Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

skrácený čípek

Vložil: Nikola / Datum: 2013-08-07
Dobrý den,jsem v 15tt těhotenství z přítelem jsme se snažily o miminko 2roky před dvěma týdny jsem měla problemy z krvácením naštěstí to je v pořádku,ale včera jsem byla na vyšetření a doktor my zjistil,že mám skrácený čípek o 5mm nevím co to znamená nemám dobrého doktora takže mi nic nevysvětlil mám se hodně bát?...řekl mi,že pokud budu mít bolesti mám přijít z taškou ležet mám už jít radši hned? Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pro posouzeni je nutne znat celkovou funkcni delku delozniho cipku. Pokud byla puvodni delka napr. 45mm a doslo ke zkraceni 5mm, pak neni problem. Pokud ale doslo ze zkraceni z 20mm na 15mm, pak se o problem jedna, cili Vam nejsem schopna odpovedet.

delší procházky

Vložil: Hana / Datum: 2013-08-07
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda v těhotenství vadí delší procházky asi 3km tam a 3km zpátky,samozdřejmě mezi tím odpočinek.Ze začátku jsem jen lehce špinila,ale ted už jsem v pořádku a žádné problémy nemám.Všude čtu,že delší procházky jsou dobré,ale nevím jestli tohle není moc.Pěšky jsem chodívala často každý den.Děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se citite dobre, neni problem.

Výška děložní sliznice

Vložil: Jana / Datum: 2013-08-07
Dobrý den, je mi 28let a mám 2 děti. Od posledního porodu je to přesně rok. MS jsem měla jen 2krát (stále 2x denně kojím). Snažíme se o 3. miminko. Dnes jsem byla na preventivní ko a dr. mi říkala, že při stěru z děložního čípku jsem trochu krvácela, že ho mám hodně prokrvený. A při UZ mi bylo sděleno, že vyška děložní sliznice je 12mm.A blíží se MS. Někde jsem ale četla, že to může být i začátek těhotenství. MS mám zatím nepravidelnou. Ale vím, že ovulace byla minulé pondělí, tedy je to cca 9dnů. Je možné těhotenství nebo přijde MS? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na to Vam bohuzel nejsem schopna odpovedet - oboji je mozne :)

nespavost v tehotenstvi

Vložil: Pavla / Datum: 2013-08-05
Dobry den,jsem ve 31 tt a jiz sedmy tyden trpim silnou nespavosti.Z pcatku tehu jsem spala hodne az 12 hodin denne ale pred sedmi tydny to nejak skoncilo a bylo to uz jen 4 hodiny za noc a je to horsi a horsi.Nyni spim uz jen asi 2-2,5 hodiny za noc a stava se cim dal casteji za treba nespim vubec.jsem uz tak unavena ze nemohu vykonavat zadnou aktivitu a to ani si napr.uvarit.Zkousela jsem vsechno mozne od bylinek,trochu piva pred spanim,relax.muzika ale nic nepomohlo.Byla jsem i u lekare ale jen mi rekl,ze to musim vydrzet ze se s tim neda nic delat,ale ja uz jsem tak vycerpana,ze se mi vraceji deprese ktera jsem mela dlouha leta.Do zacatku 6 mesice tehot.jsem uzivala Fluexetine (Prozac) ale potom jsem je vysadila a nyni se bojim abych znovu nemusela na techto antidepresivech skoncit.Pred tydnem mi znama poradila (po kolapsu z vycerpani) abych zkusila tablety dithiaden pred spanim,ze by mi to mohlo pomoci s mym problemem.Byla uz jsem tak zoufala ze jsem to vyzkousela a ono to pomohlo,myslite ze by to mohlo uskodit miminku,kdybych tyto tablety uzivala dlouhodobeji?Dekuji za odpoved...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nespavost je v tehotenstvi normalni. Nicmene spanek 2h za noc je ponekud malo. Je vhodne posoudit, zda se nejedna o navrat depresi, ktere se nespavosti take mohou projevovat. Dithiaden je mozno uzivat v tehotenstvi zcela vyjimecne, nikoliv vsak kazdy den pred spanim. Leky proti depresim je v tehotenstvi na doporuceni lekare mozne uzivat bez problemu. bylo by tedy vhodne navstivit Vaseho praktickeho lekare ci psychiatra, u ktereho jste byla sledovana a problem probrat.

nevolnost

Vložil: Marie / Datum: 2013-08-05
Dobry den,asi tak tyden pred Ms me silene bolelo brisko,i v podbrisku. Poznala jsem na sobe silenou unavu po ranu i dopolednich az odpolednich hodinach. Dostala jsem sice Ms ale bylo to jen takove spineni,ms trvala snad 4 dny. Po par dnech ms se mi priznaky obevily znovu. Pridalo se ale boleni prsou na dotek. A jak v podbrise tak brisko stale poboliva hlavne rano a pak dopoledne,pridala se i deloha. Tak bych potrebovala poradit jestli se jedna o tehotenstvi a nebo zanet? Nikdy jsem takove pocity zatim nemela. Dekuji za odpoved. S pozdravem
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne provedeni tehotenskeho testu.

Borax a početí

Vložil: Zuzana / Datum: 2013-08-05
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jestli užívání boraxových globulí představuje nějaký problém pro následné otěhotnění - jestli je možné se o otěhotnění snažit ihned po dobrání globulí nebo je vhodná mezi jejich užíváním a snaze o otěhotnění nějaká pauza? Předem moc děkuji za odpověď. Zuzana
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, o otehotneni se muzete snazit hned po dobrani.

Nevolnost

Vložil: Marie / Datum: 2013-08-04
Dobry den pani doktorko. Tyden pred MS me silene bolelo brisko,i v podbrisku. Najednou jsem mela castou rani unavu i odpoledne. Dostala jsem ale MS. Bylo to ale jen takove spineni trvala snad 4 dny. Po Ms se par dni nic nedelo a ted se opet obevuji podobne priznaky. Mdloby,unava boleni v podbrise,delozniho cipku,konecniku a dokonce i pobolivaj prsa na dotek. Sama zatim nevim co se se mnou deje? Dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zkuste si udelat tehotensky test :)

pohyby miminka

Vložil: Martina / Datum: 2013-08-04
Dobrý den chtěla bych jse zeptat když jsem druhorodička kdy bych mohla cca cítit pohybi miminka? Nyní jsem 18+5.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to zavisi na vicero faktorech, je mozny cca 17. - 20.tyden.

plicní chlamydie v těhotenství

Vložil: petra / Datum: 2013-08-03
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat již od března tohoto roku se léčím na plicní chlamydie,bohužel neúspěšně.Jsem ve 30.tt a už po druhé během těhotenství mám o dost zvýšené výsledky.Pan doktor mi předepsal Amoksiklav 625mg 3 krát 1.Jenomže se mi dost špatně dýchá,tak jsem se chtěla zeptat,zda by nebylo lepší těhotenství předčasně ukončit skrz toho prcka.Moc děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ukonceni z tohoto duvodu neni mozne a hlavne neni nutne. Dychani muze souviset s pokrocilym tehotenstvim.

AC nad horní hranicí normy

Vložil: Tereza / Datum: 2013-08-02
Dobrý den, chci se zeptat na výsledky z ultrazvuku. Jsem v 30+0 týdnu těhotenství a včera jsem byla u své doktorky na ultrazvuku. Říkala, že je vše v pořádku jen že je miminko trochu větší. Chci se zeptat jestli jsou normální hodnoty, které paní doktorka naměřila: BPD 30+1, HC 30+2 AC 33+0 (nad horní hranicí normy) FL 30+1, váhový odhad 1843g. Mám důvod se znepokojovat, když má miminko obvod bříška nad horní hranicí normy? Může to ukazovat na nějaký zdravotní problém? Další kontrolu mám až za 3 týdny. Předem moc děkuji za odpověď. Přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, myslim, ze se o problem jednat nebude, nicmene je kontrola za 2-3 tydny vhodna.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 54

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby