Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Přesnost ultrazvuku

Vložil: Lenka / Datum: 2013-05-12
Dobrý den,na ultrazvuku ve 13.týdnu mi stanovili stáří plodu přesný den styku středu,styk byl i v pondělí,ale devět dní po menstruaci.Jaké je pravděpodobnější datum oplodnění.Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, presny den pohlavniho styku bohuzel nelze zpetne stanovit.

vysledky screeningu

Vložil: Jitka / Datum: 2013-05-12
Dobry den pani doktorko, jen bych se chtela zeptat, jak moc se mam nervovat - je mi 36 let, mam skoro 6ti leteho zdraveho kluka a jsem podruhe tehotna (ted nejaky 17tt). Vysledky prvotrim. screeningu vysly pry 1:240 - pan Dr. mi rekl, ze vysly dobre. Dale jsem to neresila, ale kdyz ted hledam neco o podobnych vysledcich, tak plno maminek pise, ze je s takovym vysledkem dr. posila na amniocentezu. Mam na ni take trvat? Vim, ze zalezi jen na me, muj gynekolog ji take nezvazoval, ale mate me, ze ji nekteri dr. u podobneho vysledku doporucuji. Dekuji moc, krasny zbytek dne.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, toto riziko je hranicni, resp. nekteri autori uvadi dokonce 1:300, navic je u Vas odber plodove vody doporucen z hlediska veku.

letadlo??

Vložil: Tereza / Datum: 2013-05-11
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi může nějak uškodit let z Prahy do Paříže v 9.tt, v pátek tam, v neděli zpět? Jde o to, že už jsem 2xpotratila - poprvé 11/2011 v 19.tt (infekce plod.vody) a podruhé 1/2013 v 8.tt (ZT, přestalo bít srdíčko). Letenky jsme koupili když jsem ještě nebyla těhotná a nechce se mi to rušit, když u předešlých těhotenství jsem se chovala předpisově a stejně jsem potratila.... Pokud však rada lékařů bude neletět, tak samozřejmě poslechnu. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, predne Vam nebudu ani rikat, abyste letela a ani abyste neletela, rozhodnuti jak dalece je pro Vas cesta dulezita/ stresujici je ciste na Vas :-) , rekneme ale, ze pokud by k potratu dojit melo, nebude na vine pouze samotny let. Je nutne take brat v uvahu riziko, ze se Vam muze i neco prihodit v zahranici.

chřipka

Vložil: daja / Datum: 2013-05-11
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem 24. týdnu těhotenství ale jsem nemocná v lekárně mi poradili užívat Oscillococcinum, jitroceloví sirup a Vincetku nosní sprej. A dneska se mi oběvil problém že mám v právém v uchu asi rýmu, v pondělí mám jít na testy cukru na biochemii, aby se zjistila připadná cukrovka. A nevím zda mám jít, nebo vynechat Oscillococcinum, a jitrecoví siru jelikož oba obsahují sacharidy. Může te mi prosím poradit na štěstí jsem bez teploty ale i tak mám strach abych něco s chřipkou nepocenila a neohrozila miminko, děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vsechny leky staci vzit az po danem testu na cukrovku. Pokud mate problem s tlakem v uchu, je vhodne navstivit Vaseho praktickeho lekare.

těhotenství a fraxiparin

Vložil: Barbora / Datum: 2013-05-10
Dobrý den,jsem v 10.tt po IVF.od začátku stimulace si píchám fraxiparine 0,3ml od doktora z CAR mám v papírech píchat do 12.tt,ale chtěla bych vědět pokud mám z lonska výsledky FAKTOR IX P 148,0.Trombofilní a genetické markery má v pořádku a Lupus též negativ.zda pokud si přestanu píchat neohrozím tím miminko?Má gynekoložka se řídí podle doporučení doktora z CAR.Předem děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, z dotazu nevyplyva - jedna se u Vas o vrozeny nedostatek tohoto faktoru? norma je 70-120%, pri tehotenstvi atd. hladina stoupa; proto Vam zrejme pri hodnote 148 % aplikovan Fraxiparin, obecne by o jakychkoliv doporucenich mel rozhodovat nikoliv gynekolog, ale hematolog, u ktereho jste jiste v ramci poruch srazlivosti sledovana, resp. dalo by se predpokladat, ze doktor z CAR s Vasim nebo jinym hematologem podani Fraxiparine zrejme prokonzultoval a na zaklade toho napsal sve doporuceni. Jelikoz nejsem hematolog, ani neni jasne jakou chorobou presne trpite, neni v me kompetenci se dale k pripadu vyjadrit. Osobne bych pripad projednala s hematologem - tj. zda je nutne/vhodne dale Fraxiparine uzivat.

fraxiparine

Vložil: Barbora / Datum: 2013-05-10
Dobry den,prave ze jsem nebyla u zadneho hematologa,ten fraxiparin mi predepsali v CAR a zda je to vrozene to nemam tuseni.Jen mi rekli,ze to mam na srazlivost krve.Byla jsem nekolikrat operovana,ale nikdy jsem stim problem nemela.Predem dekuji za trpelivost
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, faktor IX zjistovali lekari zrejme z nejakeho duvodu, ktery neznam, protoze to neni bezne vysetreni, v tomto pripadeby bylo vhodne se informovat zpet u lekaru daneho CAR proc Vam lek predepsali, protoze sejinak niceho dalsiho nedobereme :-)

neodpovídající velikost

Vložil: jana / Datum: 2013-05-10
Dobrý den,podle data posl.menzes (13.2) jsem v 8tt, ale dle ultrazvuk.vyšetření má miminko velikost odpovádající 6tt+2.velikost je pouze 0,5cm.Od poslední kontroly vyrostl pouze velmi nepatrně. Můj gynekolog si myslí, že nejspíš dojde k samovolnému ukončení těhotenství´, protože neprospívá. Uvažovala jsem zda má cenu čekat nebo jít na miniinterupci.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne spise vyckat jak se tehotenstvi bude samo vyvijet ci nikoliv.

DOTAZ

Vložil: VERA / Datum: 2013-05-09
DOBRÝ DEN,PROSÍM O RADU.VČERA JSEM V MOČI MĚLA DVA MALINKATÉ KOUSKY KRVE.DEN PŘED TÍM JSEM BYLA NA ULTRAZVUKU A BYLO VŠE V POŘÁDKU.DNES JEŠTĚ MALINKO V MOČI PLAVALY TŘI ČERVENÉ TEČKY KRVE.PIJU DOST.K PANU DOKTOROVI JDU V ÚTERÝ.BŘICHO MNĚ NEBOLÍ,MIMINKO CÍTÍM.CO BY TO MOHLO BÝT,NEMŮŽE TO UBLÍŽIT MIMINKU.JINAK NEKRVÁCÍM,NEŠPINÍM.MOCKRÁD VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚD.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pravdepdobne jste jiz ve vice nez 20.tydnu pokud citite pohyby miminka, pri znamkach krvaceni je vhodne co nejdrive vyhledat lekare ci nemocnici.

A..

Vložil: Ella / Datum: 2013-05-09
Dobry den, Již 3 tyden užívám antibiotika Doxybene 200. Včera jsem mela nechráněný pohlavní styk a přítel ejakuloval. Jeste ten den jsem si vzala Postinor-2. Máji antibiotika vliv na tento prášek? Beru je po 24 hodinách a včera jsem schválně vynechala. Moc dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dle studii antibiotika typu doxybene ucinnost antikoncepce obecne tj. i pilulky pote nesnizuji, nekteri autori ale i presto doporucuji vyssi davku napr. Postinoru. Osobne si myslim, ze vyssi davka postinoru neni nutna.

bolest v začátku těhotenství

Vložil: Hanka / Datum: 2013-05-09
Dobrý den,dnes jsem si uděla tehu.test a je pozitivní.Mám strašnou radost i když vím,že je předčasný se radovat.Jsem 15 den po ovulaci a už druhý den mě tak jednou za den na tři vteřiny chytne křeč v podbřišku spíš víc na levo až se mi udělá špatně.Bojím se že je to mimoděložní.U Dr.jsem nebyla přijde mi to brzy.Kdy doktor pozná zda nejde o mimoděložní děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jiz v dobe vynechani menses by mel byt v deloze videt gestacni vacek tj. nitrodelozni tehotenstvi, pokud mate bolest je vhodna navsteva lekare, nicmene na druhou stranu jsou bolesti v podbrisku v pocatku tehotenstvi caste.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 65

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby