Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

opožděná menstruace

Vložil: Pospíchalová / Datum: 2013-04-06
Dobrý den,chci se zeptat.Po roce kojení jsem dostala menzes.3 měsíce po sobě jsem ji měla po30 a 31 dnech .Dnes je to 33.denBazální teplota včera 36,9 a dnes 37,1.Stále kojím,ale jenom3krát denně.A používali jsme prezervativ,nebylo námi zjištěno prasknutí.Mohlo by jít o těh.?Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, spise se jedna o nepravidelnost menses tim, ze jeste kojite, pro jistotu a uklidneni si vsak test udelat muzete.

flek na jazyku

Vložil: Dana / Datum: 2013-04-06
Dobry den, mam dotaz.Jsem ve 22.tydnu tehotenstvi a asi pred tremi dny se mi na jazyku objevil cerveny flek.Vypada jako kdybych si z toho mista uplne setrela bily povlak.Je to cervene kolecko.Nastesti to neboli.Nemuze to byt nedostatkem vitaminu?Je pravda ze tomu moc nedavam:-(pouzivam pouze kyselinu listovou ve forme tablet Predem dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tezko rici o co se jedna, pokud by se bolest dostavila, mohlo by se jednat o aftu, jinak navstivte Vaseho zubare, ten Vam jiste s problemem poradi dale.

DOTAZ

Vložil: VERA / Datum: 2013-04-05
DOBRÝ DEN,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT.JSEM VE 12 TÝDNU TĚHOTENSTVÍ.DNES MNĚ DCERA KDYŽ JSME ODPOČÍVALY LEHCE KOPLA DO PRAVÉ STARNY NA BŘÍŠKU.NEBYLA TO JNÁKO VELKÁ RÁNA.ALE MÁM STRACH.DCEŘI JSOU TŘI ROKY.NEKRVÁCÍM NIC.JEN CHVILKAMA TO TROŠKU POBOLÍVÁ.MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚD.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud nemate zadne problemy, pravdepodobne se nic nestalo, navic je v tomto tydnu jeste deloha pomerne nizko na to, aby se dala nejak poranit.

načasování vyšetření NT

Vložil: Lenka / Datum: 2013-04-05
Dobrý den, paní doktorko, můj dotaz se týká prvotrimestrálního screeningu a jeho načasování. Zda se řídí dle MS a nebo dle UTZ. Jdu na krev i na UTZ v jeden den (u 1. těhotenství jsem byla zvlášť), a to budu dle UTZ 11+5, dle MS 12+4. Není už na krev pozdě? Nemůže špatné načasování nějak zkreslit výsledky? Moc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, melo by to byt ok, vysledky se pak hodnoti vzhledem k tomu, co bylo namereno UZ.

možnosti vyšetření

Vložil: Zuzana / Datum: 2013-04-04
Dobrý den, před dvěma měsíci nám po porodu zemřela dcera. Jednalo se o vcestné cévy na placentě a ona vykrvácela. Byla zcela zdravá. Ráda bych věděla, jak je možné, že se to během žádného vyšetření nezjistilo. Přečetla jsem si, že existuje postup využívající trasvaginálí sonografii s barevným dopplerovským zobrazením. Kdy se k tomu přistupuje? Je to dostupné ve Zlíně? Uvažiji o tom i kvůli dalšímu těhotenství. Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, predne je nutne rici, ze vcestne cevy jsou velice vzacnou komplikaci, tj. je pravdepodobnost opakovani miziva. Vysetreni se provadi vaginalni sondou a Dopplerovskym vysetrenim, pripadne i *pres bricho* je mozne, tuto diagnozu nebo podezreni na ni lze zjistit jiz pri *genetickem* ultrazvuku ve 20.tydnu. Diagnostika je vsak ponekud obtiznejsi.

Nemanželské dítě

Vložil: Věra Machulová / Datum: 2013-04-04
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na věc ohledně nemanželského dítěte.Jsem vdaná,s manželem jsme žili nějákou dobu oddělene,nyní jsme znovu spolu.Bohužel jsem během té doby otěhotněla s někým jiným.Manžel o tom všem ví a miminko chce příjmout za své.Ale o zdravotním stavu otce dítěte nejsem informovaná.O žádných vážných nemocech se mi nikdy nezmiňoval,ale nevím nic o jeho rodinné anamnéze.Momentálně jsem ve 21.týdnu.Bylo by vhodné se u něj na toto téma informovat?Bojím se totiž,aby se mě v porodnici u porodu neptali na něco,na co nebudu připravená.Ani jeho krevní skupinou abych řekla pravdu si nejsem jistá.Vím jen,že má rh-faktor minus.Děkuji za radu.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je vhodne se informovat zejmena ohledne dedicnych chorob v rodine. Pokud Vy mate krevni skupinu pozitivni v podstate na krevni skupine otce nezavisi.

zvýšená sedimentace po ATB v těhotenství

Vložil: Zuzana / Datum: 2013-04-02
Dobrý den, jsem ve 28. týdnu těhotenství.Před měsícem jsem měla nějakou chřipkovou virozu, na kterou jsem dostala Penicilin. Po dobrání léků jsem měla zvýšenou sedimentaci, sedimentaci mám zvýšenou i po třetím odběru a to v hodnotě 50. Cítím se zdravě, teploty nemám, ani kašel ani rýmu...prostě se cítím zdravě. Je tato hodnota normální? Nebo to značí něco vážného? Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, sedimentace a i bile krvinky mohou byt zvyseny vlivem samotneho tehotenstvi, na doplneni by bylo vhodne provest napriklad jeste krveni obraz na bile krvinky a pripadne CRP coz je ukazatel zanetu v tele, CRP klesa zhruba asi tyden, na tehotenstvi hodnota nezavisi.

Prace v kadeřnictví

Vložil: Alena / Datum: 2013-04-02
Dobry den,jsem v 10.tt,po 6ti letem snažení a po 2.IVF.Muj dotaz je,zda nějak vadi miminku ma profese kadernice-můj pan doktor mi říká,ze se mam chovat jako před tehotenstvim,ze to neni nemoc..To samozřejmě vím,ale přeci jen je naše miminko "vymodlene" a tak me trápí různé obavy.. Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, sice to nemoc neni, ale co se tyce prace kadernice s prakticky celodennim stanim, jiste problemy dojit si vubec na WC atd. je podle me vhodna prac. neschopnost. Krome toho neni vhodna v tehotenstvi dlouhodoba expozice barvam atd.

Dotaz

Vložil: Veronika / Datum: 2013-04-02
Dobrý den, omlouvám se s trapným dotazem ale chci se zeptat, když mi odeberou ráno krev za jak dlouho budou nějaké výsledky jestli jsem těhotná nebo ne :-) děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, to zavisi na laboratori :) muze to trvat hodinu az tyden :) jinak je ohledne zpracovani samotneho nutne pocitat tak tu hodinu (coz je ale udaj jak to chodi v nemocnici pokud je nutne vysledky ziskat rychle).

chronicky zanet vejcovodu

Vložil: pavla / Datum: 2013-03-31
Dobry den, dekuji za vasi odpoved. Ptala jsem se, jestli se da otehotnet s chronickym zanetem vejcovodu, ale neupresnila jsem svou situaci a proto se chci zeptat jeste jednou. Jaka je sance na prirozene otehotneni s touto diagnozou kdyz jsou vejcovody pruchodne? (zjisteno laparoskopicky). Je nejaka sance nebo prirozene otehotneni je spis sazka do loterie? Dekuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jsou pruchodne je mozne otehotnet i kdyz jsou sance nizsi, soucasne existuje i vyssi riziko mimodeloz.tehotenstvi(ale to i u umeleho opal.).

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 71

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby