Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: lenka / Datum: 2015-09-15
dobry den jsem ve 13tt. a pani doktorka nasla hematon v 8tt. beru prasky a hormony ma to nejaky vliv na plod?16.9 jedu na gen. vysetreni co si vzit? a ceho se bat nebo nebat dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, genetického vysetreni se nemusíte brat vůbec, leky nevadi.

Genetika

Vložil: petra / Datum: 2015-09-09
Dobry den,jmenuji se Petra Rozehnalova je my 20 let jsem ze Zruce nad Sazavou a potrebovala bych poradit,s pritelem si v prosinci chceme udelat dite,mame ale problem,mam rozstepovou vadu nosu patra a rtu,bojime se ale zda to nebude po me mit i planovane dite,tuto dedicnou vadu mame v rodine,nejsem si jista ale matka my sdelila ze to mel naposledy pradeda z matciny strany,nedavno jsem se dozvedela ze by nyni melo jit opet na radu dite s rozstepem jelikoz uz delsi dobu,tedy cca 20let v me rodine zadne nebylo,je mozne tomu nejak predem predejit a problem zcela ovlivnit? Mam vazne obavy,zda mam spravne informace tak alespon 3 mesice pred otehotnenim bych mela brat prasky,ktere ale nejsou 100%. Kam bych se mela obednat,co vse k tomu bude potreba opatrit a postoupit a pro mne to nejdulezitejsi,jaka bude castka vysetreni ci to bude hradit pojistovna? Ja jsem u Prumyslove zdravotni pojistovny. Prosim o ochotu pomoci,chtela bych ucinit vse pro to aby tuto vadu me dite nemelo,jde to vubec uplne odstranit? Je to pocitano za generace u me rodiny. Pokud mozno prosim o nejake doporuceni ci kontakt na lekare v Praze,potrebuji pouze aby my tyto sluzby byli hrazeny pojistovnou,popr. za nizsi castku,bohuzel si nemohu vice dovolit. Rada bych se totiz obednala uz na 16. tento mesic,pokud to pujde,to jedu do Prahy,protoze jsem z daleka od ni nemohu ji navstevovat casteji. Verim ze jste natolik kvalitni lide,ze porozumi a poradni svym pacientum,budu velice vdecna na vstricnost a spolecnemu reseni me situace,je to pro mne velmi dulezite a chtela bych mit tedy jistotu ze me dite nebude mit takove problemy jako ja. Mockrat Vam dekuji za Vasi odpoved! Cekam na Vasi reakci,preji krasny den. Rozehnalova
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, geneticke poradenstvi by mělo byt ve Vasem pripade hrazeno plne pojišťovnou. Kontakty primo na konretni lekare v Praze bohužel nemam, ale muze Vas tam doporucit Vas gynekolog. Obvykle je u rozstepovych vad riziko jako pro beznou populaci tj 3-5%. Bohuzel sama riziko nijak zredukovat nemůžete.

Početí po chemoterapii

Vložil: Mirka / Datum: 2015-08-25
Dobrý den paní doktorko, Manžel musí opakovaně podstoupit chemoterapii a rádi bychom si pořídili ještě jednoho potomka. Jak dlouho po chemoterapii je nutno vyčkávat? Případně jaký to má vliv na plod. Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, idealni je si nechat zamrazit sperma pred chemoterapii. Jinak je cyklus tvorby spermii cca 72 dni, tudiz je nutno tuto dobu minimalne pockat. Je ale mozne, ze bude budto tvorba spermii vyrazne snizena, nebo dojde k uplne sterilite.

predcasny porod??

Vložil: Nikola / Datum: 2015-08-22
Dobry den, chtela jsem se zeptat. Jsem 33+3tt a uz nejaky den me poboliva v podbrisku na zpusob menstruacnich bolesti a tlaci me tam. Jde ze me takovy ciry hlen. Docetla jsem se, ze by to mela byt udajne hlenova zatka. Vcera jsem s tim byla na ambulanci, predepsali mi zvysenou davku magnesia a klidovy rezim. Vubec ale nevim co znamena cervikometrie mekke Y 27mm. PI 1,0. Dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na hlenovou zatku je jeste dost brzy, pri podobnych problemech je vhodne navstivit lekare ci nemocnici. Uvedeny udaj je delka cipku, coz je v danem tydnu v podstate normalni nalez.

dovolená na přelomu 11. a 12.týdne

Vložil: Martina / Datum: 2015-08-22
Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o Váš názor, ohledně letání přibližně v 10+3tt a zpět 11+4tt. Máme s manželem už delší dobu zaplacenou dovolenou na Mallorku (konec září), nyní jsme zjistili, že jsem na konci 6tt. Ráda bych znala Váš názor, zda může let nějak ublížit malému plodu v těchto týdnech. týden před odletem jdu ještě na kontrolu, tak to určitě s paní doktorkou zkonzultuji, dle aktuálního stavu, i přesto chci znát názor více odporníků. Zdraví děťátka dávám přednosts před dovolenou i penězi. Pokud by to neměl být problém, tak si rádi odpočineme... co si tedy myslíte o létání v tomto období? a změna prostředí? teploty tou dobou by měli být okolo 26-28 stupni. děkuji za Vaši odpověď. M
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, obecne je mozne v tehotenstvi cestovat, je vsaku nutna vzit v uvahu, ze je riziko komplikaci napriklad v prvnich 3 mesicich o neco vyssi nez napr. ve 2. trimestru. Cili je vhodne mit dobre pojisteni vcetne transportu.

špinění a slabé krvácení

Vložil: Petra / Datum: 2015-08-18
Dobrý den chtěla bych se zeptat dle poslední MS jsem 8+0 dle UZ je těhotenství mladší, před týdnem jsem zakrvácela s kusy sražené krve, šla jsem hned na pohotovost kde nic nenašli a řekli že to je v tomto stádiu normální, plod měl už i srdeční akci, dali mi Duphaston a Ascorutin, od té doby stále špiním a občas se na toaletním papíře objeví světle růžová krev nemám žádné bolesti, ke své gynekoložce jdu až za týden. Chtéla bych se zeptat na váš názor zda se mám bát zda to není potrat, před dvěma lety jsem již jeden prodělala ve 12. tt a o to víc se bojím. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jak se situace bude vyvijet nelze rici. Bohuzel sama ani vice udelat nemuzete. Urcite riziko potratu jiste existuje i s ohledem na predchozi tehotenstvi, na druhou stranu je vysoka sance ze vse bude ok.

Bile krvinky

Vložil: Karla / Datum: 2015-08-06
Dobry den, z krevniho rozboru mi byly zjisteny nizke hodnoty bilych krvinek a zeleza. Na zelezo jsem dostala tablety, na bile krvinky nic, cele to pry zkontrolujeme za dva mesice. Chtela bych ale co nejdrive otehotnet, mam pockat, az budou hodnoty v norme? Jsou nizke hodnoty bilych krvinek nebezpecne v tehotenstvi? Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bylo by dobre napsat presnou hodnotu, pokud se jednalo o hodnutu jen lehce pod normu, neni problem.

antibiltika

Vložil: Helena Blimelová / Datum: 2015-08-01
Dobrý den,mám dotaz zacínam brat antibiltika jmenem klion -D100 mam brat jednu tabletu denne ale snazime se o mimi chci se zeptat jak dlouho zustanou antibiltika v tele?? mame si tenhle cyklus radeji davat pozor?? moc děkuji Blimelová
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tyden po dobrani neni problem.

Vyrážka

Vložil: Gabina / Datum: 2015-07-14
Dobry den rada bych se zeptala.uz tri dny me trapi vyrazka pod prsy a postupne se rozsiruje na bricho a stehna a uz se mi objevila ji na spodni strane paze.Vecer po osprchovani svedi,jinak pres den je svedeni jen narazove.co by to mohlo byt.dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zda se, ze se by se mohlo jednat o plisen, v takovem pripade doporucuji navstivit kozniho lekare.

Dotaz

Vložil: Lucie / Datum: 2015-07-13
Dobry den chci se zeptat sem cca 38tt a ma silene tlaky ve spodku ze nemuzu ani chodit... Tvrdnuti briska zadne.. A pred 4dny na kontrole mam pruchod na 3cm ...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze se jednat o rozvolneni panve v oblasti stydke kosti, bohuzel tento jev v podstate patri k zaveru tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 5

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby