Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Vyšetření BKS a SCPR

Vložil: Michaela / Datum: 2013-04-22
Dobrý den, jsem v 13. týdnu těhotenství + 4 a bylo mi zjištěno BKS A pozitivní, SCPR negativní. Co to znamená? Prosím o vysvětlení, jsem ve stresu, že je něco špatně.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Vse ok, krevni skupina A pozitivni je nejrozsirenejesi, CRP je hodnota zanetu v krvi a vse je v norme.

unrtvení zubu

Vložil: Lucka / Datum: 2013-04-21
Dobrý den, ještě jeden dotaz...je možné ve třetím trimestru si nechat umrtvit zub? Neškodí nějak anestetikum mimču?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Ne, nevadi, zub je mozne umrtvit bez problemu po cele tehotenstvi

repelent v těhotenství

Vložil: Lucka / Datum: 2013-04-18
Dobrý den, je možné používat v těhotenství repelent aplikovaný na kůži proti klíšťatům?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud neaplikujete kazdy den nemel by byt problem:)

azitromycin

Vložil: Zuzka / Datum: 2013-04-17
Dobrý den,byly mi bohužel zjištěny pozitivní chlamydie trachomatis. Jsem 29+4 tt a můj gynekolog mi předepsal léčbu Azytromycinem Sandoz 500mg v dávkování 1 tableta denně po dobu 3 dnů, poté 5 dní pauza a pak zase 1 tableta denně 3 dny. Vím, že se infekce musí léčit, nicméně z těchto antibiotik vůbec nemám dobrý pocit - v letáku je uvedeno, že se v těhot.smí pouze na výslovné doporučení. Je nějaké riziko komplikací pro miminko? Jsem těhotná potřetí, předchozí těh.MA a UPT z důvodu genetiky, takže mám o to větší strach, aby vše bylo v pořádku. A ještě jsem se chtěla zeptat, zda je v pořádku, že nemusím po ukončení léčby na kontrolní stěry. Dr.mi řekl, že po takové dávce se považují chlamydie za výmýcené. Jaký je Váš názor? Děkuji a přeji pěkný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, antibiotika nevadi, nicmene je vhodne i preleceni partnera, jinak hrozi vzajemne predavani a chlamydie budete mit zase. Kontrolni stery se bezne nedelaji.

Doxybene,Luivac, ACC long a Endiaron ve 4.týdnu

Vložil: Edita / Datum: 2013-04-16
Dobrý den, byla jsem nemocná s angínou, kašlem a poté průjmem. Nevěděla jsem ještě, že jsem těhotná. Na angínu jsem měla Doxybene, na imunitu Luivac, na kašel ACC long, pak následoval průjem - 5 tablet Endiaronu. Mohla jsem plodu nějak ublížit? Mám z toho hrozný strach. Edita
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, problematicky by mohl byt Doxybene - leky teto rady mohou zpusobit nazloutle zabarveni zubu.

Opar v těhotenství

Vložil: Míla / Datum: 2013-04-16
Dobrý den paní doktorko, momentálně jsem ve 35 tt. a udělal se mi opar na rtu, je to nebezpečné pro miminko?(Můžete mi poradit co používat na opary v těhotenství) Byl by to problém při porodu,kdyby se zase udělal? (multivitaminové doplňky pro těhotné beru pravidelně). Děkuji za odpověď!!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud se jedna o opar ktery jste mela jiz i drive pak nicemu nic nevadi. Pokud by se Vam udelal znovu po porodu je vhodne si nasadit pri kontaktu s miminkem rousku. Jinak nyni muzete uzit bezne pripravky jako napr. zovirax apod.

uziti urol.caja v tehot.

Vložil: iva / Datum: 2013-04-15
Dobry den,prosim o radu jse na zacatku tehotenstvi a nevedela jsem to a pila jsem urologicky caj Megafyt tak tyden.Mela jsem potíze se zanetem ledviny.Můze se neco stat miminku? dekuji za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, ale dale caj prilis vhodny neni, pokud mate podezreni na problem s mocovymi cestami navstivte vzdy lekare.

užití Imodia v těhotenství

Vložil: Zuzka / Datum: 2013-04-15
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda nemůže uškodit užití jedné tobolky Imodia plodu, když jsem ve 29. týdnu těhotenství.Večer mě stihl průjem ,který se již v noci nedal vydržet, jediný lék, co jsem měla doma byl Endiaron a Imodium.Užila jsem tedy jednu tobolku a ráno mi manžel zajel pro černé uhlí.Může ta jedna tobolka ublížit mimču?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, jedna tableta nevadi, dale imodium samozrejme neuzivejte.

bolest

Vložil: IVA / Datum: 2013-04-13
Dobry den jsem v 33tt a boli me v podbrisku je to takova ostra bolest a trva par vterin je nepravidelna. Dopoledne to byva horsi a to mam i vytok s trochou krve ale odpoledne uz ne. Trva to druhym dnem. Myslim ze jsem prochladla sedela jsem na studenem. Chci se zeptat jestli to tim muze byt. Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pri krvaceni je vhodne conejdrive navstivit lekare ci nemocnici; muze se jednat od problemu s placentou az po otevirani porodnich cest.

zvýšená sekrece

Vložil: Zuzka / Datum: 2013-04-13
Dobrý den, jak se pozná rozdíl mezi zvýšenou poševní sekrecí v těhotenství a únikem plodové vody. Jsem ve 29. týdnu těhotenství,výtok bezbarvý bez zápachu mám každý den, ale dnes mám intimku o něco více vlhkou než jindy.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to bohuzel sama nepoznate, pokud je podezreni na odtok plodove vody pak je vhodne navstivit lekare ci nemocnici.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 69

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby