Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

intenzivní cvičení

Vložil: Andrea / Datum: 2013-12-10
Dobrý den, jsem 11tt, cvičím denně 1hod. Lekce jsou taneční(intenzivní) nebo silově- vytrvalostní, ale práce bez zátěže, s vlastní vahou těla. Jsem profesional.lektor, fyzicky velmi zdatná. Mohu zatím na plný plyn, když se cítím při cvičení dobře? Prosím o názor s výkyvem tepové frekvence dle intenzity (tep do cca 150 tepů/min- jen sem tam, jinak spíše nižší. Posilování zatím není třeba ubírat? Děkuji za odpověď Andrea
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, pokud jste na zatez zvykla a citite se ok, pak muzete pokracovat dale jak jste zvykla. Pozdeji kdyz bude deloha jiz vetsi je vhodne vynechat cviky na prime brisni svaly resp. zatezujici obecne panevni dno a poskoky. Jinak co se tyce srdecni frekvence je doporucovano do 140, nicmene pokud jste zvykla nemel by byt taktez problem.

příčná poloha

Vložil: Nina / Datum: 2013-12-10
Dobrý den, jsem ve 29. týdnu a při dnešní kontrole se zjistilo, že mimino je stále uloženo příčně. Zapomněla jsem se zeptat, zda je to v tomto týdnu ještě normální a kdy by se mělo začít otáčet. Díky za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, v tomto tydnu se poloha plodu muze menit.

rentgen v těhotenství

Vložil: Marie / Datum: 2013-12-09
Dobrý den, absolvovala jsem rentgen kotníku (dva snímky), poté jsem zjistila, že jsem v té době byla asi v druhém týdnu těhotenství. Rentgen mi byl však proveden, jako bych těhotná nebyla. Chci se zeptat, jestli hrozí riziko poškození plodu, a příp. jestli by riziko bylo testy odhaleno. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nemel by byt problem, ohledne rentgenu v tehotenstvi mame na nasich strankach specialni clanek.

6. nemoc a těhotenství

Vložil: Bártová / Datum: 2013-12-09
Dobrý den, jsem v 18 tt a můj 11 měsíční syn má od pátku 6. nemoc, já jsem také již několik týdnů nastydlá. Je to pro nenarozené miminko nebezpečné? Děkuji moc za odpověď Bártová
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, neni :)

IBALGIN KRÉM TĚHOTENSTVÍ

Vložil: Tereza / Datum: 2013-12-09
Dobrý den, jsem ve 20 tt. těhotenství, mám chronický zánět čelistního kloubu. Lékař mi doporučil mazat si místo Ibalgin krémem. Mažu 2x denně půl centimetry krému. Chci se vás zeptat, zda tato místní léčba může uškodit dítěti, celkově mě lékař léčit nechce. Moc děkuji za odpověď Tereza
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, neni problem, ve tretim trimestru pak ale ibalgin neni vhodny.

Screaning test

Vložil: Andrea / Datum: 2013-12-09
Dobrý den, jsem v 18tt a dnes mi volali z gynekologie,že jim dorazily vysledky screaningu který je prý pozitivní-vysoke hcg.Mám se objednat na odběr plodové vody.Podrobnosti nevím.Ve 13 tt jsem podstoupila ultraz.vyšetření šíjového projasnění a vše bylo v pořádku.Mohu se zeptat jaké postižení hrozí?A mohl výsledek krve ovlivnit to že jsem měla zánět vedl.nosních dutin.Děkuji Andrea
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, triple test byva v nekterych pripadech falesne pozitivni, nicmene pri podobnem vysledku je vhodne vse objasnit odberem plodove vody, jedna se o zvysene riziko Downova syndromu.

Hermelín v těhotenství

Vložil: Jiřka / Datum: 2013-12-08
Dobrý den, ráda bych se zeptala na hermelín. Večer jsem snědla jedno sousto chlebíčku s hermelínovou pomazánkou . Hermelín byl koupený v Tescu http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001018344054#ddd759d5-9a6e-4f85-92d7-13eabe523ac8, doba spotřeby 12.12., je možná nákaza listeriózou? Kde je možné jít na krevní testy? Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, hermeliny nejsou v tehotenstvi vhodne, nicmene riziko nakazy je i tak pomerne nizke. Dale je vhodne se hermelinu a podobnym potravinam vyhnout. Krevni testy nejsou treba.

Otěhotnění, prošlý kondom

Vložil: Michaela / Datum: 2013-12-07
Dobrý den, je možné otěhotnět přes prošlé kondomy? Styky byly 2 a bohužel po styku jsme s manželem zjistili, že byly 3 roky prošlé. Já jsem 7 týdnů po císařském řezu. Případné otěhotnění by bylo riskantní? Četla jsem, že se nesmí rok otěhotnět. Jaká je pravděpodobnost otěhotnění?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud kondomy nepraskly pak nebezpeci nehrozi. Po cisarskem rezu neni tehotenstvi vhodne v prubehu jednoho roku.

těhotenství

Vložil: Kristýna / Datum: 2013-12-06
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V neděli se měla dostavit menstruace, ale nedorazila. Ve čtvrtek jsem si dělala těhotenský test a vyšel pozitivně. Dnes ráno jsem si chtěla pro jistotu udělat druhý, ale čárka už byla slabší. Od večera mě píchá v pravém podbříšku. A ráno jsem měla malinko krve v kalhotkách. Neví Te, čím to může být? děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v nekterych pripadech se stane, ze sice k otehotneni dojde, ale tehotenstvi se dale nevyviji a "odejde" s menses, muzete navstvivit Vaseho lekare pro dalsi diagnostiku.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2013-12-05
Dobrý den, u syna ve školce se objevily neštovice. Já je v dětství prodělala, ale syn ještě ne a nyní jsem v 18tt. Je tu nějaké riziko pro mě nebo pro miminko v případě že by se syn nakazil? Děkuji a hezký den:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste jiz nestovice prodelala pak se nemate co se tyce tehotenstvi ceho obavat.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 36

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby