Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Umlčené těhotenství

Vložil: Leona / Datum: 2013-05-04
Dobrý den, byla jsem na kontrole ve 12t+0 a doktor zjistil, že se plod přestal vyvíjet a musela jsem jít na revizi. Žádné informace jsem nedostala. Na internetu jsem našla, že by mohlo jít o tzv. umlčené těhotenství. Je mi 39 let, mám 3 zdravé děti, nikdy jsem neměla problém. Bojím se, že se to stalo kvůli mému věku a že už mít miminko nemůžu. Prosím, za jak dlouho po zákroku se můžeme o další miminko pokoušet?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne vyckat minimalne 3 mesice, lepe 6mesicu, 3 mesice pred samotnym otehotnenim je vhodne uzivat kyselinu listovou. Clanek o danem tematu mame v sekci komplikace tehotenstvi , predcasny porod a potrat - missed abortion. Vek muze byt jednim z faktoru, ktery se mohl podilet.

špinění v těhotenství

Vložil: Marketa / Datum: 2013-05-03
Dobrý den, jsem v 6tt a již 3 den špiním - tmavě hnědý výtok při utření. Dnes jsem byla u lékaře a nasadil mi tabletky a říkal, že těhotná jsem pořád. Dnes mne však bolí i více podbřišek a bolest prsou se naopak vytratila. Myslíte si, že můžu potratit? Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuel se ohledne prognozy neda aktualne nic rici, nicmene spini v pocatku tehotenstvi hodne zen, a jen malo z nich potrati.

dotaz

Vložil: Markéta / Datum: 2013-05-03
Dobrý den paní doktorko,jsem ve 20. týdnu těhotenství, byla jsem na lepším ultrazvuku v nemocnici. A chtěla bych se zeptat co je to KPS bez dilitace? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jedna se o system ledvinove panvicky, ktery neni rozsiren = vse je v norme.

Vysoky primy stav

Vložil: Marcela / Datum: 2013-05-03
Dobry den, Muj prvni porod byl ukoncen z duvodu vysokeho primeho stavu a hypoxie plodu akutnim cisarskym rezem. Vaha ditete byla 3600 kg, mnozstvi plodove vody normalni. Nyni jsem opet tehotna. Je vysoky primy stav v predchozim tehotenstvi duvodem k ukonceni toho soucasneho opet cisarskym rezem? Mam strach, aby se situace pri pokusu o prirozeny porod neopakovala a dite se neudusilo. Dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v zasade ne, pokud jsou rozmery a tvar panve normalni. Zavisi taktez na tom, jak situaci vidite Vy, pokud mate z vaginalniho porodu velky strach, resp. strach o dite atd. , pak by Vam melo byt co se tyce opakovaneho cisarskeho rezu vyhoveno, nicmene nahled porodnic na uvedenou problematiku se ruzni, proto byste se mela infrmovat primo v dane nemocnici.

Chron.zánět mandlí v těhotenství

Vložil: Edita / Datum: 2013-05-02
Dobrý den, byl mi diagnostikován chron. zánět krčních mandlí, ve výtěrech bývají streptokoky a stafylokoky. Neustále mám mandle nateklé s čepy. Co můžu v těhotenství kromě Septisanu užívat? Momentálně negativní výtěr. Můžou tyto problémy poškodit plod? Jsem ve 14. týdnu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muzete zkusit tantum verde.

pohyby.

Vložil: Jarča.K / Datum: 2013-05-02
Dobrý den. Prosím Vás o radu. Jsem ve 26tt a cítím pohyby malého hodně dole,kolikrát mne kopne skoro až do konečníku,tak to alespoň cítím já. Na hoře moc pohyby necítím . Spíše se vrtí tam dole. Je to normální? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je.

tvrdnuti bricha

Vložil: Zuzka / Datum: 2013-05-01
Dobry den, chtela bych se zeptat jsem ve 21tydnu a asi ctrnact dnu mi po namaze stvrdne bricho docetla jsem se ze je to docela bezne, co me ale kapku znervoznuje je to ze se mi stim stvrdnutim udela nekdy hodne slabo a hrozne se zacnu zadychavat jako bych mela malo kysliku, netrva to nikdy dlouho tak minutku, je to normalni jev?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano,deloha muze na namahu takto reagovat, ze se Vam udela slabo lze pricist nejspise celkove tehotenstvi samotnemu.

Ibuprofen a Novalgin

Vložil: Petra / Datum: 2013-04-28
Dobrý den, než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem na bolest zubů a zad užila 2 x Novalgin a 2x Ibuprofen. Mohlo by to nepříznivě ovlivnit plod? Mám z toho velký strach, bohužel jsem ještě o těhotenství nevěděla.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ibuprofen je spise 2.volba ale v prvnich dvou trimestrech nevadi, novalgin neni v tehotenstvi vhodny, nicmene uziti 2x taktez nevadi.

nízce nasedající lůžko

Vložil: eva / Datum: 2013-04-28
Dobrý den, jsem ve 26.týdnu těhotenství. Byla jsem teď 4 dny hospitalizovaná v nemocnici, pro zklidnění bolestí břicha, nyní bez obtíží. Podle ultrazvuku je miminko v pořádku, do zprávy napsal pan doktor nízce nasedající lůžko. Chtěla bych se zeptat, co to znamená, zda mám mít obavy nebo ne? Jinak placenta je na zadní stěně. Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, znamena to, ze je placenta blize^deloznimu cipku, v techto pripadech je vyssi riziko krvaceni; tj. pri krvaceni ci spinenije nutne co nejdrive navstivit lekare, porod je mozno vest vaginalne.

36tt,bolest v pravem trisle

Vložil: Lenka / Datum: 2013-04-28
Dobry den,pani doktorko obracim se na Vas s prosbou o radu.Jsem 36 tt,tehotenstvi bez problemu,dnes jsem musela rychle utikat,abych zabranila synovi vbehnout do silnice,od te doby mam silne bolesti v prave strane podbrisku,spis v trisle,pohyby ditete citim jako vzdy,jen mam obavy,zda jsem nemohla diteti behem nejak ublizit,ta bolest je jen kdyz se pohybuji( chuze),vleze nebo ve stoje bolest necitim. Dekuji moc za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, myslim, ze se Vam spise natahly vazy v trisle/na stehne, nemelo by jit o nic zavadneho.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 67

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby