Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Kasel a antibiotika v tehu

Vložil: Lana / Datum: 2014-01-28
Hezky den, uz mesic me trapi silny kasel, kdyz jsem jeste nevedela, ze jsem tehotna, brala jsem ATB deoxymikoin (zhruba 2. tyden po oplozeni). Zanet stale pretrvaval - nyni jsem v 6t1d, beru opet antibiotika, ale uz penicilinoveho typu. Chtela jsem se zeptat, zda muze kasel a zminovana atb uskodit plodu?Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, penicilinova antibiotika nevadi, co se tyce antibiotik typu deoxymikoinu ta nejsou v tehotenstvi vhodna, protoze muze dojit k poruse vyvoje zubu (zazloutle zbarveni zubu), nicmene se toto udava az cca po 8. - 10.tydnu tehotenstvi.

velikost miminka

Vložil: Lada / Datum: 2014-01-28
Dobrý den, paní doktorko, na UZ (31+1)nám vyšly tyto hodnoty: BPD 85, HC 298, AC 263, FL 61, váha 1790g. Prosím, bylo by možné se k jednotlivým naměřeným údajům vyjádřit, zajímalo by mě, jakému týdnu těhotenství odpovídají. Děkuji. Přeji krásný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, parametry odpovidaji danemu tydnu, vse vypada ok.

porod

Vložil: Lucie / Datum: 2014-01-27
Dobrý den chtěla jsem se zeptat,bolí mě v podbříšku jako kdybych měla menstruaci jsem ve 40.týdnu a slabě krvácím,co mám dělat děkuji za rychlou odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne navstivit nemocnici co nejdrive pro dalsi vysetreni.

krevní tlak

Vložil: Denisa / Datum: 2014-01-26
Dobrý den,prosím o radu.Jsem těhotná ve 21tt a celou dobu jsem neměla žádné potíže,až posledních pár dní se necítím dobře.Jednou jsem měla tlak 107/91,tep 58 a pak 129/77,tep 91,není to nějak nebezpečné?Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse je ok.

otěhotnět

Vložil: denisa / Datum: 2014-01-26
p.s.jsem mněla26ledna2014 chci mimčo a jak poznám ovulaci děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mate pravidelne menses a cyklus cca 28. dni pak jsou plodne dny obvykle mezi 11. a 16. dnem cyklu.

28týden

Vložil: Jiřka / Datum: 2014-01-25
Dobrý den, pani doktorko, ráda bych se zeptala co znamená: Jsem ve 28 týdnu, pan doktor mi řekl, že mám níž dělohu a do kartičky mi napsal: naléhající část 1, konzistence 1, celkem 2. Co to pro mě znamená? Musím omezit vycházky, jen ležet.. ? Mám obavy, aby nepřišel porod moc brzy. Napsal mi MAGNOSOLV 2xdenně 1sáček. Můžu k tomu ješte brát GS mamavit? Moc Vám děkuji za odpověď. Je možné ještě více pomoci sama, třeba nohy nahoře?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to znamena spise byt doma a polehavat, nic tezkeho nezvedat a vynechat pohlavni styk. Vitaminy a magnosolv brat muzete. Nohy nahore nejsou nutne.

Nukleari medicina

Vložil: Lida / Datum: 2014-01-25
Dobrý den. Dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Nejdéle měsíc. Ale v týdnu jsem absolvovala se synem vyšetření v tunelu na oddělení Nukleární medicíny. Pul hodiny trvalo vyšetření a já stála přímo u záření. Hrozí mi nějaké nepříjemnosti? Děkuji, s pozdravem Lída.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto pripade je vhodne navstivit pracoviste lekarske genetiky pro dalsi konzultaci.

menší plod v 7. týdnu

Vložil: Marie / Datum: 2014-01-25
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, včera mi můj gynekolog řekl, že je moje miminko o něco menší než odpovídá poslední menstruaci. Měla bych být 7tt. + 4, ale podle UZ je jen 6 + 2. Uklidňoval mě, že je to v pořádku, že se nic neděje, ale já jsem měla takový pocit, že si spíš myslí, že jsem se spletla v té poslední menstruaci. Jenže já si jsem tím datem naprosto jistá. Jinak bylo vše v pořádku, srdíčko bylo vidět. Teď se bojím, že miminko nebude v pořádku. Je možné že by bylo víc jak o týden menší? Děkuji Marie
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se jinak plod vyviji ok, pak je vse v poradku.

zkraceni cipku, otevrena na prst 26+2

Vložil: Misa S. / Datum: 2014-01-24
Dobry den,je mi 35let mam uz dve deti. Nyni jsem tehotna 26+2, uz 5 den jsem v nemocnici pro zkraceni cipku na 20mm a jsem otevrena na prst. Psychicky velmi tezko nesu odlouceni od rodiny a nemocnicni prostredi.Chtela bych znat Vas nazor na propusteni na revers v pripade,ze se nalez nezhorsi. Moc Vam dekuji za odpoved.Misa S.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel to, jak se tehotenstvi bude vyvijet Vam nikdo nepovi, propusteni na revers samozrejme neni vhodne, doma budete mit prece jen vice aktivit nez v nemocnici a pokud byste porodila predcasne pak to v tomto tydnu opravdu neni zadna "sranda" a verim, ze byste sveho rozhodnuti rozhodne litovala.

Endiaron

Vložil: Hanka / Datum: 2014-01-24
dobrý den, jsem v 7.týdnu těhotenství a už pár dní jsem nafouklá a dnes přišel průjem,ale opravdu takový, že jsem si myslela, že strávím celý den na toaletě a nedalo se to zastavit a bylo mi čím dál hůř. Nenapadlo mě, že bych si nemohla vzít endiaron a tak jsem do sebe 1 tabletku hodila a teď s hrůzou zjišťuji, že se to nesmí. Je to velký průšvih? Co kdybych o těhotenství ještě nevěděla a endiaron užila víckrát, samozřejmě je to teď pasé. Díky moc za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jedna tableta nevadi, pri podobnych problemech je vhodnejsi jednoduse dieta caj/rohlik, pripadne zivocisne uhli.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 29

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby