Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

bušení srdce

Vložil: Marcy / Datum: 2013-05-09
Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že v klidovém stavu náhle vnímám bušení svého srdce, je to zřetelné, někdy jakoby zrychlené, někdy normální frekvence, přesto nepříjemné a vždy mě to poleká..jsem ve 20.tt. Ráda bych se tímto zeptala, zda je to v těhotenství normální nebo zda to značí nějaký problém..předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tomto pripade navstivte s problemem praktickeho lekare, nekdy se mohou v tehotenstvi objevit poruchy srdecniho rytmu, ktere je nutne lecit.

Vysoká hodnota NT

Vložil: Dagina / Datum: 2013-05-08
Dobrý den, tímto Vás poprosím o radu - v I.trimestru (13+3) mě vyšla hodnota NT 2,50 mm = 1,45 MoM. Dále: CRL: 72,00 mm, PAPP-A: 1,20 mlU/ml=0,80 MoM, FreehCG: 24,63 ng/ml=0,51 MoM, Nostní kost:přítomna, Fronto-maxilární úhel: 85, FHR/z-skóre: 160 bpm/0,16, Tticuspidární regurgitace: nepřítomna. T21: 1/8650 (v termínu). T21 a priori dle věku 1/1150. Lékař mi sdělil, že je to v normě. Není potřeba dále řešit vysokou hodnotu NT. Nyní druhé těhotenství - předchozí zamlklý potrat. Děkuji moc za Vaši odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, norma pro tentotyden je do 2,8 tj. je vysledek v norme. Pouze nekteri autori uvadeji 2,5 tj. stale horni hranice normy.

Preeklampsie

Vložil: Tereza / Datum: 2013-05-08
Dobrý den, děkuji za odpověď na předchozí dotaz. Jenom upřesním, že výsledky z moči jsou z laboratoře a krev ve stejné míře tam mám již od začátku těhotenství. Což budeme řešit s urologem po porodu. Jenom se chci ještě zeptat, kdy bych měla případně kontaktovat lékaře? Tlak si měřím každý den. Mockrát děkuji za Vaše rady
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud je krevni tlak v norme a vy nemate bolesti v nabrisku, poruchy videni, otoky nenabyvaji na intenzite; staci vse konzultovat na dalsi kontrole s Vasim lekarem.

Dotaz

Vložil: Lenka Šimarová / Datum: 2013-05-08
Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu být těhotná. Menstruaci jsem měla 28.03 13 minulý měsíc vůbec žádná. Bolí mě prsa a záda, veškeré příznaky mám . Je možné, že by mi tak brzy začalo růst bříško, vypadám jak v pátem měsíci přitom test jsem měla neg.Doktor má ted dovolenou tak čekám. Můžete mi poradit. Děkuji Lenka
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, rust bricha muze byt zpusoben i zadrzovanim vody pred menses, pokud menses neprisly zkuste si udelat test znovu po tydnu.

Preeklampsie

Vložil: Tereza / Datum: 2013-05-07
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda preeklampsie může vzniknout i na konci těhotenství. Nyní jsem 35+4, tlak mám v pořádku, jen stopové množství bílkoviny v moči a krev 2, končetiny oteklé již od 20tt (byla jsem i na cévním, vše ok) Ještě bych se chtěla zeptat, co znamená výsledek krevního obrazu když jsou Leukocyty mimo rozmezí označeny ! (hodnota 13), hemoglobin pod normou (112) a MCHC také pod normou (315)...lékař mi jen řekl, že mám málo železa. Mockrát děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, norma hemoglobinu je pro tehotne do 110, muzete ale brat zelezo, jelikoz porodem tak jako tak dochazi ke krevni ztrate a navic je vyssi potreba pri kojeni. Leukocyty jsou v tehotenstvi zvyseny prirozene, jedna se tedy v tehotenstvi o normu. Preeklampsie muze vzniknout i ke konci tehotenstvi resp. problemy s tlakem typu HELLP syndromu az do konce sestinedeli. Vase vysledky mohou take znamenat i napriklad mocovou infekci. Bylo by vhodne minimalne moc zkontrolovat pripadne udelat lepsi test (ne jen papirkem).

Léčba Nitrofurantoinem

Vložil: Michaela / Datum: 2013-05-07
Dobrý večer, léčím se se záněty močových cest. Byla jsem na spoustě vyšetření a můj urolog mi po všech vyšetření zdělil, že jsem naprosto zdravá, jen trpím opakovanými záněty močových cest a že to tak některé ženy bohužel mají. Řekl mi, že zkusí se mnou léčbu s tabletkami Uro-vaxom a Nitrofurantoin. První 3 měsíce jsem každý den ráno brala Uro-vaxom a každý den večer Nitrofurantoin. Po celou dobu jsme neměla ani jeden zánět močových cest, tak mi pan doktor řekl, že následující dlouhodobá léčba bude vypadat tak, že každých prvních 7 dní v měsící budu užívat Uro-vaxom a ob den večer užívat Nitrofurantoin. Tabletky tedy užívám již 4 měsíce. Teď bych chtěla ale otěhotnět. Dnes jsem byla na konzultaci s mým gynekologem a ten mi doporučil abych Nitrofurantoin neužívala i přes to, že můj urolog mi řekl, že to v těhotenství nemá na nic vliv. Doporučil mi abych se s urologem domluvila na nějaké jiné léčbě. Předčetla jsem si na internetu i pár diskuzí a nyní bych chtěla znát i Váš názor, protože nevím jak se tedy správně zachovat. Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Michaela
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Nitrofurantoin je razen do kategorie, ktera neni v tehotenstvi vhodna jako prvni volba, tj. byla by vhodna lecba jinymi pripravky, ktere maji v tehotenstvi mensi rizika. U nitrofurantoinu se zjistily poruchy vyvoje u plodu u zvirat, u cloveka zatim nikoliv, nicmene kazdopadne neni tento lek vhodny po 38 tydnu z duvodu mozneho rizika jisteho typu anemie u plodu. Tj. souhlasim s Vasim gynekologem, ze je vhodne, zvolit v tehotentvi jiny typ lecby.

utrogestan a pohlavní styk

Vložil: Lenka / Datum: 2013-05-06
Dobrý den,paní doktorko.Chtěla bych se Vás prosím zepat na otázku.Před 14 dněma jsem špinila,jeli jsme do nemocnice,tam se ukázalo díky bohu,že je vše v pořádku.Předepsali mě utrogestan,tak ho beru.Ted jsem byla na ultrazvuku,také vše v pořádku,jsem v 9 PLUS 1,jen se chci prosím zeptat,na to jsem se zapoměla zeptat svého gynekologa,zda pohlavní styk nevadí,při braní utrogestanu a celkově jestli se nemusíme s manželem bát,ted ho mám brát 1-0-1.Moc Vám děkuji za odpověd.S pozdravem.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, aktualne je pri podobnych problemech styk nevhodny, pockejte do dalsi kontroly.

dotaz

Vložil: Markéta / Datum: 2013-05-06
Dobrý den paní doktorko, jsem ve 20. týdnu těhotenství a na ultrazvuku v nemocnici mi napsali do zprávy, komory bez dilitace 5 mm, nevím co to znamená. děkuji za odpověď..
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, normalni nalez v oblasti mozku plodu.

Spaní na břiše v těhotenství

Vložil: Aneta / Datum: 2013-05-06
Dobrý den, paní doktorko ráda bych se Vás zeptala, jak je to se spaním na břiše v těhotenství?Všude se dočítám něco jiného. Jsem ve 30.týdnu těhotenství a občas se probudím přímo na břiše . Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, obecne to neni vhodne, nicmene myslim, ze kdyby byl tlak na delohu opravdu velky, probudila byste se. Muzete zksit bricho podeprit zboku kojicim polstarem a tak zkusit zamezit pretoceni se na bricho.

bolest leveho vajecniku

Vložil: marketa / Datum: 2013-05-05
Dobry den, jiz druhy den me trapi bolest v levem vajecniku, je to tupa bolest, ktera mi obcas streli do leve nohy a zad.Jsem v 6tt+1den. Nespinim. Chci se zeptat jak se mam k tomu postavit, zda mam navstivit gynekologa, nebo ta bolest je normalni. Jelikoz je vikend, tak spise lezim, bojim se, ze udelam neco spatne.Dekuji Marketa.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel Vase bolesti pres internet neposoudim, muze se jednat o bolesti z natazeni deloznich vazu, coz je normalni, nebo e take mozne, ze je na vajecniku mala cysta coz je v tehotenstvi take caste, pokud bolesti neprestavaji resp.nabyvaji na intenzite bylo y lee vyhledat nemocnici ci Vaseho lekare.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 66

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby