Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Odběr na ASLO, EBV, CMV v 6. týdnu těhotenství

Vložil: Andrea / Datum: 2013-03-13
Dobrý den, jsem v 6. týdnu těhotenství a mám chron.zánět mandlí, výskyt streptokoků a stafylokoků. Půjdu na ORL na odběr ASLO, EBV, CMV a na výtěr z krku. Pokud by něco vyšlo špatně, má to pro mě důsledky? Jednou mi byl CMV zjištěn, ale nijak neléčen, pouze klidový režim.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ohledne CMV mame na nasich strankach clanek v sekci komplikace tehotenstvi - infekce v tehotenstvi. Ostatni nevadi.

inkompetence děložního hrdla

Vložil: Kristý / Datum: 2013-03-13
Dobrý den, jsem v 33tt a na vyšetření mi zjistili lehkou inkompetenci hrdla děložního. Hrdlo délky 3cm, propustné pro špičku prstu a lehce pootevřeno. Je mi nařízen přísný klidový režim. Potřebovala bych vysvětlit co mi přesně tedy je. Bylo mi řečeno že jsem klesnutá a to jsem moc nepochopila. Děkuji za ochotu s pozdravem K.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, znamena to, ze se delozni cipek tj. uzaver delohy otevira a tim muze hrozit predcasny porod, proto zminene doporuceni.

Falešně pozitivní test toxoplazmóza

Vložil: Marcela / Datum: 2013-03-13
Dobrý den, jsem ve 14. týdnu těhotenství, a můj gynekolog mi řekl, že mi vyšel pozitivní test na toxoplazmózu, ale falešně pozitivní, tak nevím jestli ji mám, jestli jsem ji prodělala, nebo to falešně vyšlo skrz těhotenství, a že pro jistotu za měsíc odběry zopakujeme. Nemám se prý čeho obávat. 1.screening dopadl dle paní doktorky na jedničku s hvězdičkou. Ale známá mě vynervovala potratem a já nevím čím vším, nechci se tím zatěžovat, pokud by to bylo nějak vážné, určitě by to doktor řešil jinak, co si o tom myslíte. Předem Vám mockrát děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud dokonce vite, ze jste ji prodelala, pak se nemate ceho bat; toxoplasmosu ma clovek jen jednou. Falesne pozitivni testy jen z duvodu tehotenstvi nejsou. Cili predpokladam, ze mate jen pozitivni protilatky po prodelane toxoplasmose.

streptokokus viridans v pochve/ lecba

Vložil: Jana / Datum: 2013-03-12
Dobrý den paní doktorko, jsem ve 28 týdnu těhotenství a mám streptokokus viridans v pochvě. Můj gynekolog mi zadal, abych si zaváděla POLYGYNAX vaginální tobolky. V lékárně se však divili a žádali, mě, abych to ještě s lékařem prokonzultovala, že tyto tobolky jsou nevhodné v těhotenství. Zároveň streptokokus se údajně v těhotenství neléčí, prý až u porodu. Je to tak? Tomu nerozumím a nechci se ptát svého doktora, jestli ty tobolky mám vážně brát dokud nebudu mít další odborný názor. Nechci podrývat jeho autoritu. Děkuji za pochopení. Moc ráda bych slyšela i Váš názor. S pozdravem Jana V.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, vse zavisi na tom proc Vam streptokok byl zjisten, pokud jste nemela zadne priznaky ani problemy, pak neni nutne jej lecit, resp. staci napr. zavadet nektery z preparatu s obsahem laktobacilu. Jinak Polygynax prilis vhodny neni. V pripade nutnosti lecby tj. pri svedeni atd. je vhodne se ridit doporucenim z mikrobiologicke laboratore ktera ster hodnoti - tyto informace ziskava Vas lekar, nebo pripadne ster zopakovat zda je streptokok jeste pritomen.

HCG

Vložil: Pavlina / Datum: 2013-03-12
Dobry den, 12.1 2013 jsem potratila samovolne (byla jsem na zacatku 7. tydne), 25.2 2013 jsem byla na krvi a HCG bylo 105, 4.3. 2013 bylo HCG 53 a dneska 11.3. 2013 je HCG 100.Ja ziju v zahranici a doktorka mi rikala, ze to neni mimodelozni tehotenstvi a ze muze HCG byt v tele jeste dva mesice po potratu. Mne se to nejak nezda, co si o tom myslite? Dekuji predem za odpoved. Paja
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, mne se to tedy take ponekud nezda..resp. spise to, ze nema hCG sestupnou tendenci - pokud by se jednalo o normalni prubeh byla by na posledni kontrole v krvi jiz prakticky nula. Ruzhodne je vhodne hCG dale sledovat, resp. na mimodelozni tehotenstvi a dalsi komplikace stale myslet.

délka deložního čípku

Vložil: gabriela / Datum: 2013-03-12
dobrý den paní doktorko jsem již potřetí tehotná obe první tehotenství byla od počátku bezproblémová.Nyní mi od 16 týdne tvrdne břísko dvakrát jem byla na infuzích magnezia v nemocnici.Nyní jsem na začátku 30 týdne.Ve 26 týdnu jsem mela deložní čípek dlouhý 38mm,ve 27 týdnu 34mm a nyní ve 29 týdnu byla délka čípku mírne pod dva cm-přesné míry nevím.Není zkrácení čípku spojené s tvrdnutím bříska za 14 dní 1,4 cm příliž veliké ???Pokud se bude zkracovat touto rychlostí nehrozí předčasný porod ??již nekolik týdnu dodržuji i doma mírný klidový režim a beru magnezium v tabletách.DEkuji G.V.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, bohuzel se k Vasemu pripadu mohu vyjadrit jen plus minus obecne, pokud mate delozni stahy pri podobnem nalezu, pak by byla vhodna navsteva lekare ci nemocnice co nejdrive. Na jednu stranu je nalez u tretirodicky pokrocilejsi nez napriklad u prvorodicky *normalne*, na druhou stranu nelze vse hodnotit obecne a je nutne mit k dispozici gynekologicky nalez, ultrazvukovy nalez atd atd

20. tt

Vložil: eva / Datum: 2013-03-11
Dobrý den, paní doktorko, jsem ve 20.tt Chtěla bych se zeptat, co znamená zkratka PP+? Jinak CS0, váha miminka 350g Děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pohyby plodu pritomny.

placenta

Vložil: eva / Datum: 2013-03-11
Dobrý den, jsem v 17 tt těhotenství, při screeningu ve 12 tt mám ve zprávě placenta vpředu nízko, v 15 tt mám ve zprávě jen zkratky PL PS II bez známek odlučování, můžete mi to ve zkratce vysvětlit, je vše vpořádku? Děkuji Eva
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, placenta nize je v tomto tydnu bezny nalez. Problemem by mohlo byt pokud by byla placenta vrostla do jizvy po predch.cisarskem rezu, pak by byl nutny opakovany cisarsky rez. Pri jakychkoliv projevech krvaceni je vhodne navstivit lekare. Kourenim zvysujete riziko moznych komplikaci.

16 týden

Vložil: zuzka / Datum: 2013-03-09
Dobrý den, vím, že kouřit v těhotenství je neomluvitelné, ale stejně mám dotaz, jsem silná kuřačka, na začátku těhotenství jsem kouřila velmi hodně, byla jsem rozhodnuta pro interupci, pak jsem si to rozmyslela a jsem v 16 tt, jak mohlo kouření na začátku poškodit plod? Je pravda, že bych mohla potratit a o mimi přijít. Snažím se to mírnit, kouřím jen tři cigarety denně, omezila jsem to hodně, dřív třeba 10 nebo 12 cigaret denně. MOc děkuji za odpověď
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ohledne koureni v tehotenstvi mame na nasich strankach clanky v sekci o zivotosprave v tehotenstvi - jsou tam popsana i rizika v tehotenstvi, ktera plati i v pripade koureni *pouze* 3 cigaret za den.

pohyby v 17

Vložil: anna / Datum: 2013-03-09
Dobrý den, jsem 17 tt těhotná a stále jěště necítím pohybu dětatka? Je to mé třetí dítě, všude čtu, že vícerodičky cítí pohyby dříve, mám se znepokojovat? Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nelekejte se, to co je vsude napsano jeste nemusi platit u Vas :) je mozne ze pohyby zacnete citit i az *klasicky* v 20.tydnu :)

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 76

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby