Poradna - Porod

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

menší váha mimča

Vložil: Ivana / Datum: 2013-11-29
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Jsem 31+2 včera v poradně mi paní doktorka řekla že malá má 1300 gramů.Při tom by měla správně mít už trochu víc aspoň tak 1500 gramů jak jsem se dočetla.Měla bych se nějak znepokojovat?Docela mě to vyděsilo.Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, miminko je opravdu mensi, v taovemto pripade by bylo vhodne soucasne posoudit prutoky pupecnikem a privodnych cev k placente soucasne s provedenim KTG. Pokud je vse ok, pak kontrola za 14 dni. Miminko by v teto dobe melo pribrat 100-200g/tyden.

Potrat v 19.týdnu

Vložil: Jana / Datum: 2013-11-22
Dobrý den, je to 5 dnů po propuštění z nemocnice, kde jsem prodělala potrat ve 2.trimestru. Čekala jsem jednovaječná dvojčata, kdy jedno z dvojčat mělo rozštěp páteře a poškozený mozek,druhé miminko bylo v pořádku. Od 13.týdne mezi nimi propukl TTS a v tom 19. týdnu jedno z miminek zemřelo a následně i to druhé. Byla jsem po 3. těhotná, mám již dvě zdravé děti. Potrat mi vyvolávali a za 20 hodin jsem porodila. Mám dotazy: Mohu mladší dceru 16 měsíců už nosit v nosítku? Odkdy se mohu začít věnovat sportu? A kdy je možné nejdříve otěhotnět? (přiznám se, že si to zatím neumím představit) Jak dlouho mohu krvácet a kdy mohu mít pohlavní styk? Jinak vše proběhlo pořádku, revize v lokální anestezii i potrat bez komplikací. Moc děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, noseni dcery v nositku by jeste nebylo vhodne minimalne po dobu sestinedeli. Sport by byl take vhodny az po sestinedeli, prochazky samozrejme nejsou problem. Tehotenstvi by bylo vhodne planovat az cca po pul roce. Co se tyce krvaceni je to taktez podobne se sestinedelim, spineni je mozne az 4 tydny, pohlavni styk az krvaceni nebo i spineni prestane resp. po prvnich menses.

poděkování

Vložil: Anna / Datum: 2013-11-13
Dobrý večer, paní doktorko, chtěla bych Vám touto cestou velice poděkovat....30.8.2013 se mi narodila dcera Anežka, zdravá krásná holčička, obě jsme vpořádku....Vám patří poděkování za Vaše rady a informace, které jste mi na těchto stránkách vždy poskytla a měla trpělivost s jednou vyděšenou starší hysterickou nastávající maminkou....DĚKUJI MOC Mitterková
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, velke gratulace k Anezce :)

hraz po porodu

Vložil: Martina / Datum: 2013-10-20
Dobrý den, děkuji za odpověď, nemůžou být mé obtíže způsobené tím, že dcera šla ven zpředhlavím? Porod trval 15 hodin, samotné tlačení 2 hodiny. Stav je stále stejný, necitlivost hráze (nástřih až ke konečníku) začíná ovlivňovat i pocity na stolici (necítím, že jsem se vyprázdnila). Omlouvám se za naturální popis, ale mám velké obavy, aby se vše vrátilo do normálu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri podobne situaci tj. dlouhy porod s dlouhotrvajici fazi tlaceni vede casteji k podobnym problemum. Nyni jsem bohuzel zapomnela jak dlouho jste po porodu, nicmene jak jsem zrejme jiz psala, obecne se uvadi, ze lze cekat rok zda se stav upravi. Uprava necitlivosti muze opravdu trvat dele, bohuzel s necitlivosti nelze nic delat resp. tomu nejak napomoci. Co se tyce problemu se stolici, zde pomuze casto (opravdu pravidelny) trenink panevniho dna. V pripade, ze by se jednalo o neudrzeni stolice/moci/plynu, pak by bylo vhodne vyhledat specializovanou ambulanci (urogynekologie), ktera je obvykle soucasti kazde kliniky ve vetsim meste. Pokud se jeste nejedna o rok - mam pocit ze u Vas to byl pulrok po porodu(?), pak je vhodne se zatim obrnit trpelivosti.

hraz po porodu

Vložil: martina / Datum: 2013-10-18
Dobry den, jsem treti den po porodu, mela jsem celkem velky nastrih a stale vubec na dotek necitim celou oblast hraze. Trochu me to vylekalo, protoze siti je vedle a to je normalne citlive. Mam obavy aby se citlivost vubec vratila. Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, treti den po porodu je opravdu brzo jeste vse hodnotit, necitlivost je normalni, navrat do normalu muze trvat v nekterych pripadech i dele, napriklad rok.

34.tyden tehotenstvi mimi nozickama dole....

Vložil: sona skalova / Datum: 2013-10-04
Dobry den...dnes jsem prisla od sveho gynekologa docela vystrasena...pry je nozickama dolu ,ze je malo pravdepodobne ze se otoci obracene...uz mi do karty napsal,ze v pripade ze se neotoci budu rodit cisarem....ale co kdyz zacnu rodit sama ,bude cas mi dat epidural???nechtela bych celkovou narkozu.....bylo by to mozne???za jak dlouho zabere?predem dekuji moc za odpoved....
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, obvykle se miminka jeste do 36.tydne otoci. Koncem panevnim zustava cca 4% deti. Pokud zacnete rodit sama pak zavisi na nalezu zda je jeste mozne dat epidural ci ne.

Nizko polozeny cipek

Vložil: Petra / Datum: 2013-09-29
Dobry den, jsem ve 12tt a mám velmi nizko delozni cipek. Temer na kraji pochvy. Nahmatam ho hned u posevniho vchodu v jakekoliv poloze. Objevilo se mi to na konci 10tt. Zaroven mám doladu zaklonenou delohu. Muze to znamenat nejaky problem? Nebo je to v poradku a cipek se casem opet posune vzhuru? Dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dozadu naklonena deloha je normalni stav, behem tehotenstvi se deloha naprimuje. Co se tyce cipku - nepisete, zda se jedna o Vase prvni tehotenstvi ? V pripade stavu po vice porodech/a nebo porodech velkych deti muze dojit k sestupu deloznich sten, podobne jako pri menecennosti vaziva pochvy atd., resp. v tehotenstvi jsou na panevni dno kladeny vetsi naroky, protoze se deloha podstatne zvetsuje. Celkove je na posouzeni lekare jak je tomu presne u Vas, zda se opravdu o podobny problem se svaly panevniho dna jedna, kazdopadne at tak ci onak se s tim v tehotenstvi nic nedela pokud je cipek samotny ok, po porodu je v kazdem pripade vhodna gymnastika panevniho dna a pokud by se stav ani po roce nezlepsil, pak je vhodne vysetreni u odbornika na tuto problematiku.

Malý přírůstek váhy

Vložil: Jana / Datum: 2013-09-27
Dobrý den. Tento týden jsem byla na vyšetření u gynekologa, jsem v 31tt+5. Pan doktor říkal,ze miminko ma váhu 1440g to odpovídá, ze je o 12dni menší, než ma byt. Před třemi týdny mělo 1200g.Průtoky pupecnikem, placenta i voda je v pořádku. Je něco s miminkem v nepořádku?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, prirustek plodu na vaze je pomerne maly; nicmene pokud byly ostatni parametry v norme a miminko celkove normalnich proporci, pak by nemel byt problem.

přenášení a vyvolávání pio císaři

Vložil: anna / Datum: 2013-08-10
Dobrý den, chtěla jsem se optat jaká je všeopbecná praxe....s porodem po císaři....nechává se přenášet a smí se po císaři vyvolávat? Jsem po císaři 10 let a brzy budu rodit potřetí,takže by mě zajímalo jaký je postup? Děkuji Anna
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, vyvolani porodu je mozne, s leky ktere jsou k tomu urceny - tj. lze pouzit gel s tzv. prostaglandiny nebo napr. oxytocinovou infuzi. Vyber zavisi na zralosti por. cest. Prenaseni neni vhodne.

císařský řez

Vložil: kateřina / Datum: 2013-08-02
Dobrý večer, mám dotaz, před deseti lety jsem podstoupila akutní císařský řez, porod nepostupoval+ špatné ozvy miminka, ted mám termín porodu za pár dní. Lékaři se v názorech rozcházejí, někde mi doporučují císaře opět, jiný lékař se klaní k přirozenému porodu. Co když se přirozený porod opět zvrtne a dojde na akutní císařský řez? Z toho mám obavy!!!! U císařského řezu mě děsí všechny možné komplikace, vykrvácení, embolie žilní nebo embolie plodovou vodou, přeci jen je to operace. Je císařský řez opravdu tak nebezpečný? Mám obavy, že se mu nevyhnu. Ráda bych znala Váš názor. děkuji Kateřina
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud neexistuji zadne dalsi duvody proc provest cisarsky rez (tj. napr. prilis velky plod atd.), je mozne zkusit prirozeny porod a pri problemech pristoupit opet k cisarskemu rezu. Vaginalne porodi po predch. cisarskem rezu cca 70% zen. Zvrtnout se muze kdykoliv i "normalni" porod :)

Počet dotazů: 64
Počet stránek: 7
Aktuální strana: 4
Strany: 1 2 3 4 5 6 7

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby