Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

potrat?

Vložil: erika / Datum: 2014-01-15
Dobry den,vcera jsem rano sla ke gynekologovi,nebo jsem mela ruzovy vytok,21.12 mi vysly testy,posledni menstruace byla 14.11,gynekolog mi udelal ultrazvuk.a rekl ze mam v deloze zloutkovy vacek a v nem miminko ale ze je bez srdecni akce,tak mu dal tyden,a za tyden mam dojit.moc se mu nelibil ten zloutkovy vacek ze byl velky.a v nem miminko take malucke,vecer jsem zacala krvacet a bolelo me v podbrisku.vyslo ze me neco co nevypadalo jako srazenina,a podruhe ze me vyslo jakoby hrozen,kulicka sisata..krvvacela jsem jen do noci,a pak rano nic,jen trosicku spinim.uz me nic neboli.potratila jsem ze?a je deloha uz vycistena kdyz uz nekrvacim?dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na uvedene dotazy bohuzel nejsem schopna odpovedet pres internet, je nutne navstivit Vaseho gynekologa ci nemocnici pro dalsi vysetreni.

dotaz

Vložil: Lenka / Datum: 2014-01-15
Dobrý večer paní doktorko, prosím o radu. Jsem ve 20 týdnu těhotenství, v pondělí jsem byla na kontrole u lékaře, vše bylo ok a v úterý jsem začala trošilinku špinit(ne krvacet) jen takové žluté, trošilinku nahnědlé špinění. Není to moc, jen opravdu malinko semtam během dne..nevím jestli to nemůže být po vyšetření??Bojím se, byla jsem 1. ledna kvůli špinění v nemocnici na 3 dny,ale jak říkám vše bylo v pořádku i na kontrole, tak to nechápu.. napadlo mě zda-li to nemůže být po tom vyšetření??předem moc děkuji za odpověď Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, spineni po vyetreni muze nastat cca v prubehu 24h, pokud byste zacala krvacet jasnou krvi nebo spineni neprestavalo navstivte Vaseho gynekologa. V pripade krvaceni jasnou krvi ihned nemocnici.

dotaz

Vložil: Lida / Datum: 2014-01-14
Dobrý den, mám dotaz ohledně cytologického vyšetření v těhotenství. Převážně se uvádí, že gynekolog toto vyšetření provádí do 12tt, ale můj gynekolog mi naplánoval toto vyšetření až na 16tt. Chci se proto zeptat, zda to nemůže poškodit plod nebo navodit nějaké komplikace. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, nevadi to.

těhotenská cukrovka

Vložil: jana / Datum: 2014-01-14
chtěla jsem se zeptat, jak je možné, že před vypitím glukózy jsem měla cukr v krvi 5,3 a po vypití glukozy po tom druhém odběru po 2 hod. jsem měla cukr v krvi jenom 4,7. Jak je možné, že jsem po vypití měla méně? Není to taky špatně ?? moje dr. to neřešila, jen řekla, že cukrovku nemám. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejspise Vase telo cukr zpracovalo, vysledky jsou v poradku.

pohyby

Vložil: Petra / Datum: 2014-01-14
Dobý den, ráda bych se vás zeptala na pohyby miminka nyní jsem 18+0 a pohyby již cíti od 17t,jen bych se chtěla zeptat zda je normální že miminko citim některý den třeba 3x denně a někdy pouze 1x za den díky za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to normalni, miminko ma jeste relativne hodne mista, tj. je mozne, ze pohyby nektere dny citite vyrazneji a nektere ne.

Klacid SR

Vložil: Andrea / Datum: 2014-01-13
Dobrý den, jsem v 18 tt. Pro bolesti v krku mi lékař dělal výtěr z krku a zjistil pneumokoka. Napsal mi Klacid SR na 7 dní, 1 tabletu po 24 hodinách. Na PNC jsem alergická. Mohutento lék užívat? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete.

Váha miminka

Vložil: Drahomíra / Datum: 2014-01-11
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda mohu podpořit váhu miminka v bříšku? V 34+4tt má miminko jen 2100g není to moc málo?a navíc mám Těhu cukrovku(kompenzovanou dietou). Moc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, vaha je pomerne nizka, pri cukrovce hrozi obvykle spise vyssi vaha plodu. Vse je treba posuzovat i napriklad vzhledem k Vasemu vzrustu atd., je vhodna kontrola za 14 dni.

anti-D

Vložil: Jana / Datum: 2014-01-11
Dobry den paní doktorko,chtěla bych se zeptat,zda je nutné u Rh neg. matek dávat injekci s protilátkami po silném krvácení?Já jsem zhruba pred měsícem silně krvácela (15.tt).Protilátky mi aplikovány nebyly.Krvácení bylo v důsledku hematomu,který je v dolnim polu placenty (placenta přesahuje vnitřní branku).Miminko je v pořádku,ale protilátky mi od 10.tt kontrolovány nebyly,tak se raději chci zeptat,zda v tom nemůže být problém?Předem moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v soucasnosti se toto neprovadi, injekce se podava okolo 28. tydne a pak v pripade Rh pozitivni skupiny plodu po porodu.

zvýšené aslo v těhotenství

Vložil: Lenka / Datum: 2014-01-11
Dobrý den, již cca 2 roky mám zvýšené aslo, z původních 700 kleslo na cca 500. Nyní jsem ve 21 týdnu těhotenství a bylo zjištěno, že plodu chybí jedna ledvina, ráda bych se dotázala, zda mohly protilátky proti streptokokovi napadnout vyvíjející se ledvinu dítěte. Četla jsem, že pokud vysoké aslo přetrvává, může napadat srdce, ledviny osoby trpící na vysoké aslo, tak mě zajímá jestli to mohlo napadnout i ledviny plodu. Děkuji za odpověď. Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, neni to timto ovlivneno.

čauky

Vložil: maricuri / Datum: 2014-01-11
měla jsem 3 pohlavní stik .. dostlala jsem mesícky ale jen 3 a slabě a zkousela jsem si tehotensky test a vyslo me 1 čárka počkám az dokonce měsíce ???
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, pripadne muzete zopakovat test za tyden.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 31

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby