Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

hematom v tehotenstvi

Vložil: Jana. Kutheilova / Datum: 2014-02-02
dobry den jsem ve 20 tydnu teho (19+1) jiz v prvnim trimestru jsem krvacela coz se po dobrani utrogestanu vytratilo (v prosinci). Nyni jsem byla hospitalizovana kvuli hematomu (od 14do 24.1.2014). od propusteni dodrzuji klidovy rezim a ackoli se dle propousteci zpravy hematom hodne zmensil prijde mi ze krvaceni je nekdy i silnejsi a neustava. prosim da se rici jestli vubec muze hematom zmizet uplne?? dekuji moc
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zavisi na tom o jake krvaceni se jedna, pokud se jedna o "starou" krev, pak se nejspise hematom vyprazdnuje, pokud se jedna o krev cerstvou je rozhodne vhodny opet co nejdrive prijem do nemocnice.

Slabé krvácení a RH faktor

Vložil: Jana / Datum: 2014-02-02
Vážená paní doktorko,chtěla bych se zeptat,zda není z hlediska Rh faktoru problém špinění nebo slabé krvácení (světle růžová krev,ne jasně červená) v 24.tt? Mám placentu praevia centralis a malý hematom,navíc se mi objevovalo krvácení i z čípku,takže tyto problémy jsem měla už dříve a do nemocnice mam jít v případě silného krvácení jasně červenou krví,jen mě napadlo,zda v tomto pokročilejším týdnu těhotenství už třeba není potřeba podat anti-D,když mám negativní Rh faktor?Toto špinění se mi nyní průběžně objevuje týden,ale nejde vůbec o nic silného.Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, anti-D staci v 28. tydnu. V pripade placenta praevia je vhodne se dostavit do nemocnice v pripade jakehokoliv krvaceni, jelikoz muze byt krvaceni v kratke dobe velmi silne.

Arónie v těhotenství

Vložil: Světlana / Datum: 2014-02-02
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, jestli mohu v době těhotenství pít šťávu z arónie /sirup, ředěný vodou/. Obojí z domácích zdrojů. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel nevim, co aronie je, ani jake by mela mit pozitivni ucinky na tehotenstvi cili je vhodne obecne doporucit podobne nekonzumovat.

motání hlavy, nevolnost

Vložil: Dagmar Poláková / Datum: 2014-02-01
Dobrý den, jsem ve 26tt a dnes v noci při otočení na bok mě probudila nevolnost a motání hlavy.Z vracela jsem dvakrát a ráno pro probuzení se mi stále točí hlava a je mi špatně.Dala jsem si hořčík, kyselinu listovou a jelikož jsem dříve trpěla chudokrevností nasadila jsem aktiferin.Doufám že se to zlepší, jak bych to měla řešit podle vás, moc děkuji za odpověď:-)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, leky nenasazujte svevolne a nejdrive radeji vyhledejte Vaseho gynekologa, je mozne, ze jste bud snedla neco co Vam "nesedlo" nebo jste dlouho lezela na zadech a doslo k syndromu dolni dute zily.

Tlukot srdíčka

Vložil: Kateřina / Datum: 2014-02-01
Dobrý den,dnes jsem byla na své první prohlídce u gynekologa.Čekám miminko moje poslední MS byla 21.12.2013 takže podle MS jsem 6+6tt podle ovulace mi to vychází na 5+4tt a ještě nebylo na ultrazvuku (vaginálním) vidět srdíčko? Je možné že se ještě rozběhne? Zpráva od doktorky : V děloze gest.váček s hyperechog.lemem 11 mm,ž.v +. Závěr-incip.grav. řekněte mi k tomu prosím víc...Děkuji moc a přeji hezký den
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to mozne, na zaklade vysledku ultrazvuku se k uvedenu nelze dale vyjadrit bohuzel musite pockat na dalsi kontrolu.

dite v sestnacti

Vložil: vendula / Datum: 2014-01-29
ahoj jmenuji se vendula je mi sestnact let a cekam dite co mam delat rodice nevi, co mam delat prosim?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, rodicum to bohuzel sdelit musite. Drive nebo pozdeji se to dozvi i z tech duvodu, ze jsou zdravotnici pri podobnem pripadu nuceni rodice informovat. Tudiz je opravdu vhodne sebrat veskerou odvahu a jit s pravdou ven. Mozna jeste neni tak pozde na pripadne preruseni tehotenstvi pokud si tehotenstvi odnosit neprejete? Pokud se tehotenstvi rohodnete odnosit je nutne sledovani v tehotenske poradne zda se miminko vyviji normalne atd.

těhotná

Vložil: Marie / Datum: 2014-01-29
Dobrý den, včera jsem zjistila, že jsem těhotná, i když jsem brala antik. pravidelně. Mám ale strach, manžel má 5 let Wegenerovu granulomatozu a bere spoustu léků. Bude mimi v pořádku? Je to moje 3. těhotenství a jsem hrozně unavená. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na dotaz Vam nejsem schopna plne odpovedet, zavisi na tom jake presne manzel leky bere, nejspise se ale nebude jednat o duvod k preruseni tehotenstvi. Obecne by bylo se vhodne i co se tyce budoucnosti poradit v geneticke poradne/pracovisti lekarske genetiky.

Vitamín A

Vložil: Martina / Datum: 2014-01-29
Dobrý den, probíraly jsme s kamarádkou vitamíny a zasekly jsme se na dvou věcech: a) Já jsem si 2 dny po sobě vzala těhotenský vitamín (Gravital) a současně Gravimilk. b) Kamarádka si pro změnu dala taktéž Gravital a na oběd mrkvovou polévku a půlku jelita (neodolala i když je to nezdravé). Je v těchto případech nějaký problém s množstvím vitamínu A? (Podle toho, co jsem se dívala na tabulky u Gravimilku a Gravitalu, tak se domnívám, že jsem se dostala maximálně na 100% denní dávku, když započítám i karoten, ale nejsem si tím jistá. V případě kamarádky nedokážu odhadnout. Můžete mi, prosím, poradit? Liší se maximální dávka vitamínu A pro těhotné od dávky pro netěhotné? Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, karoten se nepocita. Ohledne vitaminu A a jeho dennim mnostvi atd. mame na nasich strankach primo clanek. Celkove by oboji popsane nemelo vadit.

Slabost,bolest v podbřišku

Vložil: Lída / Datum: 2014-01-29
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. Jsem ve 20tt a včera mě začalo dost palčivě,až bodavě bolet v levém podbřišku. Pokud sedím,stojím,ležím,tak to cítím. Neni to stále,ale chytne mě to kolikrát za den.Nemohu se kolikrát ani zvednout bez bolesti..K tomu všemu je mi slabo a mám nechuť k jídlu. Za celý den sním třeba jen snídani a oběd,něco málo.Pitný režim mám velký..Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je mozne, ze Vas proste tehotenstvi zmaha a jedna se jen o nekolik dni, podobne problemy jsou v tehotenstvi pomerne caste. Muze se take jednat o nedostatek zeleza. Co se tyce bolesti v podbrisku nejspise se jedna o bolesti v dusledku zvetsovani delohy, pokud problemy trvaji dele je vhodne navstivit Vaseho gynekologa.

Alkohol v prvním týdnu těhotenství po oplodnění

Vložil: Jana / Datum: 2014-01-29
Dobrý den, zajímalo by mě, jaký má vliv vypitá lahev červeného vína na plod ve 3. týdnu těhotenství (1. týden od oplodnění)? Četla jsem, že cca do 20. dne od oplodnění není dítě připojeno na matku, tudíž by plodu vypitý alkohol neměl uškodit. Je tomu tak? Mám výčitky svědomí. Těhotenství potvrzené zatím nemám, ale co když jsem... Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel tomu tak neni, uhnizdovani vajicka trva ruzne dlouho obvykle se jedna o horizont cca 7 dni. Mnostvi alkoholu, ktere jiz ovlivnuje plod neni jasne, tudiz se doporucuje absolutni abstinence. Ve Vasem pripade nelze bohuzel doporucit nic jineho nez ze je vhodne alkohol jiz vynechat, pokud byste byla tehotna rozhodne se nejedna o duvod k preruseni tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 28

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby