Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

dotaz

Vložil: eva / Datum: 2013-03-16
Dobry den! Chtela jsem se zeptat. jiz druhy mesic se s manzelem pokousime o druhe miminko. Mam jiz skoro 5dnu zpozdeni mesicku, ale kdyz jsem si delala test vysel mi negativni. Muj dotaz je, v prubehu mesice, jsem mela rekla bych lehke podezreni na zanet mocovych cest a take jsem mela alergii, ze mi naskakaly cervene skvrny po tele, coz mi obcas dela. Konecne k dotazu, chtela bych se zeptat, jestli tady tyhle veci ovlivnuji prichod mesicku, nebot ja mam mesicky presne a nebo je dostavam driv, pozdeji skoro nikdy. A druhy dotaz, pokud jsem opravdu tehotna, zanet a alergie ma nejaky vliv na vyvoj plodu? dekuji za odpoved!
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den,ne,popsane veci mesicky neovlivnuji,tehotenstvi to nevadi,v pripade zanetu mocovych cest zavisi natypu antibiotik,ktera byla podana.

vynechání mnezes 3 měsíce

Vložil: jarka / Datum: 2013-03-16
Dobrý večer pani doktorko mám problém má paní doktorka je na dovolenép,proto si dovoluji obrátit na Vás.Je mi 35a jsem silně obézní.od listopadu jsem měla menzes vždy krvácení první den pak dva dny špinění a nic,V prosinci mezes 30 a 31 už jen špinění .1.1.jsme měli s mužem pohlavní styk ,ale k ejakulaci nedošlo,od té doby jsem menzes neměla,dělala jsem si již 8 těhotenských i velmi citlivch testů a negativní,chci se Vás prosím zeptat zda je tedy těhotenství vyloučeno? Asi rok máme velké problémy a jsem neustále ve stresu v noci téměř nespím,Apodobně.Děkuji za případnou odpověd.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den,ano,tehotenstvi lze prakticky vyloucit,problem s menses muze zpusobovat stres i obezita.

HCG

Vložil: Pavlina / Datum: 2013-03-15
Dobry den, dekuji vam za odpoved. Problem je, ze mi pani doktorka rekla, ze neni potreba delat znova HCG. Na poslednim ultrazvuku mi rekla ze mam ovulaci a ze do dvou tydnu dostanu menstruaci. Ze delala ultrazvuk, vse vypada dobre, krvacet jsem prestala, jen to HCG. Pani doktorko, jestli tedy ted (uz za tyden) dostanu menstruaci, tak to znamena ze je vse ok a HCG je na nule? Nebo i pres menstruaci muzu min HCG v krvi? MUJ puvodni dotaz:Dobry den, 12.1 2013 jsem potratila samovolne (byla jsem na zacatku 7. tydne), 25.2 2013 jsem byla na krvi a HCG bylo 105, 4.3. 2013 bylo HCG 53 a dneska 11.3. 2013 je HCG 100.Ja ziju v zahranici a doktorka mi rikala, ze to neni mimodelozni tehotenstvi a ze muze HCG byt v tele jeste dva mesice po potratu. Mne se to nejak nezda, co si o tom myslite? Dekuji predem za odpoved. Paja
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, i kdyz se u Vas objevi krvaceni; muze byt ruzneho puvodu, tudiz se nemusi jednat primo o menses, dle meho nazoru je urcite kontrola hCG vhodna- a to sledovani az do uplne negativity, zvlaste pokud ve srovnani s predchozimi hodnotami hCG rostlo.

genetika

Vložil: Drahomíra / Datum: 2013-03-15
Dobrý den, tento týden mi bylo potvrzeno těhotenství, týden těhu mi pan doktor nesdělil, jaký týden jsem? poslední menses byla 24.1.2013,chtěla bych podstoupit genetické vyšetření v 1.trimestru,kdy je vhodné se obj.? a musím mít žádanku od svého doktora? a musím pak ještě podstoupit tripl testy? kterým testům se více věří? v 1.těhu mi vyšel tripl test falešně pozitivní, musela jsem na AMC. vše bylo v pořádku, ale ty nervy a strach byl hrozný! jaké testy byste mi doporučila(i placené)?za ten klid a zdravé mimi mi to stojí. mockrát děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dle poslednich menses byste dnes byla 7+1, ultrazvukovy test se provadi mezi 11+0 a 13+6, zadanku potrebujete; ohledne triple testu jsou ruzne nahledy; pokud budete spolecne s prvnim ultrazvukovym screeningem absolvovat odber krve i na PAPP-A atd. a vse vyjde negativne, staci provest v 16.tydnu jen AFP. Pozn.: nyni sleduji; ze se v CR dela odber krve mezi 9.-10.tydnem, tudiz je vhodne se informovat v danem centru; vse zavisi na laboratori, kam se pak krev posila (v zahranici se test dela zaroven s ultrazvukem).

moje miminko

Vložil: Katka / Datum: 2013-03-15
Dobry den mam dotaz,jsem v 26 tydnu tehotenstvi a hodne me znepokojuje pichani pupiku,svalua bolest hlavy a ze se nekdy citim oslabene a chtela jsem se zeptat zda je to nomalni,Jsem prvorodicka a nerada bych neco zanedbala...Dekuji za pdpoved...
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bolest u pupku nevadi, slabost je normalni, co se tyce bolesti hlavy mela byste co nejdrive navstivit lekare ci nemocnici.

Hypnogen

Vložil: Dasa / Datum: 2013-03-14
Dobry den pani doktorko, cas od casu pouzivam kvuli problemum se spanim pulku hypnogenu, ten jsem uzila i minuly tyden a vcera jsem podle testu zjistila, ze jsem tehotna.Vim, ze se v dobe tehotenstvi nesmi uzivat zadna hypnotika,muze ta pul tableta co jsem uzila minuly tyden nejak plodu ublizit?Pozitivni test mi vysel vcera, posledni menstruaci jsem mela 11.2.13.Dekuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne, nemusite se bat, dale je jinak lepe se temto lekum vyhnout a uzivat prirodni - caj z medunky apod.

8. týden těh. a obava z CMV

Vložil: Kateřina / Datum: 2013-03-14
Dobrý den, můžu se nakazit znovu infekcí CMV? Byl mi zjištěn v 17 letech, teď je mi 30 a jsem v 8. týdnu těhotenství. Mám se obávat poškození plodu?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, infekce CMV se (bohuzel) muze opakovat, je to ale malo caste.

falešně pozitivní test toxoplazmoza 2

Vložil: Marcela / Datum: 2013-03-14
Dobrý den, dnes jste mi odpovídala na můj dotaz,ohledně falešně pozitivního testu na toxoplazmozu, já ji právě neprodělala, nevím o tom, doktor mi k tomu nic moc neřekl, ale měla jsem z něho pocit, že to není nic co by se mělo řešit, a do průkazky napsal tohle : posit (TITK Falešný - gravidita ) , tak snad je to v pořádku, všude slyším , jaký je toxoplazmoza problém, tak na to musím pořád myslet. Ještě jednou Vám předem děkuji za Vaši odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, prodelat toxoplasmosu muzete i aniz byste pocitovala nejake priznaky; v krvi je to videt z protilatek, zda se jedna o infekci cerstvou ci prodelanou. Prodelana infekce je oznacena pritomnosti protilatek IgG, naopak IgM znamenaji infekci cerstvou; pokud jsou pritomny oboje, pak je jeste mozno provest dalsi specialni test, aby se zjistilo jak stara infekce je a zda mohla ohrozit tehotenstvi. Existence falesne pozitivity testu na toxoplasmosu v tehotenstvi mi neni znama, tudiz Vam k zapisu v prukazce nemohu bohuzel dale nic rici.

8. týden těh. a obava z CMV

Vložil: Kateřina / Datum: 2013-03-14
Dobrý den, v 17. letech mi byla zjištěna infekce CMV a nebyla nijak léčena. Nyní jsem v 8. týdnu těhotenství, je mi 30. Mám se obávat, že virus u mě pořád přetrvává? Může být plod ohrožen, mám požádat o odběr krve a příp. o antivirotika nebo o imunoglobuliny?
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, virus od 17 let urcite nepretrvava, v pripade pozitivity protilatek ktere by ukazovaly na aktualni infekci bohuzel nelze delat mnoho, existuje sice lecba ale jeji efekt je sporny, cili se spise sleduje dalsi vyvoj tehotenstvi.

Doxybene,Luivac a Endiaron v 6.týdnu

Vložil: Michaela / Datum: 2013-03-13
Dobrý den, jsem v 6.týdnu těhotenství.Užívala jsem pro zánět mandlí Doxybene od 11.2. do 23.2.,jinak jsem užívala Luivac kvůli opak.infekcím v mandlích, dále mě trápil průjem, takže jsem měla 6 Endiaronů na 2 dny. Chci se zeptat, jestli může být plod poškozen a mít vadu vlivem léků? Bylo mi řečeno, že pokud by bylo něco špatně, tak spontánně potratím. Jsem z toho zoufalá a mám výčitky svědomí, o těhotenství jsem bohužel nevěděla.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, uzivani antibiotik typu tetracyklinu (Doxybene)muze zpusobit nazloutle zabarveni zubu; nicmene ve Vasem pripade jste uzivala opravdu na samem zacatku, tudiz by vyvoj byt ovlivnen nemel. Ostatni leky nevadi.

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 75

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby