Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Váška děložní sliznice II

Vložil: Jana / Datum: 2013-08-11
Dobrý den paní doktorko. Tak to vpadá na tu druhou možnost. Mám pozitivní těhotenské testy. Jsem tedy těhotná. Vím ale, že ovulace byla až někdy 20DC , jak se bude počítat těhotenství? Už teď podle výpočtu mi vycházejí dva termíny porodu lišící se o týden. A kdy mám jít k lékaři? Tento týden a nebo stačí až po dovolené na kterou jedeme od 19.8.? Moc děkuji za informace. Přechozí těhotenství byla počata přesně v půlce cyklu a termín porodu jsem měla vždy jeden.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tehotenstvi se pocita od prvniho dne poslednich menses pokud jsou pravidelne, pokud nejsu pravidelne, pak se stanovuje termin dle ultrazvuku. K lekari staci jit cca 2 az 3 tydny po vynechani menses, tj. muzete jit i az po dovolene.

dotaz

Vložil: vera / Datum: 2013-08-11
DOBRÝ DEN,PANÍ DOKTORKO.JSEM VE 30 TÝDEN PLUS 3.TŘÍKRÁD JSE MĚ UŽ STALO ŽE JSEM MĚLA MALINKATO HLEN A VTOM TROCHU KRVE.JEN JSEM ŠLA NA ZÁCHOD A UŽ NIC.HNED JSEM ŠLA K PANU DOKTOROVI.UDĚLAL VNITŘNÍ,VNĚJŠÍ ULTRAZVUK,ŘÍKAL ŽE JE VŠE V POŘÁDKU.ŘÍKAL ŽE KDYŽ JE TO JEDNORÁZOVÉ,CÍTÍM POHYBY.ŽE TO NEMUSÍM ŘEŠIT.JEN NEVÍM ČÍM BY TO MOHLO BÝT,UŽ 2 MĚSÍCE JSI PÍCHÁM FRAXIPARINE NA ŘEDĚNÍ KRVE.MYSLÍTE ŽE TO MŮŽE BÝT Z TOHO DOKTOR ŘÍKAL ŽE MOŽNÉ TO JE.NA GYNEKOLOGII JDI ZAS ZA TÝDEN,MÁM TO JNÁKO ŘEŠIT KDYŽ TO BYLO JEDNORÁZOVÉ DNES ZAS.NIC MNĚ PŘITOM NEBOLÍ,POHYBY CÍTÍM.A BYLO TO JEN MALINKO.PŘEDEM DĚKUJI.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze se jednat napriklad o posevni zanet nebo o nalez na deloznim cipku - napriklad muze prasknout na cipku mala cevka. Pokud je takovyto zdroj krvaceni jasny, pak neni treba se dale obavat. Je ale nutne predem vyloucit, ze se nejedna o problemy s placentou, otevirani porodnich cest ci infekci mocovych cest apod.

dotaz..

Vložil: Zuzka / Datum: 2013-08-10
Dobrý den, p.doktorko, chtela jsem se zeptat zdali mi muze ukazat tehotensky test jestli jsem tehotna kdyz menstruaci mam dostat za tyden 16.8.děkuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zavisi na citlivosti testu, obecne je ale lepsi provest test az v dobe ocekavanych menses.

Tehu 24.tt

Vložil: Petra / Datum: 2013-08-09
Dobry den pani doktorko, Jsem na konci 24tydne a uz skoro 3tydny lezim s nohama nahoru,cipek se mi zkratil na 26mm po tydnu na kontrole u gynekologa znovu cipek 42mm,vcera to jsou dva tydny po nasteve u gynekologa,jsem byla na genetice a doktor mi meril cipek a mam ho 38mm,genetik mi rikal ze to je v poradku,a ze muzu uz vic chodit ven a nefurt lezet,ale zas gynekolog mi predtim rikal a varoval at lezim a nikam ani nechodim nebo skoncim v nemocnici.Prosim o radu jestli musim furt lezet nebo muzu treba i ven do mesta :D Prosim jeste o radu vcera jak jsem byla po 3na genetice tak pan doktor zjistil, ze mam mirna dilatace zlucniku plodu nyni 26x7mm, kontrola opet za 6tydnu,jsem prvorodicka a pulka tehotenstvi bylo vse bez komplikaci az ted se neco deje,uz jsem z toho na prasky:( Dekuji predem za odpoved a preji hezky den Pracharova
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud byl dvakrat nameren cipek okolo 40mm lze vychazet z toho, ze je tento udaj spise pravdivy nez 26 mm, tj. by mely byt prochazky (samozrejme v zavislosti na tom jak se citite atd. bez problemu), za predpokladu ze je i pohmatem cipek ok, coz by v tomto pripade tak byt melo. Co se tyce problemu na genetickem ultrazvuku bohuzel se k uvedenemu nelze dale vyjadrit, je nutne vyckat dalsi kontroly.

Maxitrol a Minisiston

Vložil: Klára / Datum: 2013-08-09
Dobrý den. Můj dotaz se netýká přímo těhotenství, ale dostala jsem antibiotickou mast Maxitrol a chci se zeptat, jestli má vliv na antikoncepční účinek Minisistonu(HA). Jestli mohu mít i takto bezpečný pohlavní styk a nemít strach z otěhotnění. Děkuji předem moc za odpověď :)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vzhledem k tomu, ze se jedna o lokalni ucinek, nemel by byt problem.

tehotenstvi

Vložil: Marketa / Datum: 2013-08-09
Dobry den,uz delsi dobu se snazime s partnerem o miminko.Pred tydnem jsem mnela menstruaci,slabejsi a trvala i kratsi dobu nez ji mivam.Tento tyden mam nevolnosti jsem ospala je mozne abych byla tehotna?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zkuste si provest tehotensky test :)

kvasinková infekce

Vložil: Jana / Datum: 2013-08-08
Dobrý den Vážená paní doktorko, potřebovala bych radu. Je pravděpodobné , že jsem těhotná. Do menses ale zbývá ještě týden. Nyní mám obtíže-pálení, svědění bez výtoku. Mohla byste mi poradit, co bych si mohla sama koupit v lékárně ke zmírnění obtíží?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud by se jednalo o tehotenstvi (ale i v jinych pripadech), neni vhodna samolecba, ale navsteva Vaseho gynekologa.

anopyrin ve 3.trimestru

Vložil: Petra / Datum: 2013-08-08
Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat na užívání anopyrinu ve 3.trim.Jsem nyní 36+6tt a dnes mi pan Dr předepsal anopyrin 100mg 1x denně užívat preventivně kvuli nateklemu kotniku a nártu.Mám nateklou jen jednu nohu, bez zarudnutí a bolesti.Vyšetření na uz trombozu neprokázalo, tudíž mám tento lék brát jen preventivně.Lék jsem vyzvedla, ale v příbal.letáku jsem se dočetla strašné věci - že se ve 3.trim nesmí užívat, že může způsobit vážné poškození plodu, nebo by také mohl vést k prodloužení či opoždění porodu a prodloužení krvácení.Mám strach takový lék užít.Dává se tento lék běžně i v třetím trim.? Opravdu mám velký strach,aby miminko nebylo poškozené.Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to tak jak pisete, anopyrin (aspirin) neni ve tretim trimestru vhodny prave z duvodu krvacivych komplikaci. Pokud existuje podezreni na trombozu mela by dalsi podezreni budto trombozu potvrdit ci vyvratit, a dle toho se ridi dalsi terapie. Pokud uz je nutne neco uzivat "preventivne", pak by se v tomto pripade mely uzivat injekce na redeni krve, jejichz ucinek podstatne rychleji mizi (v pripade anopyrinu pretrvava ucinek na krevni srazlivost az jeden tyden).

bolesti třísla

Vložil: Žaneta / Datum: 2013-08-08
Dobrý den paní doktorko, jsem ve 37. týdnu. Dnes po vyšetření v těhotenské poradně mě začalo bolet v pravém třísle a také v pravé části břicha - spíš níže. Nevíte, čím by to mohlo být? Bolesti nejsou nikterak hrozné, spíš nepříjemné, trochu to připomíná pocit zaražených větrů - až na tu bolest v třísle. Je mi hloupé hned s tím zase jezdit do porodnice, když jsem tam dnes byla a žádné obtíže jim nehlásila.Bolest je víceméně stálá a mírná, jen chvílemi ustupuje.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to sice malo pravdepodobne, ale je vhodne vyloucit komplikace typu trombozy, ktere se mohou projevovat podobne, tudiz je vhodne vysetreni u lekare ci v nemocnici.

Konizace děl. čípku

Vložil: Karin / Datum: 2013-08-07
Dobrý den mám dotaz v roku 2008 jsem byla na konizaci děložního čípku teď jsem 25tt a četla jsem že na netu že mohu porodit předčastně Důvodem této komplikace je porušení funkce hrdla děložního, jinými slovy, jizva vzniklá po výkonu není plnohodnotnou tkání a děložní hrdlo tím ztrácí svou pevnost, rychleji se otevírá a zkracuje,ale nevím zda i po tak dlouhé době nebo jen ty ženy co otěhotní hned po konizaci.děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, dle studii existuje po konizaci delozniho cipku vyssi riziko predcasneho porodu. V praxi je vsak casto videt spise opak - a to, ze nejen, ze tehotenstvi trva "normalni" dobu, ale spise je pak pri porodu casto problem s oteviranim porodnich cest vzhledem k pritomnosti "jizvy" na deloznim cipku. Pri porodu je tedy doporucena epiduralni analgesie pro ulehceni otevirani por.cest.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 53

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby