Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Krvaceni

Vložil: veronika / Datum: 2013-12-22
Dobry den, poprve jsem krvacela v 7tt pouze jeden den a slabe. Byl mi nasazen utrogestan ascorutin. Od te doby klid a miminko roste tak jak ma. Nyni jsem ve 12 tt a v patek pri tlaceni na ranni stolici opet krev. Na ultrazvuku bylo vse ok, pry mam nizko placentu a jak je cse prokrvene tak to muze byt tim. Jenze v sobotu se to rano opakovalo opet na wc a dnes uz jen nahnedly vytok. Po cely den intimka cista. Bricho me poboliva spis jako kdyby byli nnamozene. Myslite ze je to uz v poradku a miminku nic nehrozi?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud aktualne nekrvacite pak lze vyckavat, pokud by se krvaceni jasnou krvi objevilo znovu je vhodna navsteva lekare ci nemocnice.

Stromek

Vložil: Jiřka / Datum: 2013-12-22
Dobrý den, chci se zeptat. Bydlíme u manželových rodičů v jedné místnosti. Stromek máme u nás v pokoji. Můžu spát v pokoji s nazdobeným vánočním stromečkem-jedle? Děkuji a přeji hezké svátky.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, muzete.

dotaz

Vložil: Lenka / Datum: 2013-12-22
Dobrý den mám takový malí dotaz po porodu synka mi zjistili Mutaci Leiden genu nemohla jsem užívat žádnou antikoncepci , ale přece jenom se našlo řešení místo DANY můj pan gynekolog mi napsal antikoncepci která tomu nevadí. Tu jsem nasadila menstruaci jsme po prvé dostala 17,11,2013 ale od té doby jsme nemestruovala tlačí mne podbříšek a bolí mne prsa . Máme s manželem obavy abych neotěhotněla. Pan doktor mi na to řekl že tomu mám dát čas , ale co když bude pozdě! děkuji za pochopení a radu Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud berete antikoncepci pravidelne pak je riziko selhani minimalni.

teotenstvi

Vložil: marcela / Datum: 2013-12-21
Dobry den chtela bych se zeptat mam podvaz vajecniku chtela bych znovu otehotnet bud to umnelim oplodnenim nebo prirozenym zpusobem je to mosne dase to nak odvazat dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, "odvazat" se bohuzel nic neda, tj. zbyva umele oplodneni.

těhotenství

Vložil: Lena / Datum: 2013-12-20
Dobrý den, cca před pěti měsíci jsem prodělala zamlklé těhotenství. momentálně jsem v šestém týdnu. Včera jsem byla na vyšetření ultrazvukem váček je v pořádku byl vidět pohyb jako by srdíčko ale doktor říkal že je to nestandardní že nevidí plod a pohyb srdce že je moc blízko u stěny? může se stát že se někam prcek schoval? Na kontrolu jdu za 10 dnů. |Je velmi těžké zůstat v klidu. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto tydnu je normali jeste presne vse nevidet, nedelejte si starosti a vyckejte dalsi kontroly.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2013-12-19
Dobrý den, omlouvám se, ale vracím se ke svému dotazu z 11.12. kde jsem se ptala odkdy je vhodné začít spávat na levém boku, odpověděla jste že jakmile mi začne růst břicho a může to být i bok pravý:) Já ale narážela v otázce na syndrom dolní duté žíly, slyšela jsem, že by se nemělo ležet na zádech ani právě na pravém boku, protože váha plodu utlačuje tuto dolní žílu a k miminku pak proudí méně okysličené krve. Nebo je to výmysl? Děkuji a přeji hezké a klidné svátky:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse jsem pochopila :) vymysl to neni, nicmene k odlehceni dolni dute zily staci poloha na boku jako takova, levy bok je sice "lepsi" ale nemyslim, ze budete cele tehotenstvi schopna spavat vyhradne na levem boku :)

porod

Vložil: jana / Datum: 2013-12-19
Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda může u porodu vzniknout nějaký problém, když jsem před 10lety podstoupila interupci a momentálně mám před porodem. Problémy žádné nemám.Možná je to hloupá otázka. Děkuji Vám za odpověd J.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, s nejvyssi pravdepodobnosti nikoliv, existuje jen o neco vyssi riziko problemu s odloucenim placenty po porodu.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2013-12-17
Dobrý den, jsem v 19tt a nevím jak to popsat, ale bolí mě nevím jestli je to stydká kost nebo jen kůže, vazy, svaly nebo co tam všechno je, ale prostě když na tu kost zatlačím nebo když si zmáčknu jen kůži tak to dost bolí. Bolí to i při chůzi, nemůžu dělat delší procházky, při vstávání z postele, když si sednu a dám nohu přes nohu....Je to normální? Při prvním těhu jsem nic takového neměla. První dítě jsem rodila normálně a bylo dost velké 4440g a 56cm, může to mít třeba nějakou souvislost? Děkuji a hezký den:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to normalni, jedna se o rozvolneni vazu panve podminene hormony.

dotaz

Vložil: Kristýna / Datum: 2013-12-17
Dobrý den. Jsem ve 32+2 tt a doktorka mi na kontrole řekla, že mám hrdlo 2,8 cm je to hodně nízko? Prý bych měla omezit pohyb.. co to přesně znamená? Děkuji mockrát za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, napriklad nedelat prilis dlouhe prochazky, resp. se spise zdrzovat doma. Jedna se o horsi nalez na cipku.

UZ štítné žlázy

Vložil: Jiřka / Datum: 2013-12-16
Dobrý den, jsem ve 22.týdnu těhotenství a příští týden jdu na ultrazvuk štítné žlázy. Nemůže ultrazvuk poškodit dítě nebo se není čeho obávat? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, ultrazvuk je mozno v tehotenstvi pouzivat dle potreby bez rizika ohrozeni plodu.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 34

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby