Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: Markéta / Datum: 2013-05-17
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jestli je nebezpečné v těhotenství popíjet coca colu či kofolu?? Jestli je to třeba nebezpečné pro vývoj miminka nebo tak. Jsem ve 22.tt. Děkuji za odpověď, s pozdravem
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud nepijete denne napr. litr, ale napr. dve sklenicky, pak se nejedna o zadny problem, jinak je v cocacole take kofein tudiz je nutne ji povazovat za napoje podobne cernemu caji, kave atd.

Co to znamená?

Vložil: Michaela / Datum: 2013-05-17
Dobrý den,přišly mi výsledky z aminocentézy a tam je psáno:VP-AFP:6.9ug/ml,tak se chci zeptat co ta zkratka znamená.Moc děkuji;-)
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, VP-voda plodova, AFP- alfafetoprotein.

Biometrie

Vložil: Blanka / Datum: 2013-05-17
Dobrý den, před pár dny jsem byla na uz , jsem v 33. tt a dle bio. BPD 86,HC 294, AC 255 a FL 62 doktor říkal ,že má větší hlavičku,ale stále nevím zda je to v pořádku, kolik měří a jak zjistím váhu. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, miry nezjistite, protoze je miminko stocene do klubicka, priblizna vaha se vypocitava na zaklade programu ulozeneho v ultrazvukovem pristroji. Pokud mel pan doktor pocit, ze je hlavicka vetsi, jiste Vas pozval na kontrolni ultrazvuk; pokud jinak ale ostatni parametry odpovidaji mohlo se jednat i o chybu mereni.

Voltaren

Vložil: Martina / Datum: 2013-05-16
Dobrý den, dnes jsem si na ukopnutý palec namazala Voltaren, až nyní jsem se dozvěděla, že se v těhotenství nesmí používat. Je to velký problém, když jsem v 5. měsíci těhotenství? Děkuji moc za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, obcasne uziti nevadi.

dotaz

Vložil: Mirka Jurkovičová / Datum: 2013-05-16
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je normální,že mám plod ve 24týdnu otočený hlavičkou dolů..dnes jsem byla u svého lékaře který mi řekl,že je to v pořádku,ale přesto mám strach..prý je hlavička ještě dost vysoko takže k porodu to není..předem moc děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je to zcela normalni.

Otok stydkého pysku

Vložil: Háňa / Datum: 2013-05-16
Dobrý den paní doktorko, asi od 4 měsíce se mi v levém třísle objevila bulka. Bulka je velikosti kovové mince, ani není moc vystouplá nijak nebolí. Moje gynekoložka mě prohlédla a řekla, že se jedná o uvolněný vaz, pokud by se to zhoršovalo (zvětšovalo nebo bolelo mám okamžitě přijet). Nyní jsem ve 32 týdnu a doposud jsem v podstatě mimo té bulky neměla žádné problémy. Ale od pondělka mi natekl stydký pysk opět na levé straně (pod tou bulkou v třísle). Objevila se také mírná nepříjemná bodavá až pálivá boles která se objevuje v obou tříslech a pouze při pohybu (chůzi). Může mít ten nateklý pysk souvyslost s bulkou? Může se jednat o vyhřezlou kýlu? Co si o tom myslíte? Na dnešek jsem z toho v noci téměř nespala a nerada bych ty noční muka znovu absolvovala. K doktorce jdu zítra na poslední UZ ve 32 týdnu a kontrolu. Ale byla bych moc vděčná za jakoukoli informaci o co se může jendat, abych si našla alespoň nějáké informace... Děkuji moc za odpověď Hana V.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, predne nelze posoudit stav pres internet - ale dle meho nazoru a dle Vaseho popisu by bylo vhodne aby Vas vysetril chirurg, otok pysku s bouli v trislech muze a nemusi souviset, muze se jednat i napriklad o trombozu, proto je v kazdem pripade nove vysetreni - i v nemocnici-vhodne.

Výsledky vyšetření

Vložil: Tereza / Datum: 2013-05-16
Dobrý den, dnes jsem 36+6 a pí.doktorka mi v poradně napsala do průkazky VP mírně oligoh., PI 0,78, jsou tyto údaje v pořádku? Můžu nějak ovlivnit množství plodové vody? Jinak mi museli 2x natáčet monitor, protože miminko mělo vysokou srdeční akci a nechtělo se hýbat, po 2h vše v pořádku. Je možné, že to bylo z nedostatku tekutin, jak mi bylo řečeno?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud byl monitor ve finale ok, bylo by vhodne stav pl. vody zkontrolovat po tydnu; nedostatkem tekutin to nekdy byt muze, spise ale nikoliv.

Menší bříško plodu

Vložil: Veronika / Datum: 2013-05-15
Dobrý den p. doktorko, dnes jsem byla na kontrole a všechno odpovídá mému 28.tt akorát bříško 27. tt. Chci se zeptat jestli je to něco vážného? Zda to mohu já nějak ovlivnit? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Clanek o tomto tematu mame v sekci o komplikacich v tehotenstvi - poruchy rustu plodu, byla by vhodna kontrola cca za 2 tydny.

Vitamíny

Vložil: Eva / Datum: 2013-05-15
Dobrý den, prosím jak dlouho se můžou brát těhotenské vitaminy. Mamavit. Stačí první 3 měsíce? nebo celé těhotenství? Děkuji za odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Tyto vitaminy se mohou brat cele tehotenstvi a.take po porodu, pokud nechcete brat mamavit po 3 mesicich bylo by vhodne nadale uzivat alespon kyselinu listovou.

Chronický zánět krčních mandlí

Vložil: Monika / Datum: 2013-05-14
Dobrý den, mám chronický zánět mandlí a jsem ve 20.tt. Může chron. zánět krčních mandlí uškodit plodu? Cumlám občas Septisan a pokud mám teplotu a velké bolesti, vezmu si Paralen. Co můžu ještě užívat? Ráda bych šla na odstranění, ale v těhotenství to možné nebude.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Pokud byste mela znovu bolesti a teplotu je v tehotestvi rozhodne vhodne vyhledat lekare a pripadne vse opakovane prelecit antibiotiky.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 64

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby