Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

unik moci

Vložil: alena / Datum: 2013-03-20
pani doktorko.jsem 34+6 a od minuleho tydne me trapi unik moci,nikoliv velkeho mnozstvi,ale take ne zanedbatelny.velmi se stydim,musim tuto skutecnost hlasit na zitrejsi kontrole svemu gynekologovi? po porodu az opadne tlak na mocovy mechyr doufam bude problem sam vyresen?!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, stydet se nemusite, rozhodne nejste sama,kazdopadne je vhodne jiz nyni a zvlaste pak po porodu poctive cviky na posileni panevniho dna aby problemy prestaly resp.se nevratily.

hodnoty uzv ve 37.tt

Vložil: ela / Datum: 2013-03-19
Dobrý den, dnes jsem byla na uzv ve 37. tt, kde mě vyděsila poznámka p. doktorky, že mě musí sledovat, neboť miminko má menší bříško oproti ostatním částem těla. Hodnoty jsou BPD 37+2, HC 38+1, AC 35+3 opak měřeno, FL 38+0, celková 37+2, hmotnost 2980 Doppler: PI 0,89 RI 0,57 v normě. Kontrolní uzv mám za 14 dní, ale strašně jsem znejistěla a mám strach, že je dítě nějak postižené nebo jinak zdravotně v nepořádku. Moc děkuji za vaší odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, strach z postizeni mit nemusite, doppler byl ok,tudiz miminko aktualne neni v nebezpeci.

Oftaquix a těhotenství

Vložil: Petra / Datum: 2013-03-19
Dobrý den, prosila bych Vás o informaci, zda se může v 1.trimestru užívat kapky Oftaquix? Děkuji. Pěkný den.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud jste je jiz uzila neni to duvod k preruseni tehotenstvi,jinak by byl lepsi jiny preparat pokud jet to mozne

Dotaz

Vložil: Verča / Datum: 2013-03-19
Dobrý den, mám dotaz v posledních dvouch měsících jsem měla menstruaci jen dva dny.Vždy jsem měla menstruaci 6 dnů.Ale leden a únor se to změnilo.Snažíme se o miminko,ale těhotenské testy mi v únoru vycházeli negativně.V březnu jsem si těhotenský test ještě nedělala.Chtěla jsem se zeptat co by mohla znamenat ta dvoudenní mesntruace.Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mozna jste vzhledem k planovani tehotenstvi vice ve stresu, jinak to nevadi.

čaj

Vložil: Jitka / Datum: 2013-03-19
Dobrý den jsem ve 21týdnu,a skolila mě viroza chtěla bych se zeptat jestli smím pít čáj s majoránky na kašel.Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, 1 salek denne nevadi.

Bouchnuti do bricha

Vložil: jitka / Datum: 2013-03-19
dobry den, jsem 17tt a prave jsem se bouchla o roh stolu do bricha na prave strane. Mam se obavat? Bricho me neboli a ani po bouchnutijsem nemela zadny cerveny flek ci skarbnuti na brise. Mam se obavat, ze jsem miminku ublizila? Dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vzhledem k tomu,ze odpovidam pozdeji,nejspis se jiz vse vyresilo,jinak je pri urazu bricha vhodna 24h hospitalizace v nemocnici.

Verumal na bradavici na noze

Vložil: Lucy / Datum: 2013-03-19
Dobrý den, jsem v 38.týdnu těhotenství a týden jsem používala přípravek Verrumal na bradavici na plosce nohy, který mi doporučili v lékárně. Bylo na mě viditělné, že jsem těhotná, ale až nyní jsem si přečetla návod a prý jej těhotné ani kojící nemají užívat. Ale proč? Mohu se zeptat jak může Verumal plod poškodit a zda po týdenním používání jsem mohla něco "pokazit"? Jak tedy se zbavit bradavice na noze v těhotenství/při kojení? Děkuji za radu
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, protoze obsahuje latky,ktere se uzivaji i k lecbe rakoviny, nicmene jste jiz pripravek uzila, lecba je jen lokalni a vy jste na konci tehotenstvi, tudiz by ve finale vse nemelo mit zadny negativni efekt, ale pripravek dale jiz vynechte.

chorioamniální disociace

Vložil: Marcela / Datum: 2013-03-18
Dobrý den, v 11+4 jsem byla na screeningu a bylo mi zjištěno chorioamniální dicociace, nelze vyloučit nyní fyziologickou omfalokélu. Něco jsem o tomto našla na netu. Chci se zeptat, zda je to závažné a kdyby náhodou diagnoza přetrvávala se mohlo miminko narodit a jestli by mělo nějaké následky. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, chorioamn.disociace a omfalokela obvykle vymizi,tudiz je aktualne zbytecne se strachovat.

Bodavá bolest v pochvě

Vložil: Tereza / Datum: 2013-03-18
Dobrý den paní doktorko, poslední 2 dny cítím bodavou bolest, která zasahuje z pochvy až do podbřišku, je to nepravidelné a trvá to několik vteřin. Nyní jsem 28+3tt, může se jednat o nějaký problém nebo jde spíše o natahování vazů? Ještě mě napadá, zda miminko nekope do močového měchýře, ale nevím zda by se to projevilo takhle. Užívám hořčík a Utrogestan. Mockrát děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze to byt moc.mechyr,nicmene se to neda posoudit pres internet,proto je vhodna navsteva lekare.

Antiperspiranty v těhotenství

Vložil: Tereza / Datum: 2013-03-17
Dobrý den, chci se zeptat, jaké můžu používat antiperspiranty v těhotenství.Dočetla jsem se, že hodně jich obsahuje hliník a ostatní kovy.Používám Nivea Pur Invisible.Je v něm také hliník? Mám obavu, abych neohrozila plod. Jaké antiperspiranty a kosmetiku /make-up, řasenku/ můžu používat?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, v tehotenstvi muzete pouzivat antiperspiranty a kosmetiku na ktere jste zvykla i mimo tehotenstvi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 74

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby