kdyz jsem 17.tydnu tehotenstvi a dala jsem si jeden energi drink. Mam ted hrozne vycitky a boJim se zda jsem miminko touto chybou neohrozila. Predem dekuji Simona Kopecka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jeden nevadi, dale ale nejsou tyto napoje vhodne.

CMV v rodine

Vložil: Hana / Datum: 2014-02-04
Dobrý den, jsem ve 21.tt a v blízké rodině se vyskytlo onemocnění cmv. Švagr je cca 10 dní doma od pobytu v nemocnici. Četla jsem, že inkubační doba může být 4-6 týdnů. Byla jsem s ním v kontaktu, v době před i během vypuknutí nemoci. Mám se obávat? Je možné požádat o test pro mě nebo i miminko? Asi před 4 týdny jsem měla lehčí angínu a byla stále unavená. Léčila jsem se sama bez návštěvy lékaře.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v takovemto pripade by bylo vhodne navstivit gynekologa ci praktickeho lekare pro odber protilatek. I pokud byste onemocneni prodelala v minulosti, nevytvari se bohuzel trvala imunita a lze onemocnet znovu.

Tehu?

Vložil: Karolina / Datum: 2014-02-03
Eva 03 Únor 2014 16:44 | Dobrý den, chci se optat... Poslední ms 19-24.1. Poté *** s udelanim se do me 28.1. A 30.1., pravděpodobná ovu 31.1. nikdy jsem si to nehlidala, proto říkám pravděpodobně ... Od 28.1. mam tlak v podbrisku, nafoukla, od 2.2. i nevolnost převážně z rana, ale žaludek na vodě již druhy den... Na test je asi ještě brzo? Je možné,ze jsem v tom? Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zda jste v tom se samozrejme urcit neda, udelejte si test 10 -14 dni po styku pokud se nedostavi menses.

Listeria

Vložil: Zuzana / Datum: 2014-02-03
Dobry den, z vysledku krve mi vysly vysledky na listerii I,II 80 a Listeria V 40. Jsem v 16.tydnu tehotenstvi. Znamena to pro dite nejake riziko? Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ohldne listeriozy mame na nasich strankach clanek v sekci o komplikacich v tehotenstvi - infekce v tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 27

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby