Poradna - Porod

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: Hanka / Datum: 2013-05-13
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jsem v 25 tt a dosud jsem měla pravidelné pohyby a někdy až oc a ted druhý den cítím hrozně málo a minulý týden jsem měla i jakoby menstruační bolesti až do ledvin a i trochu tvrdnutí bříška...ted při tom slabém pohyby zas se jinak cítím dobře....děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, intenzita vnimani pohybu se muze lisit, pokud se citite nejista je vhodne navstivit Vaseho lekare.

těhot. cukrovka a porod

Vložil: Mila / Datum: 2013-05-07
Dobrý den paní doktorko, mám na Vás 2 otázky, mám těh. cukrovku a jsem 37+5,dnes jsem byla na ultrazvuku a malá měla 3kg,což byla váha mého prvního dítěte,porod byl těžký,nakonec skončil kleštěma,ještě mi zbývá 14 dnů,myslíte,že by šel porod vyvolat dříve ohledně té cukrovky a váhy dítěte? Další dotaz je ohledně křečové žíly,která se mi udělala na vnitřní straně rodidel a konečníku směřující až po stehno dolů(někdy bolestivá),nemůže to být při porodu problém(poranění žíly+nástřihnutí)? Moc děkuji za odpověď!!!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v pripade teh.cukrovky je porod pred terminem primo doporucen-tj. po 38+0 by melo byt rozhodnuto kdy porod vyvolat take v zavislosti na pripravenosti porodnich cest atd., ohledne krec.zily - to nemohu primo posoudit, v pripade nezbytnosti lze provest nastrih vedle, idealni by bylo samozrejme porodit bez poraneni.

poděkování

Vložil: alena / Datum: 2013-04-20
Dobrý večer, chtěla jsem Vám poděkovat za web, který děláte, protože jsme mi již několikrát dala dobrou radu a uklidnění. V pondělí se mi narodila k synovi ještě dcerka :-) Tak Vám chci ještě jednou poděkovat za Váš čas, kdy jste mi byla oporou :-) Alena
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dekuji, hodne stesti s miminkem i synem :)

císař či přirozený porod po prodělaném rizikovém těhotenství

Vložil: Jana / Datum: 2013-04-04
Dobrý den, jsem maminka dvou 8 letých slečen, které přišly na svět CŘ v 32+4 tt. Ráda bych ještě jedno miminko, přiznám se, že se trochu bojím jak by probíhal porod zda zase císař či přirozeně je mi 36 let. Děkuji Jana
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud by se jednalo o jednocetne tehotenstvi a nebyly by pritomny zadne dalsi komplikace, ktere by svedcily proti je mozne porodit normalne. Vice v clanku o porodu po prodelanem cisarskem rezu - viz clanek v sekci o porodu - porod cisarskym rezem.

předčasný porod

Vložil: Marcela / Datum: 2013-03-12
Dobrý den, jsem ve 28 týdnu těhotenství, čekám druhé miminko, bohužel mám těhotenskou cukrovku a tak se bojím aby nebylo miminko moc velké a nemělo problémy. Doteď jsem nabrala 10kg.Moje první dítě vážilo při narození 2,85kg a to jsem těhot. cukrovku neměla, tak se chci zeptat jestli to druhé vlivem cukrovky bude velké a je nutný předčasný porod nebo můžu miminko donosit až do 40 týdne? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri tehotenske cukrovce se i pri normalni velikosti plodu doporucuje rozhodne ukonceni ( tj. vyvolani nebo cisarsky rez) tehotenstvi do terminu resp. po ukoncenem 38.tydnu v zavislosti na gyn. nalezu atd.

Dotaz

Vložil: Jarka / Datum: 2013-03-10
Dobrý den, měla bych dotaz. Před 2 roky jsem měla zlomenou kostrč. Nyní po 8 letech jsem znovu těhotná 37+4 a mám velké bolesti zad až to jde do zadku. Mám strach z tlačení u porodu. Tyto bolesti se nedají srovnat s bolestí u prvního porodu, kde skoro žádné nebyly.Je možné domluvit se s lékařem na císařském řezu, ale jen kdyby to opravdu nešlo.Děkuji moc za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to zavisi na tom jaky konkretni nahled na v podstate cisarsky rez na prani ma dana nemocnice, pripadne se muzete zkusit domluvit na doporuceni od ortopeda, kde jste jiste byla drive sledovana.

špatné průtoky placentou

Vložil: Dagmar / Datum: 2013-03-08
Dobrý den,chci se zeptat dnnesk jsem byla po druhé na kontrole v nemocnici kvůli průtokům.Pan doktor říkal že jsou na hranici jsem v 30+0 tt za dva dny jsem znovu objednaná.Do zprávy mi napsal Doppler AU PI 1,30 hraniční.ACM norma CPI v normě a diagnoza Hypotrofia incip in grav hbd 30+0 můžete mi to nějak podrobněji vysvětli a popřípadě co mě čeká?děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pan doktor napsal, ze se jedna o pocinajici poruchu rustu plodu - viz clanky na nasich strankach v sekci o komplikacich tehotenstvi. V pripade opakovane spatnych prutoku by byla vhodna hospitalizace v nemocnici s dalsimi kontrolami ozev a ultrazvuku.

dvoukomorová děloha

Vložil: Vendula / Datum: 2013-03-04
Dobrý den, paní doktorko, mám za sebou dva porody. První proběhl přirozeně (37tt), ale placenta vybavena manuálně. Druhý, kvůli příčné poloze plodu, císařským řezem (také 37tt)a bylo mně oznámeno, že mám dvoukomorovou dělohu. Dále ještě mutaci krve c677t homozygot, řědila jsem se fraxiparinem cca od 20tt. Chtěla bych se zeptat, zda v případě dalšího těhotenství by bylo možné rodit přirozenou cestou nebo opět císařským řezem? A zda vůbec s touto vadou je možné se opět pokoušet o miminko...? Předem děkuji za odpověď a přeji krásný den. V.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud nebudou dalsi komplikace jako napr. vcestna placenta, nebo nepravidel.poloha plodu atd. pak by bylo mozne porodit normalne, zvlaste pokudjste jednou jiz normalne porodila.

porod

Vložil: Cecílie / Datum: 2013-02-08
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně porodu císařským řezem v narkoze. Momentálně jsem v 10tt a je to již mé druhé těhotenství. Z důvodu vrozené vývojové vady dělohy budu rodit opět císařským řezem. Při mém prvním porodu jsem si nechala píchnout epidural kvůli tomu, abych dítě ihned po porodu viděla, ale mé zkušenosti s ním jsou opravdu špatné. Chtěla jsem se zeptat jestli si mohu vybrat mezi epiduralem a celkovou anestezií a jestli kdybych se nechala uspat může být přítomen manžel u porodu. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri celkove narkoze za normalnich okolnosti manzel u porodu byt nemuze. Epidural neni nutny, pokud jste mela spatne zkusenosti melo by byt mozne se domluvit budto na celkove narkoze a nebo na epiduralu, kdy Vam budou aplikovany latky na usnuti; pri tomto usnuti dychate sama, pri bezne celkove narkoze za Vas dycha pristroj.

velikost CS

Vložil: žaneta / Datum: 2013-01-23
Dobrý den, jsem ve 27tt a zajímalo by mě jaké by mělo být CS. Mám 0, je to v pořádku?? Některé budoucí maminky mají číslo vyšší ikdyž jsou těhotné kratší dobu. jak by to mělo být "správně" předem děkuji za odpověď z pozdravem Žaneta
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, *spravne* cislo neexistuje, vse se hodnoti take vzhledem k tomupo kolikate je zena tehotna atd. kazdopadne 0 je zcela v poradku.

Počet dotazů: 64
Počet stránek: 7
Aktuální strana: 6
Strany: 1 2 3 4 5 6 7

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby