Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

citlivost prsu

Vložil: Kristýna / Datum: 2013-10-22
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální žlutý výtok z prsou, přičemž z jednoho je výtok větší a je také na dotek citlivější, než druhé - jsem ve 24.týdnu. Děkuji mnohokrát za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je to normalni.

Dotaz

Vložil: Simona / Datum: 2013-10-22
Dobrý den, začínám druhý trimestr a beru kyselinu listovou 800, jaký je rozdíl mezi 800 a 400? Mám v 800 pokračovat nebo je v tom rozdíl jak ji užívat během těhotenství? A ještě jsem se chtěla prosím zeptat kdy začínají být cítit pohyby u druhého dítěte, prý je to dřív než u prvního. Děkuji a přeji hezký den:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, staci a je vhodne uzivat 400 ug resp. max 600 uq, prilis vysoke davky taktez nejsou vhodne. Behem tehotenstvi ji uzivejte jednou denne. U druheho ditete muzete citit pohyby drive, nemusi to byt ale pravidlem.

výsledky genetiky II.

Vložil: jana / Datum: 2013-10-21
Měla jsem na mysli, když je vše v 13tt OK, jestli se to může po tripple testech v 16tt a genetice ve 20tt změnit na špatné výsledky a hrozí ještě odběr plodové vody, nebo jestli je to spíše nepravděpodobné. Je mi 35 let. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to spise nepravdepodobne.

placenta zadahující do dolního segmentu

Vložil: Jana / Datum: 2013-10-21
Dobrý den, Dnes jsem byla na kontrolním ultrazvukovém vyšetření ve 21.týdnu těhotenství.Paní doktorka říkala, že všechno vypadá v pořádku, akorát placenta je na zadní stěně, zasahuje do dolního segmentu, plodové vody přiměřeně.Zároveň říkala, že si nemusím dělat starosti, že to bývá běžné.Mně to ale přesto vrtá hlavou, chtěla bych se zeptat na Váš názor, zda to nemůže nějak ohrozit miminko a způsobit případné komplikace.Já tedy žádné problémy nemám, nešpiním ani nekrvácím, chodím ale na těhotenské cvičení, tak nevím, jestli se to tím ještě nezhorší. Děkuji Jana
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud placenta nezasahuje az primo k vnitrni casti delozniho cipku, pak neni problem, tento stav se obvykle rustem delohy upravi. Kazdopadne pri jakychkoliv znamkach krvaceni ci spineni je vhodna navsteva lekare ci nemocnice.

Nález

Vložil: Eva / Datum: 2013-10-21
Dobrý den jsem dnes 31+0tt.dnešní nález UZ-PPHL I,AS+PP+placenta ZS beze změn.normohydramnion,EFW 1568g-30+2tt CS 2b PP+ Chci se ujistit zda je vše OK.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, normalni nalez :)

Kdy?

Vložil: Market / Datum: 2013-10-19
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: PM jsem měla 18.5. = 21+6, podle UZ jsem 22+6. Mám nepravidelnou menstruaci 20-26 dnů. Je tady nějaká možnost, že jsem otěhotněla už týden před menstruací (10.5.) nebo to musí být až týden po menstruaci? Jsem moc zvědavá, kdy se TO podařilo :) Děkuji MUDr. Adéla Hradilová odpovídá: Dobry den, pokud byly menses nepravidelne, pak se bere v potaz termin dle ultrazvuku, tj. by to znamenalo pred menses. To tedy znamená, že jsem otěhotněla toho 10.5.??
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, vypada to tak.

Cysta

Vložil: Vendula / Datum: 2013-10-19
Dobry den chtela bych se zeptat co pro moje mimi znamena 3mm cysta u mozkomisniho moku. Jsem ve 22.tydnu doposavad vsechny vysledky v poradku! Doktor rekl ze se nemam znepokojovat ale ja se bojim aby nebylo nejak postizene. Dekuji za odpoved V.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jedna se nejspise o cystu choroidalniho plexu o tomto tematu mame na nasich strankach clanek v sekci o vyvojovych vadach plodu, obvykle cysta zmizi do 30.tydne a o nic zavaznejsiho se nejedna.

heparin

Vložil: Renata / Datum: 2013-10-18
Dobrý den,jsem 2 roky po plicní embolii,nyní 6tt,měla bych si začít píchat heparin 2-3trim,chci se zeptat zda to má nějaký negativní vliv na plod třeba postižení atd.a jestli jsou možné komplikace při porodu děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, heparin nevadi, jednodussim resenim jsou ale tzv. nizkomolekularni hepariny, nicmene zavisi samozrejme na Vasem hematologovi.

Kdy?

Vložil: Market / Datum: 2013-10-18
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: PM jsem měla 18.5. = 21+6, podle UZ jsem 22+6. Mám nepravidelnou menstruaci 20-26 dnů. Je tady nějaká možnost, že jsem otěhotněla už týden před menstruací (10.5.) nebo to musí být až týden po menstruaci? Jsem moc zvědavá, kdy se TO podařilo :) Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud byly menses nepravidelne, pak se bere v potaz termin dle ultrazvuku, tj. by to znamenalo pred menses.

výsledky genetiky ve 13 tt

Vložil: jana / Datum: 2013-10-16
chtěla jsem se zeptat, zda výsledky genetiky v 13 tt jsou v pořádku a pokud ano, zda je možné, že genetika a tripple testy ve 20 tt mohou být "špatné" na vývojové vady. Výsledky ve 13 tt: Ultrazvuk: CRL: 53,20 mm (12+0), NT: 0,92 mm - 0,62 Mom, FHR /z-skore: 162 bpm/ -0,11. Biochemické vyšetření: PAPP-A: 1,14 mIU/ml - 0,86 MoM, FhCG: 44,90 ng/ml - 0,91 Mom, odebráno 10+6, hmotnost 77 kg, screening negativní, kombinované riziko T21 z výsledků v I. trimestru 1/3000 (v termínu), vizualizace špatná, termín dle PM 26.4.2014 a dle CRL 30.4.2014. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, test v 13.tydnu je ok, ohledne genetiky nevim co mate presne na mysli, triple testy se neprovadi v 20. ale okolo 16.tydne.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 42

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby