Poradna - Šestinedělí

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Těhotenství v šestinedělí

Vložil: Kristýna / Datum: 2013-06-18
Dobrý den, jsem 4 týden po nezdařeném porodu mrtvého plodu ve 23 týdnu těhotenství... Lékaři mi v nemocnici vyčistili dělohu...vím, že jsem neměla mít sex, ale došlo k tomu... Mohu otěhotnět a může být případně mimi zdravé?? Moc děkuji za odpověď..
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tehotenstvi pri nechranenem sexu samozrejme vyloucit nelze, nicmene po uvedenych komplikacich je lepe vyckat jednak vsech vysledku a jednak opravdu pockat s dalsim teotensvim zhruba pul roku, duodem je to, ze byly porodni cesty otevrene, tj. Tkan se potrebuje obnovit, aby porodni cesty mohly 'drzet' pri dalsim tehotenstvi. Komplikace pri otehotneni nyni by mohly vychazet z vyse uvedeneho - tj. Predevsim vyssi riziko potretu ci predcasneho porodu.

Sex po interrupci

Vložil: Šárka / Datum: 2013-06-15
Dobrý den ,jsem 5 týden po interrupci,včera jsem měla z přítelem nechránění sex,je možnost otěhotnní?existuje nějaká injekce která se pícha do 14 dnů aby zabránila otěhotnění ....Děkuji moc
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, otehotneni vyloucit nelze, antikoncepce po 14 dnech bohuzel take neexistuje; takze Vam nezbyva si po 14 dnech od styku provest tehotensky test resp. navstivit lekare pokud se nedostavi menses.

tehotenstvi

Vložil: kamila / Datum: 2013-06-04
Pani doktorko,chtela bych se zeptat,kdy se s pritelem muzeme pokouset o miminko,kdyz jsem 2 mesice po interupci.dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se jednalo o interupci po 8. tydnu pockejte radeji 6 mesicu, vzhledem k tomu, ze jste po interupci, bylo by vhodne take zvazit, zda si miminko opravdu prejete (pokud nemate namysli *vycisteni delohy* po potratu).

samoopal.pripravky a plavani pri kojeni

Vložil: alena / Datum: 2013-05-21
Paní doktorko nerada bych vás obtěžovala hloupým dotazem.mohu se zeptat zdali mohu během kojení používat samoopalovací přípravky a dále sekce zeptat zda mohu chodit plavat do bazénu abych nepřišla o mleko díky chladné vodě díky moc alena jsem 6 nedělí
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v sestinedeli bazen neni vhodny, pozdeji pak s rizikem, ze se muze dostat d prsu infekce, obecne to tedy doporuceno prilis neni. Samoopalovaci pripravky nevadi.

otěhotnění po mimoděložní

Vložil: renata / Datum: 2013-05-18
Dobrý den paní doktorko,děkuji za zodpovězení předešlého dotazu a ještě prosím o zodpovězení dalšího.Pokud se jedná o mimoděložní těhotenství,za jak dlouho je možné znovu otěhotnět a porodit zdravé dítě? Četla jsem,že po mimoděložním těhotenství nesmí dojít k dalšímu otěhotnění cca 6 měsíců.Je to pravda? Jak dlouho trvá hospitalizace u takého zákroku? A v případě že vdaná žena podstoupí potrat bez vědomí svého manžela,od kterého odešla,má právo se od lékaře manžel dovědět o provedeném potratu? Děkuji Vám moc za odpovědi!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud by se jednalo o mimodelozni tehotensvi pak trva hospitalizace ruzne dlouho na zaklade potizi , nutnosi sledovani zda se opravdu o mimodelozni tehotensvi jedna atd. Tj. zhruba v rozmezi tyden az 3 tydny.Po operaci pro mimodeloni tehotenstvi jsou doporuceni ruzna, minmalne je vsak nutne pockat 3 mesice. Ohledne interupce - sa ma si urcite, ktere osoby chcete, aby vedely o Vasem zdravotnim stavu, pripadne muzete pri prijmu jeste vyslovne uvest, ze nechcete informovat nikoho, v takovem pripade by byl manzel informovan opravdu jen v pripade zivotohrozujicich komplikaci.

těhotenství po interupci

Vložil: renata / Datum: 2013-05-16
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je možné znovu otěhotnět pár dní po prodělané miniinterupci a mít tak bezproblémové těhotenství zakončené porodem zdravého dítěte? Nejedná se o mě,ale o moji příbuznou která se snažila s manželem o početí druhého dítěte a mezitím si našla milence.Když od manžela odešla,řekla mu po pár týdnech,že prodělala potrat(jeho dítěte)ze zdr.důvodů na doporučení lékaře,což bylo podle ní začátkem prosince r.2012 a nyní je ve 20.týdnu těhotenství s milencem a je těhotenství vpořádku.Prosím Vás je to možné,že by prodělala potrat a asi do měsíce znovu otěhotněla a bylo vše bez problémů? Děkuji za odpověď.Renata
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, po potratu otehotnet mozne je, je i mozne donosit zdravy plod.

krvaceni po 6 nedeli

Vložil: marcela / Datum: 2013-05-14
Dobry den chtela jsem se zeptat na krvaceni po sestinedeli. mam 2 mesicni holcicku a plne ji kojim. tri dny na zpet jsem zacala krvacet ale jen slabe ale mam takove kousky tmave krve. nevim jestli jsem si namohla bricho protoze jsem malou tahala v autosedacce den pred zacatkem krvaceni a nebo je to menstruace..teplotu nemam a ani bricho mi nejak zvlaste neboli..nevim jak je to kdyz kojim..dekuji za odpoved..Marcela
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Nejspise se jedna o menses, ty mohou prijit Ikdyz kojite.

menstruace

Vložil: Evik / Datum: 2013-04-17
Dobrý den paní doktorko prosím vás chci se zeptat kojila jsem půl roku po tu dobu jsem brala tablety Azalia potom mě paní dr.předepsal antikoncepci Ĺindynette po vybraní prvního blistru v sedmi denní pauze se mělo dostavit krvácení ale menstruaci jsem nedostala tak teď nevim co dál děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zkuste si udelat tehotensky test, pokud negativni, berte antikoncepci dale, nektere zeny pri uzivani antikoncepce nemenstruuji, pokud byste byla v teto skupine a vadilo by Vam to, pak je mozne se domluvit na antikoncepci s jinym slozenim.

problémy s jizvou

Vložil: Marie / Datum: 2013-04-10
Dobrý den, vážená paní doktorko, snacha rodila podruhé císařským řezem letos 27.2. Až teď, po 6 týdnech, se objevily problémy s jizvou - otekla a jsou i teploty. Bylo jí sděleno, že příčinou jsou vnitřní stehy. Je to možné? Tak dlouho po porodu? A jaká jiná event. příčina by mohla být zdrojem jejích problémů? Při prvním těhotenství bylo vše o.k. Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud mate teploty; pak by bylo rozhodne provest minimalne ultrazvuk jizvy pro zjisteni; zda neni pod jizvou nahromaden hnis, resp je take mozne, ze se jedna i o infikovany hematom(nahromadeni krve) nekde v brise atd., reakce na stehy je mozna resp. ke vsemu jeste dale prispiva. Pak je na uvazeni lekaru, zda jizvu znovu *otevrit* nebo jen lecit lokalne nebo celkove antibiotiky atd., bohuzel bez vysledku vysetreni k dispozici Vam nemohu napsat vice.

těhotenství po miniinterupci

Vložil: Nikola / Datum: 2013-04-05
Dobry den, v 5 tydnu jsem prodelala miniinterupci, po tydnu jsem porusila sestneely a pritel nestacil a cele do nechal ve me, jaka je sance ze muzu byt zase tehotna ?? MAm s toho obavy, a vyctam si ze jsem to porusila.. pred 10ti mesici jsme byla na operaci mimodelozni tehotensti .. moc dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, sance je stejna jako u kohokoliv jineho, tudiz je vhodne si provest tehotensky test po 14 dnech po styku.

Počet dotazů: 72
Počet stránek: 8
Aktuální strana: 6
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby