Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

těhotenská cukrovka

Vložil: Janka / Datum: 2013-10-16
Dobrý den paní doktorko, moje gynekoložka mě ve 28. tt poslala na testy těhotenské cukrovky, bohužel jsem se nemohla nechat testovat, protože jsem prodělala čtrnácti denní virózu, teď jsem ve 30. tt, mohu se ještě nechat testovat nebo už je to pozdě? Moc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, test je mozne provest ve kterekoliv fazi tehotenstvi.

koureni

Vložil: Martina / Datum: 2013-10-16
Dobry den.Prosim o pomoc, je mi 19 let a jsem v 16+2 tt.Muj problem je koureni :( kdyz jsem se dozvedela, ze jsem tehotna, tak jsem to omezila, ale stale porad kourim tak 7 cigaret denne :( tizi me svedomi ovuli tomu malemu...tak bych uvitala jestli neznate nejaky figle jak se toho zbavit a nebo aspon omezit na minimum. Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, figlem je okamzite prestat a proste uz si nezapalit, zadne dalsi figle bohuzel nefunguji.

váha plodu

Vložil: Iva / Datum: 2013-10-15
Dobrý den, čekáme dvojčátka a jsem ve 20tém týdnu. Na ultrazvuku je vše v pořádku jen nám pan doktor s úsměvem říkal, že čekáme obříky miminka mají cca 370 g. Četla jsem, že obvyklá váha miminka v tomto týdnu je 300 g. tak ted nevím a trochu se bojím jestli to nevadí, že mají více. Děkuji za odpověď Iva
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, take je nutne vzit v uvahu urcitou malou chybu mereni, tj. se nejspise jedna o normalni vahu.

tehotenstvi

Vložil: michaela / Datum: 2013-10-15
dobry den chtela jsem se optat jake řčaje se mužou pit v dobe nevolnosti mata a medunka muže maly ma 1nrok a opet gravidni a do jAKE DOBY VYVAJI NEVOLNOSTI DEKUJI
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nevolnosti prejdou obvykle po 3 mesicich. Matovy caj muzete 1-2 salky denne.

Bolest v oblasti stydké kosti

Vložil: Petra / Datum: 2013-10-13
Dobrý den paní doktorko, jsem těhotná 24+5tt a již druhý den pociťuji bolest v oblasti stydké kosti nejvíce to bolí při chůzi a vstávání. Mám strach zda mi nehrozí potrat či předčasný porod nebo jestli je to v těhotenství normální. Moc Vám děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dle popisu se nejspise jedna o problem s rozvolnenim vazu v tehotenstvi coz pro miminko problem nepredstavuje, pokud vsak mate pochybnosti, je lepe vyhledat lekare.

bolest svalu

Vložil: Petra / Datum: 2013-10-12
Dobrý den, jsem v 16tt a mám nejspíš natažený sval na levém lýtku, dost to bolí, poradíte mi prosím co mohu použit na bolest? Myslím např. ibalgin mast atd. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, predne je vhodna navsteva praktickeho lekare aby se zjistilo, zdase jedna pravdu jen o natazeny sval ci napr. o trombozu.

těhotenství

Vložil: aneta / Datum: 2013-10-11
Dobrý den,chtela bych se zeptat.jsem v 19.tydnu tehotenstvi a vzdy kdyz se zvedam z postele nebo udelam spatny pohyb tak me píchá na leve strane. je to normalní? cetla jsem ze to bejva z napínaní vazu a nebo miminko je niž a tlaci me.Dekuji...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
dobry den, ano, dle popisu se nejedna o nic zavazneho resp. nejspise se jedna o napinani vazu.

Plodová voda v 37 týdnu tehotenství

Vložil: Zbyněk / Datum: 2013-10-08
Dobrý den. Přítelkyně je v 37. týdnu těhotenství a už 3 dny jí po trochách odtéká plodová voda. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte co to může být, nebo jestli je potřeba s tím zajít na gyndu. Děkuji za odpověď =)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobtry den, pokud odteka plodova voda je nutne jit do nemocnice ihned, nebot se zvysuje riziko mozne infekce plodu/delohy.

Těhotenství

Vložil: Hana / Datum: 2013-10-08
Dobrý den ,mám dotaz.Zhruba před třemi tydny jsem si delala těhotenký test vyšel pozityvně,ihned jsem si volala k doktorovi a objednal me na prístí tyden.Ale dnes ráno cítím tlak v podbříšku a mírně jsem spinila,ale opravdu jen malinko.Mám čekat na první prohlídku?Je to normální? Děkuji za Vaši odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mate bolesti bricha a spinite pak je lepe navstivit lekare ci nemocnici.

Verrumal v těhotenství

Vložil: Jana Krutská / Datum: 2013-10-08
Dobrý den, nyní jsem v 23 týdnu těhotenství. Na screeningu v 2. trimestru mělo moje dítě měnší hlavičku a vše s ní související (BDP = 43,6mm, HC = 168,6 mm, CM = 4,1 mm) a naopak vetší bříško a nožičky (AC = 151,6 mm, FL = 33,1 mm). Výsledný poměr BDP/FL pak následně vyšel mimo škálu (1,32). O té doby jsem mírně nejistá, co se zdraví plodu týká. Paní doktorka ale říkala, že vše je OK. Jak tak pátrám po příčinách toho, co mohlo vést k tomu, že se v ukazateli BDP/FL nevejdeme do vykresleného intervalu, uvědomila jsem si, že jsem na začátku těhotenství užívala na bradavice Verrumal (na obalu informace o tom, že se nemá užívat v těhotenství nebyla a příbalový leták jsem již neměla). Může toto mít vliv na zdraví dítěte? Mám podniknout nějaké další kroky ke zjištění, zda se dítě vyvíjí v pořádku? Předem moc děkuji za odpověď. Jana Krutská
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud Vase pani doktorka vse zhodnotila jako ok, pak si nemusite delat starosti. Uvedeny nalez s uzivanim verrumalu nesouvisi, spise se jedna dle meho nazoru o chybu mereni, v nekterych pripadech je vhodne zmerit krome pricneho prumeru hlavy take jeji obvod.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 43

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby