Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Těhotenství a prasklý kondom

Vložil: EDITA, 16 LET / Datum: 2013-12-03
Dobrý den, při sexu nám s přítelem praskl kondom. Jeli jsme na gyn. por. odd. pro Postinor, kde ze mě měli legraci, že budu mladá mamina. Opravdu je účinný? Dítě si teď nemůžeme dovolit, mně je 16 a příteli 18. Jak je možné, že kondom praskne, mohl být poškozený výrobou?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, Postinor je ucinny, nicmene ma taktez urcite procento selhani cca 4%, tj. pokud by neprisly menses tak jak maji prijit je vhodne si provest tehotensky test. Prasknuti kondomu je mozne spatnym uzitim, spatna vyroba atd, to je bohuzel tezke rici.

USG plodu

Vložil: Nina / Datum: 2013-12-03
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně ultrazvuku... v 29 t.t. při ultrazvukovém vyšetření byl u plodu málo naplněný žlučník. Nyní ve 32 t.t.žlučník ani žlučové cesty paní doktorka nenašla. Jinak je vše v normálu. Můžete mi prosím objasnit co to znamená, případně co může nastat za komplikace po narození? Děkuji za odpověď. Nina
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v takovem pripade je vhodne Vas poslat do specialniho centra pro diagnostiku ultrazvukem.

hematom

Vložil: Jana / Datum: 2013-12-01
Vážená paní doktorko, mohla bych se zeptat, zda je pro miminko nějak nebezpečný hematom 2 x 3 cm v dolním polu placenty v 15tt? Nedávno jsem byla na prohlídce kvůli silnému krvácení (jednorázové, do té doby jsem občas krvácela, ale jen slabě). Závěr je zmíněný hematom, nízko položená placenta (přesahuje branku)a krvácení z čípku. Přiznám se, že mě vystrašilo, že paní doktorka se netvářila zdaleka tak optimisticky jako doteď. O placentě i čípku jsem byla informována již dříve, takže nově se objevil pouze hematom. Mohu se tedy zeptat, zda je tento hematom tak rizikový? A co vlastně znamená, že je v dolním polu placenty? Zda to znamená vně nebo uvnitř? A ještě by mne zajímalo, zda je nutné dodržet dávkování Utrogestan 4 x denně, Ascorutin 3 x denně, když se mi po Utrogestanu hodně motá hlava? Je možné toto dávková snížit? Hned v ordinaci mi byla aplikována injekce proti krvácení, od té doby se žádné krvácení ani špinění neobjevilo. Moc se omlouvám za takto rozsáhlý dotaz, předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, hematom je pomerne velky, nicmene i tak se vse muze uklidnit. Hematom v dolnim polu placenty znamena mezi delohou a placentou, tj. placenta se na jednom miste "odloupla" od delozni steny. Leky je vhodne uzivat v davkovani doporucenem lekarem. Vhodny je samozrejme klidovy rezim, zadny sport atd.

zanet

Vložil: Lenka / Datum: 2013-11-27
Dobry den,chtela bych se zeptat na Vas nazor na to ,ze mi bylo zjisteno 8tt a gynekolog mi zjistil maly zanet a predepsal mi macmiror complex 500,jenomze v pribalovem letacku je napsano ze tento lek neni vhodny v prvnich 3mesicich tehotenstvi.Muze to miminku nejak ublizit?Dekuji za odpoved a preji krasny den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se jedna o kvasinky, byl by vhodny jiny typ lecby vzhledem k uvedenemu v pribalovem letaku.

těhotenství po druhém císaři

Vložil: Jitka / Datum: 2013-11-26
Dobrý den. Mám dvě děti císařským řezem. První byl v červenci 2000 a drhý letos v červnu 2013. V budoucnu bychom chtěli ještě jedno dítko. Názory jsou různé. V porodnici mi jednoznačně řekli, že druhým císařským řezem mám definitivně uzavřenou cestu mít další děti. A kdyby náhodou, že řez nepovedou v dolní částí dělohy, ale přes celé břicho. Naopak moje lékařka tvrdí, že záleží na mnoha okolnostech, ale že v dalším těhotenství nevidí žádný problém. Že jsou i případy, kdy žena měla čtyři císařské řezy bez jakýchkoliv komplikaci a také že nevídí duvod, proč by se i třetí cisař nemohl vest v mistě jizvy. Jaký je Váš názor. A taky by mě zajímalo (protože na tohle jsem se zapomněla zeptat) jak dlouho po druhém císařsko ém řezu je vhodné počkat před dalším těhotněním. Mnohokrát děkuji za Vaši odpověď. Jitka P.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne pockat rok a dele, otehotnet po 2 cisarskych rezech mozne samozrejme je, nicmene je dalsi tehotenstvi nutne ukoncit opet cisarskym rezem. Souhlasim s Vasi gynekolozkou - nevim, proc by se po dvou rezech v podbrisku mel delat najednou rez od pupku dolu. Mozna doslo v porodnici k nedorozumeni ? Mozna meli namysli vedeni rezu primo na deloze? (to bych si dokazala predstavit v pripade, kdy je oblast v dolni casti delohy s mnoha srusty a hrozi poraneni mocoveho mechyre atd.). Mam zkusenosti dokonce i se zenou, ktera mela za sebou 6 cisarskych rezu, slysela jsem dokonce i o vice, coz jsou jiz samozrejme extremy, a je nutno dodat, ze v takovych pripadech se s kazdym dalsim tehotenstvim zvysuje riziko prasknuti delohy, resp. po kazdem dalsim cisarskem rezu se obvykle tvori vice a vice srustu v brise, coz ztezuje nasledujici operaci a nese sebou rizika nejen pri operaci primo, ale i po operaci - napriklad zauzleni strev atd. 3 cisarske rezy za sebou je jeste relativne casty pripad, vice bych uz oparvdu nedoporucila - ciste ze zdravotnich duvodu viz vyse.

Těhotenství po císaři

Vložil: Denisa / Datum: 2013-11-26
Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství 3 měsíce po císaři. Bohužel jak mi gynnekolog sdělil, kondom není 100%. Bylo mi sděleno, že mám své těhotenství zvážit a jít na potrat, že mi růstem dítěte, může při porodu prasknout děloha. Jaké je riziko? Na potrat jít nechci. Můžu rodit opět cís. řezem?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, riziko prasknuti delohy existuje, nicmene se rozhodne nejedna o duvod proc byste byla nucena podstoupit umele preruseni tehotenstvi. Rodit cisarskym rezem opet muzete, neni to ale nezbytne nutne (zavisi take na tom, proc byl cisarsky rez proveden), vse by se rozhodlo az na konci tehotenstvi s ohledem na celkovy vyvoj v prubehu tehotenstvi.

Dotaz

Vložil: Eva / Datum: 2013-11-26
Dobrý den mám dotaz zda je vše v pořádku.Jsem 35+6tt dnešní kontrola.TK140/80 UZ-PPH I,EFW 2950g,36+4tt,doppler AU:PI 0,73-fyz.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nalez je normalni miminko relativne velke, tlak trochu vyssi, ale je take mozne, ze jste jen byla rozrusena.

těhotenství?

Vložil: Marcela / Datum: 2013-11-25
Dobrý den.... mam dotaz...,menzes jsem na posledy měla minulej měsic 1-4. od té doby se menzes nedostavila....,dělala sem si těhotenský test a vyšel pozitivně ale po hodince druhá čárka zmizla....,tak jsem skoušela další a další.....,a ony už byli takové slabší:/ tak jsem šla pro jistotu na krev...,a to negativní výsledek je 0.1,a menzes porád nikde....,:/ nevím co si mám o tom myslet? měla jsem bílé výtoky a myslela že to dostanu a pořád nic..,menší bolesti v pod bříšku...,prostě jak před menzes a tento měsíc pořád nic.., předem děkují za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v takovemto pripade je vhodna navsteva lekare, muze se jednat o jiny problem jako je napriklad cysta na vajecniku atd., jen doplnim, ze tehotensky test se po hodine jiz nehodnoti.

dotaz

Vložil: Natálie / Datum: 2013-11-25
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy nejdříve je možno zjistit těhotenství skrze ultrazvuk ? Předem děkuji za odpověď. Přeji hezký zbytek dne.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zhruba ve 4.tydnu.

Terpentým v těhotenství

Vložil: Kateřina / Datum: 2013-11-24
Dobrý den, jsem v 7.týdnu těhotenství. Jednou týdně docházím na 3 hodinový kurz malování kde pracuji s olejovými barvami a terpentýnem. K tomu tak jednou týdně maluji doma. Může to miminku uškodit? Předem moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, prace s terpentynem neni v tehotenstvi vhodna.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 37

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby