Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

listerioza

Vložil: Petra / Datum: 2013-09-30
Dobrý den paní doktorko.Moc Vás prosím o zodpovězení mého dotazu, který se týká listeriozy.Jsem ve 32tt a celé těhotenství se snažím vyhýbat rizikovým potravinám. Včera jsme byli na obědě v restauraci a dostala jsem vyjímečně chuť na maso, normálně totiž vyloženě chutě na maso nemám. Bylo to maso ze zvěřiny, ale popravdě se mi nezdálo propečené. Snědla jsem několik soust a zbytek nechala. I můj přítel, který je zvyklý jíst leccos tvrdil, že maso není dodělané. Od té doby jsem uplně ve stresu, i jsem se snažila vyvolat zvracení. Celou noc jsem nespala a bolí mě žaludek. Nevím, jestli je to jen sugesce. Mám strašný strach abych nepřišla o miminko.Je možné, že by se příznaky listeriozy jako je nevolnost a bolest žaludku mohly projevit tak brzy? Je možné dožadovat se u lékaře nějakých testů na zjištění nemoci? Jsem vážně zoufalá a moc Vám děkuji za odpověď. P.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nejspise se jedna o sugesci, takto brzy by se tato nemoc neprojevila, krome toho nejsou testy nutne pokud nemate jinak problem, samozrejme je vhodne pozivat tepelne zpracovane potraviny, riziko onemocneni je ale i tak nizke.

krevní testy

Vložil: Vladimíra / Datum: 2013-09-29
Dobrý den. 2x po sobě mi bylo v 12tt po odběru plodove vody a měření NT diagnostikovano DNW. Žádný geneticky problém nebyl zjištěn ani na jedné straně,další těhotenství doporučeno. Jsem znovu těhotná,9tt. Chci se zeptat,pokud bude tentokrát měření NT v pořádku,nechci jít na plodovku,je mi nabízeno krevní testy na všechny genetické vady. Jsou tyto testy stejně věrohodné jako odběr plodove vody? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud by byly vysledky NT resp. celkove ultrazvuku v kombinaci s krevnimi testy v poradku, pak neni odber plodove vody nutny, co se tyce zminenych testu, zrejme mate namysli novy test, ktery je mozno provest v ramci platby jako samoplatce - ano, tyto testy jsou (dle zatim znamych vysledku) spolehlive.

Počátek těhotenství

Vložil: Jana / Datum: 2013-09-28
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět 5dní před MS. Po styku jsem MS normálně dostala 7.8. v termínu a když jsem si dělala těhot.test 22.8.tak byl negativní. Ale když jsem byla u své paní doktorky 24.9, protože jsem další MS nedostala, řekla mi že jsem těhotná 6+5 dle ultrazvuku. S manželem se o miminko snažíme již delší dobu, ale ještě začátkem 8měsíce jsem marodila se zády a brala dost léků a chodila na vyšetření. Je možné, že jsem otěhotněla před MS nebo to bylo až v průběhu dalšího měsíce? Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, spise jste otehotnela az v dalsim cyklu.

dotaz

Vložil: vera / Datum: 2013-09-27
DOBRÝ DEN,JSEM VE 37 TÝDNU TĚHOTENSTVÍ.DOKTORKA MI ZJISTILA DLE STĚRU ŽE MÁM STREPTOKOKA.V PRŮKAZCE MÁM NAPSANÉ GBS POZ.ŘÍKALA MI ŽE PŘED PORODEM MI BUDOU MUSET DÁT ANTIBIOTIKA.MÁM ALE HROZNÝ STRACH O MIMINKO.JE TO HODNĚ NEBEZPEČNÉ TEN STREPTOKOK.PŘEDEM MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, o streptokokovi mame na nasich strankach clanek v sekci o koplikacich v tehotenstvi - infekce v tehotenstvi. Problemy se obvykle za danych podminek nevyskytuji, problem je to casty; vyskytuje se az u 30 procent zen/

pichani v pod brisku a spodku

Vložil: sara / Datum: 2013-09-26
Dobry den, jsem 37 tydnu, a obcas me picha v podbrisku a ve spodku. Nevim jestli je to rozcilenim nebo necim jinym, vetsinou me to picha kdyz se rozcilim nebo neco delam.Dekuju:)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, at uz je to cimkoliv je to v tomto tydnu normalni.

možnost nákazy

Vložil: Jana D. / Datum: 2013-09-26
Dobrý den paní doktorko, mám možná zbytečné obavy, ale nějak nevím, na koho se jiného obrátit, jsem ve 28 tt, jelikož jsem na rizikovém těhotenství byla jsem delší dobu u rodičů, u kterých bydlí moje postižená sestřička, bohužel je trochu všetečka a úplnou náhodou jsem ji přistihla, jak se mi bez dovolení prohrabává kosmetickou taštičku, vím, že se předtím hrabala v koši se špinavým prádlem, ponožkami a podobně a ruce si nemyla- chytala mi na zubní kartáček, pinzetu apod.. Kdybych nebyla těhotná tak to nejspíš vůbec neřeším, hlavně nevím kolikrát to udělala předtím, ale teď mám strach z nákazy třeba hepatitidou A i B, kartáček samozřejmě vyměním, ale jde ostatní předměty, třeba pinzetu, lze se virů a bakterií zbavit vyvařením, mám kosmetiku i nadále používat? Je to asi úplně hloupý dotaz, jenže děťátko je vytoužené a já jsem nejspíš paranoidní... Jde mi hlavně o účinnost toho vyvaření. Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, myslim, ze se nemusite obavat.

co se může před odběrem

Vložil: Jana / Datum: 2013-09-26
jdu na odběr krve ve 12 tt a ve 13 tt jdu na screening v prvním trimestru. Chtěla jsem se zeptat, jestli něco mohu jíst nebo pít před odběrem, aby to nezkreslilo výsledky triple testů, protože jsem objednaná až na 8,30 hod., ale už jak vstanu v 5,30 hod., tak mě "bolí" břicho hladem. Je mi 35 let, tak se bojím, abych něco nezkazila a nebyly špatné krevní testy. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete jist normalne pokud se nejedna o test na cukrovku, ktery je ve vyjimecnych pripadech taktez provaden v prvnim trimestru.

obvod bříška

Vložil: Veronika / Datum: 2013-09-26
Dobrý den paní doktorko. Chtěla jsem se zeptat, zda je v normálu, aby ve 32tt byl obvod bříška větší než obvod hlavičky. AC 296 mm, HC 289 mm. Děkuji za odpověď Veronika.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je to mozne, pokud byly celkove vysledky ok, a nebyla Vam doporucena dalsi kontrola pak se zda vse ok.

Otěhotnění po botou

Vložil: Vs / Datum: 2013-09-25
Dobry den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho po aplikaci botoxu ( vrásky na cele) je vhodně počkat s otěhotnění. Je nutné počkat až botox úplne \"vyprcha\". Děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, muzete otehotnet kdy chcete :)

Jednovaječná dvojčata mo-mo

Vložil: Jana / Datum: 2013-09-24
Dobrý den, tak mi byla v 9. týdnu potvrzena mo-mo dvojčata. Přepážka nenalezena. Obě miminkna byla v pořádku, jedno 8+6 druhé 9+1. dr,. byl spokojený. V pátek jdu na první odběry ve 12.týdnu a pak screening. Začalo mi už růst bříško, což je asi u 3 těhu a ještě s dvojčátky normální. Na netu se však často setkávám s tím, že dr. doporučoval maminkám s mo-mo dvojčátky potrat, že je to tak rizikové, že se to ani nedá zdárně dotáhnout do konce. Zajímal by mne váš názor? Jaké mám šance na to, že porodím zdravé děti a vše dobře dopadne? Co vše mi hrozí? A mohu cvičit pilates pro těhotné? Chci jen dodat, že počata jsou přirozeně a je mi 27 let. Moc Vám děkuji paní doktorko za odpověď a uklidnění.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v prubehu prvniho trimestru sport nevadi pokud jinak nemate problem. Jinak co se tyce jednovajecnych dvojcat s jednou placentou je tehotenstvi velice rizikove a pokud k tomu nejsou duvody drive doporucuje se ukonceni okolo 32.tydnu tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 45

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby