Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Dvojčata

Vložil: Renata / Datum: 2013-11-03
Dobrý den ,mám dotaz..jsem v 5.t.g.byla jsem na UZT a doktorka říkala,že vidí 2 váčky,a že mohou být dvojčata..ale není si jista...Vzala mi HCG..a to je 518,,,myslíte ,že semůže jednat opravdu o dvojčata?díky moc RENATA...poslední memzes byla 1.10.2013...UZT...2.11.2013...díky moc za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to mozne, vse se objasni na dalsich kontrolach.

12tt?

Vložil: Eliška / Datum: 2013-11-02
Dobrý den paní doktorko, byla jsem u dr. na UZ a jsem trošku zmatená. Dle UZ jsem 12tt a dle poslení PM 12+2tt. Od kdy se počítají tt od oplodňujícího styku? Znamená to, že jsem otěhotněla týden před začátkem poslední PM? Je to možné otěhotnět týden před MS? Nebo jsem otěhotněla až po poslední MS a stáří plodu je tedy cca 10týdnů?Nějak se nemohu dopočítat. Omlouvám se, je to mé první těhotenství a jsem zmatená.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ¨tehotenstvi se pocita od prvniho dne poslednich menses pri pravidelnych menses, pri nepravidelnych menses dle UZ, dle toho co pisete odpovida termin dle ultrazvuku terminu dle poslednich menses tj. se bude brat v potaz termin dle poslednich menses.

KRVÁCENÍ V TĚHOTENSTVÍ

Vložil: IVA / Datum: 2013-11-01
Dobrý večer mám na Vás prosím dotaz ohledně krvácení v těh., jsem 29+2 a již tři týdny po sobě krvácím,Jedná se vždy o jednorázové zakrvácení a to v noci - nad ránem jasnou krví.Je to pouze jednou, pak týden pauza a další víkend se zase vše opakuje. Ultrazvuk, ozvy, gyn.vyšetření vše v pořádku..ale nikdo mi není schopen vysvětlit, proč tedy krvácím..? Děkuji za Vaši odpovědˇ.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, kazdopadne byste mela pri kazdem krvaceni navstivit lekare, krvaceni jasnou krvi (z niceho nic) neni v tehotenstvi normalni. Priciny mohou byt ruzne - od otevirani porodnich cest, pres zanet pochvy az po problemy s placentou. Zvlaste pokud se stav opakuje je ponekud zvlastni, ze se zadna pricina nenasla.

dotaz

Vložil: Markéta / Datum: 2013-10-31
Dobr den, jsem členka folklórního souboru, což zahrnuje jednou do týdne taneční tréning. jsem teprve v 5.týdnu, tak jsem se chtěla zeptat do jaké doby je pro mě tanec bezpečný?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v podstate tak dlouho jak dlouho se budete pri tanci citit ok, pozdeji je vhodne vynechat vyskoky.

staří těhotenství

Vložil: Martina / Datum: 2013-10-31
Dobrý večer mam dotaz když jsem 25.10 byla na velkym utz a podle utz jsem byla 30+2 tt a podle biometrickeho měřeni sem byla 31+2tt . Tak to mam brat podle toho utz nebo podle toho biometrickeho mereni? Podle utz jsem dneska 31+1 tt a podle toho biometrickeho měření jsem 32+1tt
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste mela termin dle ultrazvuku pak plati i nadale, tj. dle Vaseho dotazu pokud jsem to pochopila spravne 31+1

Kremy v tehotenstvi

Vložil: A.M. / Datum: 2013-10-30
Dobry den, chtela jsem se zeptat na vas nazor ohledne kremu proti vraskam v tehotenstvi, prave jsem zjistila ze jsem tehotna, 5. Tyden a cetla jsem, ze neni vhodne pouzivat v tehotenstvi kremy proti vraskam. Pouzivam od Lancome serum Visionaire a krem Primodaile. Potrebovala bych vedet neco bliz, cetla jsem ze neni vhodny vitamin A, ale na slozeni kremu jsem ho tam nenasla. Co vy si o tom myslite. Dekuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, kremy by nemely vadit.

Potrat?

Vložil: Michaela / Datum: 2013-10-30
Dobry den, 21.10 jsem podstoupila vysetreni PET, bohuzel dnes jsem zjistila, ze jsem tehotna... Mohu se zeptat jaka jsou rizika plodu a jestli neni lepsi tehotenstvi ukocit, uz jednou jsem mela samovolny potrat. Dekuji Michaela
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze existovat vyssi riziko samovolneho potratu, o duvod k preruseni tehotenstvi se ale nejedna, muzete jeste ohledne tohoto tematu zkusit konzultovat pracoviste lekarske genetiky.

tehotenstvi

Vložil: marie / Datum: 2013-10-30
prosim chtela bych se zeptat jake je riziko kdyz u ozarovani rakoviny prsu, pracuje tehotna zdravotni sestra,nema toto pracoviste radej opustit,dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mate pravdu, prace v tehotenstvi na takoveto pozici neni vhodna, je vhodne bud prerazeni nebo prac.neschopnost.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2013-10-30
Dobrý den, jsem ve 12tt a mám zánět močového měchýře. Moje gynekoložka mi předepsala Augmentin. Naštěstí než jsem si ho vzala přečetla jsem si příbalový leták a zjistila, že tyto antibiotika jsou na bázi PNC na který jsem alergická. Předepsala mi tedy místo něj Macmiror. Trochu mě to rozhodilo, pí. doktorka má v mé kartě uvedeno, že mám alergii na PNC a přesto mi je předepsala, raději ani nedomýšlet co by se mohlo stát kdybych si je vzala. Ale stát se to může... Nicméně bych se Vás ráda zeptala a ujistila, zda je Macmiror v těhu bezpečný. Vzala jsem si dnes první pilulku a trochu se mi točí hlava. Opravdu to miminku nemůže nějak ublížit? Děkuji a přeji hezký večer.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, macmiror je mozne v tehotenstvi uzit, nicmene je dle meho nazoru spise vhodna lecba napriklad antibiotiky na bazi cefalosporinu, vse ale zavisi na rozhodnuti Vasi lekarky.

Porod KP

Vložil: Lenka / Datum: 2013-10-29
Dobrý den paní doktorko.Jsem ve 35tt a miminko mám stále polohou KP. Jsem druhorodička. První porod byl ukončený VEX, syn měl 4320g. Je možné při těchto skutečnostech domluvit se v porodnici na císařském řezu? Z porodu KP mám velký strach jak s ohledem na předešlý porod tak i na možné komplikace. Děkuji. Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, u druhorodicky je mozno uvazovat o normalnim porodu pokud je vahovy odhad mene nez 3800g, vzhledem k ukonceni predchoziho porodu a jeho vaze je taktez mozno uvazovat o cisarskem rezu, nicmene je mozne, ze budet tento postup nekterymi nemocnicemi odmitnut, proto je vhodne se v dane nemocnici kde chcete rodit presne informovat.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 40

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby