Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Tehulkovanie

Vložil: Lenka / Datum: 2015-11-02
Dobry den pani doktorka, pred rokom som prekonala biochemicke tehu (august) a mimomaternicove (v decembri) pri ktorom mi bol odstraneny lavy vajcovod ale vajecnik mi zostal. Pri vsetkych vysetreniach mi robili sono HSG praveho vajcovodu (v maji) ktory sa ukazal uplne priechodny.. Moj dotaz znie nasledovne..mam 3 dni meskanie MS (bez spinenia), caste chodenie na zachod na malu..zvacsene prsia a citlive, bolesti hlavy, tlaky v podbrusku a mierne bolesti v panve..Tehotensky test som si este nerobila (inak menstruacia pravidelna 26-28 dni - nikdy nemeskala). Moj strach z dalsieho mimomaternicoveho tehu je velky a preto som sa chcela spytat. Je mozne ze sa mi od maja spravil nejaky zrast vo vajcovode ktory by mi sposobil zase mimomaternicove?Na kontroly som chodila pravidelne ale zapal mi nenasli nikde. Musi sa mimomaternicove tehotenstvo prejavit spinenim alebo krvacanim a silnymi bolestami?Ospravedlnujem sa za "hlupe" dotazy ale som dost vyplasena z toho, ze by som zase mohla byt tehotna mimo maternicu a miminko si velmi prajeme..
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mimodelozni tehotenstvi se muze bohužel objevit i když je vejcovod pruchodny. Pokud jste mela jiz mimodelozni tehotenstvi na jedne strane, je riziko o něco vyssi. Presto ma rada zen pak normalni tehotnenstvi. Kazdopadne je při pozitivnim testu a bolestech bricha vhodne vyhledat lekare.

Pohyby

Vložil: Lenka / Datum: 2015-10-28
Dobry den, jsem prvorodicka ve 20tt a necitim pohyby miminka. Na ultrazvuku je vse v poradku. Reaguje dite na zivot a aktivity mamy? Muze klidnost a ne castou aktivitu ditete ovlivnovat to, ze hodne odpocivam a jsem sama casto unavena? Dekuji Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je mozne, ze jednoduse pohyby zacnete vnimat o něco později.

Pozdrav

Vložil: Denisa / Datum: 2015-10-25
Dobry den ja beru rok a neco leky zolft a chci mit jeste miminko chlapecka mam us dve cery 6let 3roky beru rok prasky ale jen pulku stoho tet us jsem ve fazi visazovani asi mesic a neco ale beru ho co druhy den a nekdi mam pocit ze ten prasek proste potrebuji a nevim jak to udet at us konecne otehotnim pani doktorka mi rekla ze stoho neotehotnim ze to musi bit uplne visazene as po mesici dvou to muze nastat tehotenstvi ale nevim jestli to dokazu mam takove dni ze ten prasek nevezmu i 3 dny ale pak us jo kdis mi neni treba dobre prosim vas jetam sance abich bila tehotna pres tento lek zolft dekuji moc krat za radu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v globale můžete tyto leky užívat. O uzivani by mel rozhodnout Vas psychiatr. Vyrok ze mate v podstate užívat leky "kdy chcete" nepovazuji za stastny. Pripadne by bylo vhodne se poradit u jiného psychiatra.

Herpesin

Vložil: Michaela / Datum: 2015-10-24
Dobry den, pred 2 dny mi pani doktorka na neurologii zjistila ze mam pasovy opar v oblasti trisla. Predapsala mi herpesin 200 5krat 1tbl. Vzala jsem si 4 prasky a dnes rano se mi na tehotenskem testu 2 carky. Takze jsem cca 3tt. A nevim co dal zda je moznost ze bude plod poskozeny? Moc dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, tento lek můžete užívat.

tehotenstvi

Vložil: nikol / Datum: 2015-10-23
dobry den,chtela jsem se zeptat.jsem v 11.tydnu tehotenstvi a bylo mi nabidnuto vysetreni preeklampsie..sestra rikala,ze je to hlavne pro maminky s vysokym tlakem..ja mam tlak 125 na 80..je mi 23let..myslite ze je dulezite toto vysetreni podniknout..ja osobne si myslim,ze je to zbytecne..jsem zdrava nemam zadne obtize v tehotenstvi a tlak mam v poradku..dekuji vam za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spise si take myslim, ze je to ve Vasem pripade zbytecne.

Nepříjemnost...

Vložil: Veronika / Datum: 2015-10-15
Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Jsem 34.tt. a cítím velký tlak na stydkou sponu, právě jsem zjistila, že mám hodně nateklé stydké pysky ( žíly z konečníku už mám venku asi 5 týdnů a jediné, co mi na to zabírá je Zinková mast ), tak jsem se chtěla zeptat, co ještě mohu udělat pro to, aby mi vše ,, nevylézalo " ( jsem doma na neschopence a většinu dne opravdu poctivě ležím a dávám nohy nahoru )a zda to nemůže nějak ublížit miminku... Předem MOC děkuji !!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, miminku to ublížit nemůže. Jinak proti tomu bohužel nemůžete delat nic.

Otočená poloha plodu

Vložil: Eva / Datum: 2015-10-13
Dobrý den paní doktorko, jsem 29+3tt, dnes jsem byla na vyšetření u mé gynekoložky a všechna vyšetření dopadla v pořádku, jenom je miminko zatím natočené zadečkem dolů. Chtěla jsem se zeptat, jestli se dá nějak napomoct tomu, aby se miminko otočilo do správné polohy, tedy hlavičkou dolů. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na internetu se lze docist ledasco, ve finale se miminko budto pretoci nebo ne, kadopadne ve 30. tydnu je ještě brzo se podobnym problémem zabývat, obvykle se to vyresi samo :)

Dotaz

Vložil: Bára / Datum: 2015-10-12
Dobrý den paní doktorko, beru už dlouhodoěbě HA. Minulý měsíc jsem jí nebrala úplně poctivě a měla jsem s přítelem nechráněný sex.Menstruace dorazila cca o 2 dny dýl a byla slabší a kratší. Nyní nemám chuť k jídlu vůbec (dělá se mi po něm zle), nebo bych zase snědla úplně všechno na co přijdu. Stále mám bolesti v podbřišku jako před menstruací a hodně mě bolí hlava. Je možné že bych mohla být těhotná??? Popřípadě za jak dlouho si mám udělat test aby byl přesný? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne provedeni těhotenského testu, test byva pozitvni prakticky na 100% cca 2 tydny po danem styku.

nitrodelozni telisko a tehotenctvi

Vložil: Eva / Datum: 2015-09-29
Dobry den mam nitrodelozni telisko menzes jsem mela naposled 29.8.2015 tet jsem to ztim nedostala mohu byt tehtna je mi 40let nebo se jedna uz o menopauzu dekuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mate telisko s hormony, je vynechani menses normalni. Pokud mate pochyby, můžete si udelat tehotensky test.

Stáří plodu

Vložil: Lucie / Datum: 2015-09-20
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jak je možné, že se termín porodu a stáří plodu počítá podle prvního dne poslední menstruace. Vždyť všude je uvedeno, že těsně před menstruací a v době menstruace otěhotnět nelze. Předem děkuji za vaši odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, protože je snaha dojit k nejakemu standardu, pocitanim podle posledního dne menses by bylo poněkud slozitejsi protože existuji zeny s 3 dny menses a další s 10 dny menses apod. Jinak se stejne vse overuje okolo 12. tydne tehotenstvi, zda vse odpovida i podle ultrazvuku.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 4

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby