Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Clotrimazol

Vložil: Kamila / Datum: 2013-05-28
Dobry den mam dotaz jsem ve 27tt a mam kvasinkovy onemocneni, neuskodi to plodu? Zavedla jsem si prvni tabletu a hrozne to pali. Dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se preleci tak nevadi, pokud mate problemy, pak je vhodne zvazit zmenu lecby.

dotaz

Vložil: Zdenka / Datum: 2013-05-26
Dobrý den..mám takový dotaz...na začátku května jsem si s přítelem dala pervitin a dnes jsem zjistila že jsem těhotná...Myslíte, že by se plod mohl vyvíjet špatně? Nevím, zda-li nemám jít na potrat..Pervitin jinak neberu, jen jsem to jednou zkusila a zrovna rovnou otěhotněla...mimo jiné jsem ještě asi 2 krát pila..prosím poraďte...děkuji moc
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse co popisujete neni duvodem k preruseni tehotenstvi. Zda uvedene mit vliv bude ci nikoliv bohuzel nelze dokazat, lze spise vychazet z toho, ze nikoliv; nicmene je samozrejme vhodne se dale podobnemu vyvarovat.

žlutohnědý výtok

Vložil: Kateřina / Datum: 2013-05-26
Dobrý den, měla bych na Vás otázečku.Snažíme se s přítelem o miminko.Ovulace vyšla a i jsme se trefili.16 dní jsem měla teplotu 37,1 teď dva poslední dny mám 36,8.Dělala jsem si tři testy.U dvou mám slabou čárečku a u toho třetího ne.MS jsem měla dostat dnes tj.26.5. jenže já mám žlutohnědý výtok.Bojím se, že to nevyšlo.Prosím poraďte mi.Těhotenské příznaky mám všechny kromě nevolnosti.Předem děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pockejte tyden a provedte test znovu, spise se zda, ze jste tehotna.

Děložní čípek

Vložil: Tereza / Datum: 2013-05-26
Dobrý den, jenom doplním k předchozímu dotazu, že údaj je ze dne 37+6. Mockrát děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pak se jedna o normalni nalez.

opar

Vložil: zuzana / Datum: 2013-05-26
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda je na začátku těhotenství nebezpečný opar na rtu (vůbec první výsev oparu v životě)? Někde jsem narazila na to, že nebezpečný je pouze opar na genitáliích a to v době porodu a někde, že se nedá vyloučit ani riziko u oparu v jiných oblastech (obličej). Nevím tedy, které z těchto informací věřit. Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Je mozne, ze jste jiz oparem infikovana byla a v tehotenstvi se je aktivoval, protilatky ma 40-90% lidi, jinak je herpes nebezpecny pred porodem, kud se jedna o prvni infekci.

těhu po porodu

Vložil: lUCIE / Datum: 2013-05-25
dobrý den,rodila jsem 2.2.2013,malého kojim,ne plne,ale kojim,menses jsem ještě nemela po porodu.Ale poznám ovulaci na sobe,tudíž jsem mela ovulaci a den a pul po ovulaci pohlavní styk.je možno otehotnení při kojení,když jeste nebyla menses,ale ovulace ano,popr,za jak dlouho provést tehu test,když jsem nemenstruovala?díky moc
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Test je vhodne provest zhruba za 14 dni po styku, otehotneni je mozne, kojeni neni antikoncepci.

zoladex

Vložil: Iva / Datum: 2013-05-25
Dobry vecer, chtela jsem se zeptat jak je to s otehotnenim behem lecby Zoladexem?? Mám ho na 6 mesicu a az na netu jsem se docetla, ze je potreba se neajk chranit. Muj Dr mne nic nerekl :( Je tedy potreba pouzivat kondom? dekuji za odpoved Iva
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je vhodna nehormonalni antikoncepce, jelikoz zoladex pusobi na hormonalni urovni.

dlouhodobé užívání antibiotik u muže

Vložil: Monika / Datum: 2013-05-24
Dobrý den, rádi bychom pořídili sourozence našemu synkovi, kterému je 3,5 roku. Manželovi v září 2012 zjistily borelie a chlamidie v krvi v množství které značily prodělanou infekci. Vysvětlovalo to jeho problémy s obrovskou únavou, bušním srce a jiné... Nyní manžel bere již od října 2012 abtibiotika v nízkých dávkých (doxybene denně, summamed 250 - 3 dny v týdnu, 2 x měl entizol na týden). Stav se zlepšil, i když to není úplně ideální, lékař zvažuje vysazení léčby, na kontrolu jde v červenci a ráda bych měla nějakou informaci dřív. Manželovi je 34 let, mě 30. Můj dotaz je, jestli může manželův nález a hlavně užívání antibiotik mít vliv na případné těhoteství a miminko. Člověk nemá mockrát za život to štěstí /výsadu stát se rodičem a podle toho k tomu přistupuji, ráda bych byla co nejzodpovědnější. Hledala jsem informace a dá se lecos najít o užívání antibiotik maminkami ale jak je to u tatínků? předem děkuji za odpověd´ Předem děkuji za odpověd´
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, U otce by tato antibiotika nemela mit vliv, u matky se jedna napriklad u antibiotik typu doxybene o vliv na plod, ktery se jiz vyviji, cili to u muze odpada :)

Clotrimazol v těhotenství

Vložil: Lenka / Datum: 2013-05-24
Dobrý den, lékař mi předepsal Clotrimazol a po použití ze mě po chvilce výjde trošku rozpuštěné tablety, ale s tím i větší množství vody, bezbarvá. Prosákla i přes intimku, kahlotky a džíny. Je to normální?? Stalo se mi to pak i v noci. Pár hodin po pužití jsem vstala a opět mokré prádlo. Nemůže to být plodová voda, nebo je to vedlejší účinek k tabletám??? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Na to Vam bohuzel nejsem schopna odpovedet, v tomto pripade by bylo vhodne navstivit lekare ci nemocnici, aby se zjistilo jak to je. Samozrejme je taka mozne, ze se jedna o rozpustene tablety, pro doplneni je vhodne vse uzivat na noc kdy uz se z luzka delsi dobu nezvedate, aby vse melo moznost pusobit.

klion d100

Vložil: jana / Datum: 2013-05-24
dobrý den,chci se zeptat,zda klion d100 neohrozí mé miminko?jsem ve 26týdnu těhotenství.na záněty sem trpěla i před otěhotněním.výtok mám celé těhotenství a tak jsem doktora poprosila,at mi něco napíše,protože už mi to začínalo být nepříjemné.Děkuji za odpověd
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Negativni ucinky nebyly zatim pozorovany.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 62

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby