Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: vera / Datum: 2013-06-23
DOBRÝ DEN,PROSÍM VÁS CHTĚLA JSEM JSE OPTAT JSEM VE 23 TÝDNU TĚHOTENSTVÍ.DNES ODPOLEDNE JSEM JSE ŠLA NATÁHNOUT A PAK ŠLA NA WC A MĚLA JSEM TROCHU HNĚDÉHO VÝTOKU NA PAPÍŘE.BĚHEM PĚTI MINUT TAM UŽ NIC NEBYLO.POHYBY CÍTÍM.MÁM JSE STRACHOVAT NEBO TO JE NORMÁLNÍ.PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚD.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto pripade je vhodne kontaktovat Vaseho gynekologa ci nemocnici, nejspise se nebude jednat o zavazny problem, nicmene je kontrola vhodna.

Otoky

Vložil: Blanka / Datum: 2013-06-21
Dobrý den, jsem ve 27tt začala jsem cca ve 20tt otékat. Hlavně mě trápí otoky rukoku v noci se budím kvůli brnění. Teď mi pravá ruka začala otékat více a začíná to být docela bolestivé když chytnu něco do ruky nebo něco krájím. Chtěla jsem se zeptat, zda je to běžné?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud je problem vyraznejsi jen na jdne strane je vhodne lekarske vysetreni. Jinak jsou otoky, zvlaste v teplych dnech (bohuzel) v tehotenstvi caste.

gyno-pevaryl

Vložil: Tereza / Datum: 2013-06-21
Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat jak dlouho mám pokračovat v užívání čípků Gyno-pevaryl po 14ti denní léčbě Augmentinem 1g po 12hod. Nebo mám nyní přejít na jinou léčbu (tetraboritanový glyc.globule)? Nevím v jaké míře se mohou užívat v těhotenství-nyní jsem 13.tt a přeléčovala jsem Streptococcus ag. a E.coli, vím, že Streptococcus se běžně neléčí, ale já mám čípek po trachelektemii a na infekci jsem již jednou potratila. ATB mě čekají ještě párkrát-teď mám 3týdny pauzu a pak v 16.tt a pak zase ve 20.tt a ve 24.tt, proto se ptám na tak časté užívání Gyno-pevarylu. Máte nějakou radu jak nejlépe udržet zdravé prostředí v pochvě. Nyní dodržuji pohlavní abstinenci, žádné kouoání jen sprcha, 2x denně lactobacillus p.o. a intimní hygiena Lactacydem, žádné vyplachy pochvy a sprcha po velké straně. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, co se tyce udrzeni "zdraveho" prostredi v pochve neni nutne zavadet primo gynopevaryl, stacilo by zavadet i napriklad nejaky typ vaginalnich cipku s laktobacily. Vhodne jsou take zakysane mlecne vyrobky, v tehotenstvi pomahaji take proti zacpe.

krečové zíly na vulvě

Vložil: Ludmila / Datum: 2013-06-19
Jsem v 27. týdnu,cca od 8.týdne se mi zvětšuje kreč.zíla mezi malým a velkým pyskem..je jiz tlustější nez malíček,cévar se tam nepodíval, jen na tríslo (tam mám vyvýšeninu jako švestku),tam shluk varixů konstatoval..zmizí to po porodu (hlavně na vulvě)a bude prirozený porod mozný?A dá se s tím něco dělat?Detralex beru.Děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, situace se muze jeste dale vyvijet, takze se rozhodne az pred porodem, nicmene pokud nejsou varixy primo na hrazi, pak rodit mozne vaginalne je, zazila jsem jen jeden pripad s opravdu rozsahlymi varixy, kde byl uprednostnen cisarsky rez, to byla ale ovsem opravdu spise rarita.

predčasny porod!

Vložil: dasa / Datum: 2013-06-18
dobrý den ,mám dotaz pri posledni ko u lékaře jsem byla otevrena na tři..ted je to tyden a ja pocituji kontrakce a pri chuzi je to pocit jakoby chtelo miminko ven :)mela bych navštívit lekare drive nez jsem objednana ?je mi 36 let je to 4 tehotenstvi a jsem v 28 tydnu:)dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, urcite je vhodna kontrola u vaseho lekare ci v nemocnici co nejdrive.

špinění...

Vložil: jess / Datum: 2013-06-18
Dobrý den,mám osmi měsíční dítě ktré ještě cca 4-5x denně kojím a dnes jsem začala špinit...od porodu jsem menzes neměla,znamená to že už menzes dostanu?děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze se jednat o pocinajici menses, muze se jednat ale proste jen o spineni, ktere je 'misto' menses. Obnova menstruacniho cyklu je indvidualni, jsou zeny , ktere maji menses i pri kojeni, jine dostanou menses az kdyz uplne skonci.

CS

Vložil: eva / Datum: 2013-06-17
Dobrý den, nyní jsem ve 34+0tt, a dnes jsem byla na kontrole a hodnota CSO. Je to běžné pro tento týden? Během jaké doby se může tento nález změnit? Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to normalni, nalez se muze zmenit dokonce behem nekolika hodin:))

těhotenská cukrovka?

Vložil: Marcy / Datum: 2013-06-15
Dobrý den, mám dotaz ohledně mých výsledků z OGGT. Jsem ve 26.tt a mé výsledky z tohoto vyšetření jsou P-glukóza na lačno 4.7mmol/l a za 2 hodiny 6.9mmol/l, na lačno jsem cukr v moči neměla a za 2 hodiny 126mmol/l..od mé lékařky mi byla vypsána žádanka do diabetické poradny a tak mě zajímalo, o kolik vyšší tyto hodnoty jsou. Na různých serverech jsem se dočetla, že hodnoty v krvi jsou v normě, ale že v moči vůbec cukr být nemá..pokud je přítomen a cukr v krvi je v normálních hodnotách, neznamená to cukrovku, ale poruchu ledvin, zvanou benigní glykosurie (údajně banální nález, který by měl po těhotenství odeznět?) prosím o názor, zda se tedy dle hodnot jedná o cukrovku čí nikoliv. Předem moc děkuji za odpověď a přeji krásný víkend.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, cukr v moci opravdu *nema co delat*, muze se i jednat o diagnosu, kterou pisete, nicmene je predtim potreba testy vyloucit, zda se opravdu nejedna o cukrovku resp. o poruchu glkukozove tolerance, coz se vzdy v cukru v krvi nalacno projevit nemusi, je to potreba overit testem.

odloucena placenta

Vložil: jarka / Datum: 2013-06-15
Dobry den, dnes jsem krvacela,na pohotovosti mi doktor rekl, ze mam zanet v pochve a odloucenou zadni cast placenty 5x22 mm. nerekl mi k tomu nic. jsem v 8 tt. jak velke je riziko,ze bych o male mohla prijit?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, riziko presne nelze vyjadrit, v tomto tydnu nelze jeste zcela hovorit o placente jako takove, spise o pl. vejci, placenta Vam pan doktor rekl pro vetsi nazornost, odlouceni je pomerne velke, ale setkala jsem se i s takovimito pripady, ktere skoncily nakonec dobre.

dotaz

Vložil: vera / Datum: 2013-06-13
DOBRÝ DEN PANÍ DOKTORKO,JSEM VE 22 TÝDNU TĚHOTENSTVÍ.OPAKOVANĚ JSEM MĚLA KREV V MOČI.DOKTOR MNĚ PSLAL NA ULTRAZVUK LEDVIN.TAM ZJISTILY ŽE MÁM NA KAŽDÉ LEDVINĚ JEDEN MALINKÝ KAMÍNEK.A V JATERNÍM LALOKU DROBNÝ OJEDINĚLÝ HYPERECHOGENNÍ STÍN TYPU HAEMANGIOMU.DOKTOR MI VYSVĚTLIL ŽE JE TO JNÁKÉ KLUBÍČKO,ŽE SE TO V TĚHOTENSTVÍ DĚJĚ.PŘED VČEREJŠKY JSEM OPĚT MĚLA V MOČI KREV Z KOUSKY SRAŽENINKY KRVE.VŽDY ALE VEČER PŘEZ DEN NIC.DRUHÝ DEN JSEM ŠLA DO PORADNY MIMINKO JE V POŘÁDKU,NEŠPINÍM,NEKRVÁCÍM NIC.DENNĚ VYPIJU TY DVA AŽ TŘI LITRY.DOKTOR ŘÍKAL ŽE TO DĚLAT MŮŽE.MÁM JEN DOTAZ ZDA TO OPRAVDU NEMŮŽE UBLÍŽIT MIMINKU.POHYBY CÍTÍM.DOKTOR MI ŘÍKAL ŽE NE ALE MÁM STRACH.MOCKRÁD VÁM DĚKUJI ZA VAŠI ODPOVĚD.JEŠTĚ JEDEN DOTAZ VE ZPRÁVĚ MÁM PSANÉ NELZE VYLOUČIT URETEROLITHIASIS BILAT.DROBNÁ CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT CO TO ZNAMENÁ.MOC DĚKUJI.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, urolithiasis je jak Vam bylo receno kamen v mocovych cestach. Je to tak, jak Vam rekl lekar, aktualne nic nicemu nevadi, nelze ale vyloucit vyssi riziko napriklad zanetu mocovych cest.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 59

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby