Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

zprava

Vložil: Daniela slanska / Datum: 2014-06-17
Dobrý den prosím o radu menstruraci jsem ukončila a ješte krvacim a už to trvá vic než týden na gynekologi jsem byla a jeden doktor mě prohližel a řekl že tam mám polyp a pak jsem už nekrvácela a šla k jinému doktorovi a ten mě prohlížel a nic me nenašel žadnej polyp a řekl že je to hormonalní a napsal mě prášky Norethisteron u toho prasku se odaluje menstruace a to ja nechci prosím o vasi radu děkuji slanska je mě 38.let
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, norethisteron take reguluje cyklus, tj. by v aktualni situaci byl vhodny. Je samozrejme vhodne vyloucit napred jine priciny jako je napr. polyp, tehotenstvi atd.

antikoncepce

Vložil: Simona / Datum: 2014-05-30
Dobrý den, užívám antikoncepci microgynon. Poslední pilulku z balení jsem si vzala o 18 hodin později než obvykle. Den potom jsem měla styk s partnerem ale nadal si pozor. Menstruaci jsem dostala o den později, jinak antikoncepci beru pravidelně. Jak velká je pravděpodobnost otěhotnění? a dále se chci zeptat, jelikož beru první tabletku v nedeli, ale muj gynekolog nebyl v ordinaci tak jsem neziskala recet a musím vyčkat do pondělí, je velky problem kdyz si vezmu prvni pilulku o dne později? Predem dekuji za odpoved, pekny den S.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, antikoncepci je vhodne brat pravidelne, tj. nelze zacit o den pozdeji atd., celkove by byla vhodna jeste dodatecne "pipulka pote" 9do 5 dni po styku) jinak v dalsim cyklu dodatecna ochrana s kondomem.

zoufala uš 6let

Vložil: veronika / Datum: 2014-05-28
dobry den přeji mam takovi dotas .uš po druhe jsem podstoupila laparoskopicki zakrok kvuli pruchodnosti tet sem byla na posled 5.5.2014 vše dopadlo dobře vejcovodi pruchodne .před operaci sem mnela pravidelnou menstruaci ale před zakrokem sem byla ve stresu tak se spozdila o tyden bila mi pichnuta injekce na vivolani mnses ......po operaci sem krvacela asi 3dni ne moc ale slabje da se to brad jako menstruace ...jelikoš to mivam okolo 21 v mnesici jsem zoufala uš 2tidni mam spoždeni a tehotenski test negativni prosim o jakoukoliv radu dekuji moc .krasni zbytek dne
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, i 3 dny se daji brat jako menses. Jinak je vhodne navstivit lekare znovu.

po interrupci

Vložil: Veronika / Datum: 2014-05-21
Dobry den, prosim o radu. 23.4 jsem byla na interrupci a 14.5 my pri kontrole gynekolog zjistil, zrazeninu na kterou mi predepsal Augmentit. Po uzivani Atb.me trapi bolest bricha jako u menstruace a krvaceni. Teploty ani vetsi bolesti nemam. Dnes mam posledni prasek. Ma to tak po uziti Atb byt, nebo bych mela radeji hned za gynekologem? Predem Vam dekuji za odpoved...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zhruba 2.-3. den po uzivani antibiotik by se mel stav zlepsit, pokud tomu tak neni je vhodna opetovna navsteva lekare, pripadne vycisteni delohy v celkove narkoze a dalsi uzivani antibiotik pokud srazenina "neodesla".

xxx

Vložil: Lenka / Datum: 2014-04-29
Dobrý den, chci se zeptat zda mohu být těhotná. Pravidelně beru antikoncepci ale poslední prášek jsem si vzala v pátek pak bych měla dostat menstruaci většinou ji dostanu v Neděli. V sobotu jsem měla pohlavní styk a nevzala jsem si ani antikoncepsi a ani kondom jsme neměli.. proto jsem si radši koupila postinor a vzala jsem si oba prášky podle návodu do 72 hodin. Ale menstuace se mi stále neoběvila a v sobotu mám začít z dalším platíčkem antikoncepce. Chci se zeptat jestli je riziko že mužu být těhotná.Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud opravdu berete antikoncepci pravidelne je riziko minimalni, k posunu menses muze dojit kvuli postinoru. Berte antikoncepci normalne dale a po 14 dni po styku si udelejte pro jistotu tehotensky test.

poradit

Vložil: Janica / Datum: 2014-04-23
Predem vas zdravim,mila pani doktorko,uz mnohokrat jsem vam psala,mym detem uz je 6let Kacence a 3roky Petanovi,obe deti jste mi pomohla donosit,vase rady byli nad zlato.Ale jeden problem me trapi,14.dni po porodu jsem byla na kynetazi protoze mi tam nechali kus placenty a 2roky jsem brala sayannu injekci do bricha abych mohla kojit a neotehotnela,pak jsem prestala kojit a brala jsem tablety antik.ale nedelali mi dobrotu,tak jsem ji vysadila.V rijnu to bude rok co jsem uz bez sayanny a v prosinci to bude rok bez antikoncepce.Ted beru jen antik.chemickou,abych mohla mit telisko,ale menzes se mi nedostavil,jen jsem parkrat spinila nic vic ,pry kvuli sliznici,,ze mi to sayanna zastavila.Chci se zeptat,je neco,aby mi to obnovilo cyklus,protoze stale kupuju tehotenske testy abych neotehotnela,protoze ta chem.antikoncepce neni tak spolehliva.Uz si nevim rady a dost me to trapi a strasi.Pred obema tehoten.jsem menzes mela vzdy slabou,a na gynek.mi dela pani doktorka pokazde ultrazvuk ale jinak nic,poradte mi prosim,sice vas neznam,ale moc vam verim,co mam delat,preju prijemny vecer a dekuju za vas cas...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zvlaste pokud jste pred tehotenstvim mela menses pravidelne a nyni nikoliv je vhodne objasnit priciny. Po kyretazi existuje vyjimecne riziko slepeni delozni dutiny - viz clanek na nasich strankach o ashermannove syndromu. Vliv Sayany je uz po roce zcela jiste pryc. Dale je take vhodne objasnit funkci stitne zlazy.

co to je?

Vložil: nulka / Datum: 2014-04-11
Dobrý den,můžete mi prosím říci co znamená:do introitu sestupuje taporoidní děložní hrdlo,C+1,5.nevím co to je? Moc děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, znamena to, ze delozni cipek sestupuje pomerne nizko, a to skoro az tak, ze "vykukuje" ven.

6-7 měsíc

Vložil: katys / Datum: 2014-04-07
Dobrý den,potřebovala bych poradit jsem v 6-7 měsíci těhotenství a ještě jsem nebyla u lékaře . Bojím se jestli jsem něco nepropasla jestli mi nevypadají nebo něco . Nemám moc zkušeností je to moje první těhotenství. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nektera dulezita vysetreni jste "propasla" rozhodne, nicmene je vhodne jit k lekari co nejdrive a nic neoddalovat.

co s tím?

Vložil: Nicol / Datum: 2014-03-24
Dobrý den, chtela jsem se zeptat co mam delat kdyz mi paní doktorka nasla zanet moč.,(mam stim problemy casto) predepsala mi antibiotika gyrablock 400, ale mam zpozdenou menstruaci. Nevim jestli nejsem tehotna, antikoncepci neberu. Bojim se ze to nejak uskodi. Dekuji moc za odpoved.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, gyrablock neni v tehotenstvi vhodny, nicmene i pokud byste tento lek brala nejedna se o duvod k preruseni tehotenstvi.

po císařském řezu

Vložil: Jarmarova Lucie / Datum: 2014-03-17
Dobrý den , jsem 4měsíce po císaři a chtěla bych znovu otěhotnět. Loni v listopadu jsem porodila císař. řezem mimi, ale druhý den nám zemřelo. Vývojová vada ledvin.Těhotenství bez problémů a po císaři také. Ale ta touha je tak veliká, chci to zkusit už teď. Každý radí něco jiného. Je nějaké velké riziko. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, je vhodne pockat celkove rok, jinak hrozi prasknuti jizvy na deloze cim byste byla ohrozena jak Vy tak miminko. Toto riziko existuje i pozdeji nez po roce ale je rozhodne nizsi.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 8
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby